Eredivisie
15/10/20192 reacties

Feyenoord krijgt bezoek van Heracles Almelo

Feyenoord krijgt bezoek van Heracles Almelo
De Feyenoord-supporters kunnen zich gaan opmaken voor alweer de tiende Eredivisiewedstrijd van dit seizoen. In de eigen Kuip treffen de Rotterdammers het altijd lastig Heracles uit Almelo. De Almeloërs staan momenteel hoger dan Feyenoord. Daardoor stijgen de odds voor Rotterdamse winst en wordt meespelen via de TOTO nog meer de moeite waard. De odds lopen hoog op, dus mis deze kans niet en scoor!

Jaap Stam: “Met een goed gevoel naar zondag”

Feyenoord-trainer Jaap Stam en zijn team nemen het zondag op tegen Heracles. Terugblikkend op de afgelopen periode weet de trainer dat de prestaties van zijn ploeg niet altijd optimaal waren. “We moeten meer brengen en daar zijn we ook met z’n allen mee bezig”, stelt Stam gerust. “Iedereen is enorm gedreven en wil graag. Ondanks dat nog niet iedereen terug is van de interlandverplichtingen, leven we met een goed gevoel toe naar zondag. Als je naar de koppies kijkt, zie je wel dat iedereen enorm gedreven is en heel graag wil. Iedereen is er duidelijk mee bezig dat we meer moeten brengen dan we in bepaalde fases doen.”

“Het is een enorme uitdaging voor ons”

Feyenoord herstart de competitie met een wedstrijd tegen de Almeloërs die twee plaatsen hoger op de lijst staan. De donderdag erna staat voor de Rotterdammers een uitwedstrijd bij de Young Boys in de Europa League op het programma. Stam: “Het is een enorme uitdagend voor ons. We willen natuurlijk het niveau van tegen FC Twente en FC Porto handhaven. Maar we hebben ook gezien dat wij af en toe met een dip komen te zitten. Daardoor was het resultaat tegen Fortuna ook heel teleurstellend. We maakten individueel en als duo's wat verkeerde keuzes en dan krijgt de tegenstander de kans om te scoren. Dat moet we vanaf de wedstrijd tegen Heracles beter gaan doen”, aldus Stam bij FoxSports.

Frank Wormuth: “Feyenoord zal snel willen scoren”

Heracles ging met een goed resultaat de interlandbreak in. Van FC Emmen werd thuis gewonnen met 2-0. Met de zevende plaats en veertien punten vertrekken trainer Frank Wormuth en zijn mannen zondag naar De Kuip. Wormuth beseft dat de Feyenoorders gebrand zijn op winst voor eigen publiek. “Feyenoord zal zo snel mogelijk willen scoren en de overwinning willen veilig stellen”, zegt de trainer van Heracles in de Tubantia.

“We moeten het als team doen”

De trainer wil zijn team dan ook meegeven niet bang te worden van een volle Kuip. “Als je hard werkt en weer gaat voetballen is er niets om bang voor te zijn. Weer gaan voetballen en blijven vechten. Ik zeg steeds dat alleen als we honderd procent geven, we goed genoeg zijn voor de eredivisie. We hebben geen spelers die een wedstrijd alleen kunnen beslissen, zoals Brandley Kuwas vorig jaar. We moeten het als team doen”, besluit Wormuth.

Statistieken

Feyenoord beleefd een zeer matige seizoenstart. Het elftal van trainer Stam bivakkeert op een teleurstellende negende plaats. De tegenstander van komende zondag staat twee plaatsen hoger. Deze zevende positie is voor Hercales Almelo begrippen goed te noemen. Bij winst op Feyenoord handhaaft de Overijsselse formatie zich sowieso in de subtop van de Eredivisie.

Head 2 Head

In de laatste veertien jaar heeft Feyenoord in de Kuip geen kind aan Heracles Almelo gehad. Alleen in oktober 2013 wisten de Almeloërs er met een driepunter vandoor te gaan. In de overige duels tussen nu en 2005 was het telkens Feyenoord dat de klok sloeg. Heel af en toe wist Heracles nog een gelijkspelletje uit het vuur te slepen, maar de laatste keer dat dit duel onbeslist eindigden is alweer een tijdje geleden. In maart 2010 werd het 1-1 tussen beide teams. Vorig jaar was er de 2-1 winst voor Feyenoord. Een uitslag waar Stam nu ongetwijfeld direct voor zou tekenen!

Huidige vorm Feyenoord

Er hingen behoorlijk wat onweersbuien boven de Kuip toen Feyenoord verloor van Fortuna Sittard. De negende plek is niet de plaats waar ze in Rotterdam trots op zijn en dus moet die positie snel opgekrikt worden. De enige mogelijkheid om te doen is door wedstrijden te gaan. Dat lukte tegen FC Twente nog wel toen de Rotterdammers de Tukkers met 5-1 winst van het veld veegde. Tegen AZ was het dan wel weer droevig te noemen. De 0-3 overwinning van de Alkmaarders hakte er behoorlijk in de Kuip en de gelijkmaker in Emmen 3-3 is niet waar ze in Rotterdam warm van worden. Dan hebben we de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-2) nog niet benoemd. Alles bij elkaar opgeteld zal Feyenoord smachten naar een zeer goede thuisoverwinning op Heracles.

Huidige vorm Heracles

Heracles Almelo laat niet veel punten liggen. Twee weken geleden tegen AZ ging het even goed mis. Na drie gewonnen duels (Groningen 1-2, Willem II en FC Twente 2-3) was AZ in eigen huis met 2-0 net even iets te sterk voor de Almeloërs. Met de zevende plek en veertien punten mag Heracles toch terugkijken op een goed seizoenstart.

Lappenmand

Bij Feyenoord is de vaste basiskern volledig fit voor het treffen met de Almelose ploeg. Bij Heracles in de Duitse verdediger Maximilian Rossmann nog geblesseerd en ook Jesper Drost kan het dit duel in Rotterdam nog niet aansluiten bij wedstrijdselectie van trainer Wormuth.

Prognose

De voorspelling voor de wedstrijd van zondag luidt keer een 2-2 gelijkspel. Beide teams hebben in onze beleving dezelfde kwaliteiten en dat maakt het dat er zondag geen winnaar van het veld zal stappen. Denk jij het beter te weten? Laat het de TOTO dan zo snel mogelijk weten en pak die hoogste odd!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – Heracles Almelo

De TOTO heeft de odds voor de wedstrijd in de Kuip flink aangedikt. Winst van Heracles krijgt daarin de hoogste quotering van dit duel mee x 6.50 keer je inleg. Voor een gelijkspel staan er met x 5.25 keer je inleg bij de wedkantoren niet veel mindere odds voor je gereed. Mocht je winst van de thuisploeg verwachten, een zege van de Feyenoorders betekent x 1.40 keer je speelbedrag terug.
De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord Rotterdam – Heracles Almelo wordt gespeeld op zondag 20 oktober om 16:45 uur in de legendarische Kuip gelegen onder de rook van de Rotterdamse Van Brienenoordbrug. Bij de TOTO vind je de beste deals en hoogste quoteringen voor deze competitiewedstrijd tussen de nummer zeven en negen in de huidige Eredivisie stand! Scoor jij zondag ook?

De beste Online Bookmakers