Eredivisie
27/09/20192 reacties

Getergd Feyenoord ontvangt promovendus FC Twente in Eredivisie

Getergd Feyenoord ontvangt promovendus FC Twente in Eredivisie
Het lijkt bijna afgesproken werk dat Feyenoord en FC Twente elkaar komende zondag treffen. Beide teams hebben pijnlijke nederlagen geleden in de vorige speelronde en zijn nu aan elkaar gekoppeld. Feyenoord kreeg onder uit de zak van AZ (0-3) en FC Twente ging in eigen huis onderuit in de streekderby tegen Heracles Almelo (2-3). Zorgt deze slechte generale voor extra motivatie of is het vertrouwen van beide clubs geknakt? VoetbalGokken.nl blikt vooruit en zet de actuele odds van TOTO.nl voor je op een rij.

Jaap Stam: “We hoeven ons niet te schamen”

Het verlies tegen AZ in de eigen Rotterdamse Kuip dondert nog steeds na bij Feyenoord, maar veel tijd om daar bij stil te staan is er niet. Zondag wacht opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen FC Twente. Gelijk een goede kans om de scheve situatie recht te zetten. Al vindt Stam dat er van ‘schande’ geen sprake is: “Ze hoeven zich niet te schamen”, geeft de trainer aan tegenover FOX Sports. “Je begrijpt waar de reactie van het publiek vandaan komt, maar spelers doen het echt niet expres. Ze hebben de beste intenties en willen het maximale eruit halen, maar als het tegenzit zit het ook echt tegen.”

“Tegen Twente tonen dat we het nog kunnen”

Dat moet zondag tegen Twente dus beter en daar heeft de trainer van de Rotterdamse club alle vertrouwen in: De Alkmaarders waren vooral in de tweede helft heer en meester in de morrende Kuip. “We hebben een goed voetballende ploeg, maar tegen AZ moesten we regelmatig achteruitlopen”, analyseert Stam. “Dat is jammer, want dan krijgt het publiek de indruk dat de spelers niet kunnen of willen. Maar dat is natuurlijk niet het geval. We zullen zondag tegen Twente dan ook moeten tonen dat we nog steeds echt goed kunnen voetballen.”

Toonstra: “We moeten als team gaan spelen”

Ook Jens Toornstra is gebrand op revanche zondag. Feyenoord heeft nu drie wedstrijden op rij niet gewonnen en staat slechts tiende in de Eredivisie. Reden genoeg om de koppen bij elkaar te steken en voor de wedstrijd tegen FC Twente de boel weer op de rails zien te krijgen, vindt Toornsta: “We moeten snel met elkaar gaan zitten en praten hoe we hier zo snel mogelijk uitkomen. We moeten echt als team gaan spelen. Tegen AZ zie je dat het de tweede helft uit elkaar valt. Dat mag zondag niet gebeuren, dat mag nooit gebeuren”, sluit hij zijn betoog af.

Gonzalo Garcia Garcia: “Iedereen kan fouten maken”

FC Twente-trainer Gonzalo Garcia Garcia is niet in paniek geraakt nadat zijn ploeg onderuit ging tegen Heracles. Sterker nog: de coach heeft er alle vertrouwen in dat het zondag tegen Feyenoord weer de draad kan oppakken: “Bij een paar momenten stonden we te slapen, dat mag niet gebeuren. Maar iedereen kan fouten maken. We moeten zondag tegen Feyenoord weer scherp zijn en ons gebruikelijk spel spelen. Dan komt het goed. We willen zondag heel graag winnen bij een tegenstander waar we veel respect voor hebben”, aldus Garcia Garcia over Feyenoord bij Fox Sports.

Statistieken

Het wordt de 53e ontmoeting in Rotterdam tussen beide clubs. In de vorige 52 edities won FC Twente negen keer, werd het twaalf keer gelijk en was Feyenoord 31 keer de winnaar. Twente staat vijfde in de Eredivisie, Feyenoord pas tiende.

Head 2 Head

Van de laatste vijf ontmoetingen tussen beide ploegen in Rotterdam wist FC Twente er slechts één te winnen. Dat was op 11 augustus 2013, dus ook aan het begin van het seizoen. Daarna wist de ploeg uit de havenstad viermaal drie punten over te houden aan dit duel, de laatste was echter wel de lastigste. De serie begon met een 3-1 zege in 2015, gevolgd door een spetterende voorstelling aan het einde van dat kalenderjaar: 5-0. In 2016 werd het 2-0 voor de Rotterdammers en in 2017 (het jaar voor de degradatie van Twente) werd het 2-1. De Tukkers kwamen na 23 minuten op achterstand, maar vlak voor rust maakte Fredrik Jensen op fraaie wijze de gelijkmaker. In de tweede helft zette Steven Berghuis Feyenoord echter op 2-1 en besliste hiermee de eindstand van de wedstrijd.Eén seizoen eerder ging FC Twente met 2-0 onderuit in Rotterdam. De doelpunten kwamen op naam van Jens Toornstra en Nicolai Jørgensen. In het seizoen 2015-2016 leed FC Twente een beschamende 5-0 nederlaag. In dat duel kreeg Tim Hölscher binnen één minuut na zijn invalbeurt een rode kaart.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord staat momenteel met tien punten uit zeven wedstrijden op een tiende plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Jaap Stam wist in die duels elf keer te scoren en kreeg twaalf doelpunten te incasseren, waarvan drie vorige week donderdag tegen AZ.

Huidige vorm FC Twente

FC Twente staat met twaalf punten op een vijfde plek. In die zeven wedstrijden wist de ploeg vijftien keer te scoren en kreeg het elf doelpunten tegen, ook DeTukkers kregen in de laatste wedstrijd (tegen Heracles) drie goals tegen.

Lappenmand

Feyenoorders Sinisterra en Sven van Beek zullen de aftrap waarschijnlijk niet halen. Bij FC Twente kampt Paul Verhaegh nog altijd met een spierblessure en is het meespelen van de Spanjaard Jose Matos onzeker. Matos heeft een slepende knieblessure.

Prognose

Twee ploegen die zich willen revancheren op gevoelige nederlagen is vaak voer voor een spectaculaire wedstrijd. Onze voorspelling voor zondag: Feyenoord 3 en FC Twente 2. Verwacht jij ook dat het 3-2 wordt? Speel dan op Feyenoord. Ga je voor een stunt van Twente en voor de hoogste odds? Check dan onderstaande TOTO sportweddenschappen pre-wedstrijdquoteringen!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – FC Twente

De pre-wedstrijdquoteringen zijn voor de wedstrijd in De Kuip flink opgedirkt bij de voetbal bookmakers. Een stunt van FC Twente wordt met x 7.00 keer je inleg hoog ingeschaald. Een inleg van drie tientjes wordt dan al snel meer dan tweehonderd euro waard.Ook een gelijkspel kan in het 1X2 spelsysteem flink uitpakken. De TOTO keert x 4.75 keer je inleg uit als de Feyenoorders en De Tukkers een punt overhouden aan dit duel. Trekt het team van Stam volgens jou wel aan het langste eind en worden er drie punten verdiend door de thuisploeg? Speel dan op winst van Feyenoord en ontvang je inleg x 1.40 keer terug als dit Rotterdammers daadwerkelijk winnen.
De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – FC Twente wordt gespeeld op zondag 29 september om 16:45 uur in De Kuip te Rotterdam. Weten de Feyenoorders de schade, die ze zijn opgelopen tegen AZ, weg te poetsen tegen De Tukkers? Of zijn de Enschedeërs in staat om het duel in Rotterdam-Zuid naar zich toe te trekken? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers