Eredivisie
13/12/20193 reacties

Geweldig odds voor Eredivisie topper AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

Geweldig odds voor Eredivisie topper AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam
Aanstaande zondag staat de topper der toppers op het programma: AZ ontvangt Ajax. Het is de nummer twee tegen de nummer één. Het verschil is slechts drie punten. AZ kan dus langszij komen en Ajax kan dus opnieuw een gat slaan als het wint in het hol van de leeuw. De bookmakers op VoetbalGokken.nl spelen slim in op de grote interesse voor deze wedstrijd: ze hebben zeer aantrekkelijke odds in petto voor iedereen die op dit duel speelt. De odds van TOTO vind je na onderstaande voorbeschouwing op de Noord-Hollandse derby tussen AZ en Ajax!

Arne Slot: “Prettig te zien dat Ajax ook kan verliezen”

AZ-trainer Arne Slot blijft goed presteren en steeds meer mensen gaat dat opvallen, ook al ging de ploeg afgelopen donderdag tegen United fors onderuit: 4-0. De verwachtingen blijven hoog. Dat betekent ook dat de druk op de nieuwbakken trainer en zijn grotendeels jeugdige selectie wekelijks toeneemt. Slot erkent dat er richting de wedstrijd van Ajax ook behoorlijk wat druk op zit: “Als je op dit moment voor AZ speelt weet je dat je elke wedstrijd moet winnen. Het is natuurlijk ook prettig om te zien dat Ajax ook kan verliezen, helemaal vlak voordat je tegen ze speelt.” Want verliezen had Ajax voor Willem II nog niet gedaan.

“Week afsluiten met goed resultaat”

Slot weet dat de slag nog niet gewonnen is: “Het verlies van Ajax heeft alleen zin als we zelf winnen zondag. We willen deze mooie week met wedstrijden tegen Manchester – afgelopen donderdag – en nu de topper tegen Ajax ook afsluiten met een goed resultaat”, zo besluit de coach voor de camera’s van AZ.nl.

Erik ten Hag: “Bij AZ andere prestatie op mat leggen”

Ajax-trainer Erik ten Hag kon tot nu toe wekelijks een positief praatje voorleggen als de pers hem vragen stelde, maar afgelopen vrijdag was dat anders. Ook dinsdag werd er verloren: Valencia was met 0-1 te sterk in Amsterdam. Trainer Erik ten Hag beseft dan ook dat er in het duel tegen AZ Alkmaar uit een ander vaatje getapt moet worden: “Bij AZ zullen we een andere prestatie op de mat moeten leggen dan we tegen Willem II hebben gedaan.”

“We moeten er vol voor gaan”

De nederlaag tegen Willem II in de Eredivisie zorgt er wel voor dat de wedstrijd bij AZ extra spannend is. Ten Hag: “Dat is absoluut waar, dat realiseren we ons ook. We weten dat we een andere houding op veld moeten brengen. Ik zei vooraf aan de wedstrijd tegen Willem II ‘Acteas Machinas’ vrij vertaald ‘ga ervoor’ dat zullen we bij AZ ook moeten doen om daar te kunnen winnen.”

Statistieken

Ajax begint de topper in Alkmaar als koploper. De Amsterdammers hebben in totaal 41 punten verzameld in de zestien voorgaande competitiewedstrijden. AZ staat drie punten achter de regerend landskampioen en kan bij winst langszij komen. AZ won tot nu toe 12 keer, speelde twee keer gelijk en verloor ook tweemaal.

Head 2 Head

AZ won vorig jaar haar thuiswedstrijd tegen de provinciegenoot. De Alkmaarders zegevierden met 1-0 dankzij een goal van Guus Til in de 56e minuut. Het was de eerste zege van AZ in eigen stadion sinds 2013. In de tussenliggende seizoenen was Ajax drie keer spekkoper en eenmaal eindigden het in een gelijkspel: 2-2 in 2016.

Huidige vorm AZ

AZ verkeert in uitstekende vorm. Met talenten Calvin Stengs en Boadu voorop rijgt het elftal van trainer Slot de ene na de andere zege aan elkaar. Wellicht dat de Europa League beslommeringen (4-0 verlies bij Manchester United) van afgelopen week doorwegen in de topper van zondag, maar aan de andere kant ook Ajax kwam midweeks in actie in het kader van de Champions League. Opvallend detail: de laatste competitiewedstrijd die AZ verloor was de thuismatch tegen SC Heerenveen. Dat duel eindigden op 19 oktober van dit jaar in 2-4. Sindsdien werden er zes competitieduels op rij gewonnen: PSV (0-4), Twente (3-0), Emmen (3-0), Utrecht (0-3), VVV Venlo (1-0) en PEC Zwolle (0-3).

Huidige vorm Ajax

Even de Champions League buiten beschouwing gelaten (Ajax verloor haar laatste groepsduel en is nu veroordeeld tot het spelen van de Europa League) is Ajax de voorbije maanden behoorlijk goed bezig. Tot vorige week vrijdag. Op de dag na sinterklaasavond waren de Amsterdammers zeer vrijgevig tegen het overigens goed spelende Willem II. De Tilburgers lieten zien niet voor niets hoog op de ranglijst te staan en trakteerde het team van trainer Ten Hag op haar eerste competitienederlaag in twee jaar tijd. Bij een nieuwe nederlaag tegen AZ moet de regerend landskampioen de koppositie delen met de Alkmaarders. Wordt er gewonnen, dan is het verschil weer zes punten.

Lappenmand

AZ routinier Ron Vlaar is in principe weer fit verklaard om te spelen. In de vorige competitiewedstrijd hield Slot hem nog op de bank, wellicht dat ‘Ron Beton’ tegen Ajax wel weer in de basis staat. Hij is in elk geval weer fit. Bij Ajax vooral voorin problemen: Quincy Promes en David Neres worden behoorlijk gemist. Beiden scoren regelmatig of geven de beslissende pas voorafgaand aan een Ajax-goal.

Prognose

Dit duel kan werkelijk alle kanten op, dus kiezen wij voor een gelijkspel. Dit lijkt de makkelijkste weg, maar in feite is het onze keuze vooral gebaseerd op de hoge odds die gelden voor een puntendeling in deze Eredivisie-topper. Benieuwd wat de gemiddelde odd is bij TOTO.nl? Check dan onderstaand overzicht en bekijk hoeveel de uitslag die jij verwacht waard is!

Quoteringen AZ – Ajax

De odds voor de wedstrijd in het AFAS Stadion zijn zeer hoog ingeschaald. Voor een gelijkspel keert Koning TOTO de hoogste odd van deze topwedstrijd tussen AZ en Ajax uit. Mocht je spelen bij de bookmakers op een puntenverdeling dan staat er met x 3.80 keer je speelbedrag een leuke beloning te wachten.Winst van de Alkmaarders wordt met x 3.40 keer je speelbedrag al niet voor veel minder uitbetaald. De TOTO heeft het meest vertrouwen in een zege van de Ajacieden, maar met een odd van x 2.02 keer het speelbedrag op winst van Ajax wordt je inleg het dubbele waard.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 15 december om 16:45 uurin het AFAS Stadion te Alkmaar. Winnen de Alkmaarders hun eerste wedstrijd na lange tijd weer in eigen stadion en dan nog wel van de ploeg van Ten Hag? Of rekenen de Ajacieden af met hun eerste achtervolger in de Eredivisie? Wat jij ook voorspelt, laat het de TOTO weten en zorg dat jij zondag bij de winnaars hoort.

De beste Online Bookmakers