Eredivisie
09/03/2020

[AFGELAST!] Hoge odds bij Koning TOTO voor Ajax tegen FC Twente

[AFGELAST!] Hoge odds bij Koning TOTO voor Ajax tegen FC Twente
Komende zondag is de Johan Cruijff Arena het decor voor de wedstrijd Ajax tegen FC Twente. De Ajacieden zijn in gevecht met AZ om het kampioenschap. Er moet zondagmiddag dus gewonnen worden wil Ajax zijn koppositie behouden. De druk is hoog en bij Koning TOTO betekent dat hoge odds. VoetbalGokken.nl graag vooruit op de thuiswedstrijd van Ajax tegen de Tukkers uit Enschede en laat beide trainers aan het woord.

Erik ten Hag: “Ook tegen Twente moeten we winnen”

Bij Ajax in Amsterdam moet er nog keihard gewerkt worden om de landstitel dit seizoen te pakken. AZ Alkmaar zit op de hielen en de Amsterdammers beginnen ook de adem van Feyenoord in de nek te voelen. Zondag winnen van FC Twente is de volgende opdracht voor trainer Erik ten Hag en zijn team. “We zullen door moeten en dat gaan we ook doen. FC Twente is de volgende. We moeten blijven winnen”, richt trainer Ten Hag zijn pijlen op de thuiswedstrijd van aanstaande zondag.

“Elke ploeg is kwetsbaar”

Ten Hag maakt zich voor de komende wedstrijd tegen de Tukkers niet meer zorgen dan normaal. “Er zijn kopzorgen, maar die heb je altijd: in goede tijden en in slechte tijden. We creëren te weinig kansen, geven heel makkelijk goals weg en maken vroeg in de opbouw onnodige fouten. Dan is elke ploeg kwetsbaar”, aldus Ten Hag in De Telegraaf.

“Zondag moeten spelers leveren”

De trainer is echter niet van plan zijn strijdplan te wijzigen. “We gaan dingen niet totaal op zijn kop zetten. De ploeg heeft structuur, duidelijkheid nodig. We moeten wél dingen beter gaan doen vanuit die structuur. De spelers moeten leveren en dat moment is nu wel gekomen. Ze weten wat er zondag geëist wordt en moeten het gewoon doen”, aldus Ten Hag.

Gonzalo García García: “Ajax heeft de betere spelers”

Ondanks dat Ajax naar zijn beste vorm zoekt, staat er voor FC Twente een zware wedstrijd te wachten. FC Twente-trainer Gonzalo García García weet dat Ajax het vermogen heeft om snel te herstellen. “Ajax heeft de betere spelers, en de betere coach. Als je druk zet, moet je dat met de volle energie, concentratie, discipline en vanuit een strakke organisatie doen, zoals Ajax dat ook kan”, zegt García op de clubwebsite. “De spelers van Ajax doen het echt met de intentie om de bal te veroveren en niet omdat het zogenaamd moet.”

“Ajax kan snel killen”

De trainer vraagt voor zondag veel concentratie van zijn spelers. “Als je tegen Ajax even verzaakt bij het pressen, spelen ze overal tussendoor, maar als je met z'n allen in het strafschopgebied gaat staan, killen ze je ook, omdat ze de kwaliteit hebben om overal de vrije man te vinden”, aldus García, die opzoek is naar een middenweg om het Ajax lastig te maken.

Statistieken

Het is voor veel ploegen billenknijpen in het slot van de Eredivisie. Of vele fronten, zowel onderin als bovenin. Welke ploeg wordt er dit seizoen kampioen? Ajax leidt de dans, maar wordt op de hielen gezeten door AZ Alkmaar; dat net als Ajax 56 punten heeft. De Alkmaarders staan tweede om hun mindere doelsaldo. Op de derde plek staat Feyenoord met vijftig punten. De Rotterdammers hebben zes punten minder, maar het team van trainer Dick Advocaat laat zeer weinig punten liggen en dendert dus als maar door.Bij FC Twente is de spanning ook goed te voelen. De ploeg uit Enschede staat op de veertiende plek met 27 punten. Net daaronder staan PEC Zwolle (vijftiende) en Fortuna Sittard (zestiende) met beide 26 punten. De Tukkers willen op een veilige afstand blijven van de gevarenzone. VVV Venlo is de nummer dertien met 28 punten.

Head 2 Head

Het is negen jaar geleden dat FC Twente nog eens kwam winnen in de Arena. In 2011 werd het In 2011 werd het 1-2 in Amsterdam. De Tukkers hadden die zomer het kampioenschap gevierd. Ajax heeft normaal gesproken weinig te vrezen als we terugkijken in de onderlinge ontmoetingen. Vanaf 2011 hebben de Ajacieden eenmaal een gelijkspel 1-1 gespeeld en de rest van de thuiswedstrijden gewonnen.

Huidige vorm Ajax

Na de uitschakeling van de KNVB Beker en de Europa League heeft Ajax afgelopen weekend de touwtjes weer iets aan elkaar geknoopt. De uitwedstrijd bij SC Heerenveen werd met 1-3 gewonnen. De laatste wedstrijd die Ajax daarvoor in de Eredivisie won, was de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk midden februari. Van Heracles in Almelo werd er verloren met 1-0 en het meest pijnlijke was waarschijnlijk de thuiswedstrijd tegen AZ in Amsterdam die met 0-2 verloren ging.

Huidige vorm FC Twente

Bij FC Twente is het zoeken naar de juiste vorm. De ploeg van trainer García García verloor drie wedstrijden op een rij. Van AZ werd midden februari nog knap gewonnen met 2-0, maar dat werd een week later al anders toen de Enschedeërs op bezoek gingen bij FC Utrecht (2-1). Ook een week later verloor Twente in de Grolsch Veste met 2-3 van SC Heerenveen. Afgelopen week kwam daar de verloren wedstrijd tegen Vitesse in Arnhem nog eens bij (1-0).

Lappenmand

Bij Ajax is de lappenmand nog altijd niet leeg. De al lang geblesseerde David Neres en Zakaria Layad (beiden knieblessure) komen ook tegen FC Twente nog niet in actie. Ook Joël Veltman (knie), Noussair Mazraoui (blessure) en Ryan Babel (kuitblessure) zijn er zondag niet bij.Bij FC Twente zijn Aitor Cantalapiedra (blessure) en Matos (kruisband) de spelers die de lappenmand bevolken. De linkervleugelverdediger Calvin Verdonk moet met vier gele kaarten oppassen niet geschorst te worden na de wedstrijd tegen Ajax. Dat zal betekenen dat Verdonk de volgende wedstrijd, dat tegen ADO Den Haag is, zal moeten missen.

Prognose

We verwachten geen problemen voor Ajax tegen FC Twente. De ploeg van trainer Ten Hag moet deze wedstrijd volgens ons toch over de streep kunnen trekken. We vullen zonder pardon een 3-0 zege van de Ajacieden in. Ben jij benieuwd naar de quoteringen voor deze voorspelling of andere uitslagen? Check onderstaand odd overzicht en ontdek welke odd bij jouw voorspelling past.

Quoteringen Ajax – FC Twente

De quoteringen rijzen de pan uit als het gaat om een thuisduel van Ajax. De hoogste odd van deze wedstrijd wordt uitgekeerd als FC Twente weet te winnen in de Arena. Jouw inleg wordt x 18.00(!) meer waard als de Tukkers met drie punten terug naar Enschede reizen. Voor een gelijkspel staat er met x 8.40 keer de inleg nog een zeer hoge quotering voor je gereed bij de Nederlandse TOTO. Verwacht je een thuiszege van Ajax? Vul dan in het 1X2 spelsysteem van de TOTO een 1 in en ontvang jouw inleg x 1.10 terug als de Ajacieden zondagmiddag inderdaad winnen.
De Eredivisie wedstrijd Ajax – FC Twente wordt gespeeld op zondag 15 maart om 14:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Grijpen de Ajacieden opnieuw naar drie punten of gaat FC Twente stunten in de Arena? Laat Koning TOTO jouw voorspelling waardevol maken. Vul de juiste uitkomst in en sla je slag bij de TOTO.

De beste Online Bookmakers