Eredivisie
20/11/20193 reacties

Hoge odds voor Eredivisie duel: Feyenoord - FC Groningen

Hoge odds voor Eredivisie duel: Feyenoord - FC Groningen
De Euroborg is aankomende zondag het strijdtoneel voor de confrontatie tussen FC Groningen en Feyenoord Rotterdam. De TOTO schat de kansen redelijk gelijk in, al maakt Feyenoord volgens de bookmaker iets meer kans om te winnen dan de thuisploeg. VoetbalGokken.nl laat beide trainers aan het woord en zocht relevante statistieken bij elkaar om jou te helpen bij het voorspellen van de uitslag. Check de odds voor de beste deal!

Danny Buijs: “Feyenoord blijf speciale wedstrijd”

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft een groot gedeelte van zijn (voetbal)leven doorgebracht bij Feyenoord in Rotterdam. Wedstrijden tegen die club blijven dan ook altijd extra bijzonder voor de trainer, maar dat betekent niet dat Buijs zijn oude liefde de overwinning wil schenken: “Ik ken veel mensen bij die club, dus Feyenoord blijft voor mij een speciale wedstrijd. Maar we hebben zondag maar één belang en dat is winnen”, zo vertelt hij aan RTV Noord.

“Goede resultaat vervolgen tegen Feyenoord”

Buijs is dan ook op zoek naar een manier om zijn elftal klaar te stomen voor deze topper, waarin hij kosten wat kost een resultaat wil boeken: “Het is heel simpel: we willen zoveel mogelijk punten halen en alle wedstrijden die we spelen willen we winnen. De laatste weken ging dat goed en het zou mooi zijn als we dat tegen een topclub als Feyenoord een vervolg kunnen geven.”

Dick Advocaat: ”Voor beide ploegen belangrijk duel”

Voor Feyenoord-trainer Dick Advocaat wordt FC Groningen-uit wellicht zijn eerste zware test. De voorbije wedstrijden presteerde de Rotterdammers goed, maar dat was wel tegen relatief makkelijke tegenstanders. FC Groningen won vorig jaar van Feyenoord en dus kon het weleens een hete zondagmiddag worden voor het elftal van Advocaat. “Dit is voor beide ploegen een belangrijk duel. Als we winnen, dan staan we er weer bij en dat geldt eigenlijk ook voor Groningen.”

“FC Groningen is moeilijk te bespelen ploeg”

Advocaat vervolgt: “Groningen is een goed georganiseerde ploeg en daar is het moeilijk om tegen te voetballen. Zij geven weinig kansen weg, omdat ze zo compact spelen. Groningen is gewoon een heel moeilijke ploeg om tegen te spelen.”

Statistieken

Feyenoord kende onder trainer Jaap Stam een zeer moeilijke periode. Sinds zjin ontslag en de aanstelling van Advocaat loopt het een stuk beter bij de Rotterdammers. Feyenoord is koploper van het rechterrijtje en staat met 20 punten op een tiende plaats. FC Groningen staat een plaatsje hoger. De Noorderlingen hebben evenveel punten, staan negende vanwege een beter doelsaldo dan de ploeg uit de Havenstad.

Head 2 Head

FC Groningen wist vorig seizoen Feyenoord in de eigen Euroborg nog te verslaan. Op 17 februari van dit jaar bleek het eigen doelpunt van Sven van Beek achteraf het enige wapenfeit uit dit duel. Al na 26 minuten passeerde Van Beek zijn eigen doelman. Er zou verder niet gescoord worden in een verder ook weinig boeiende wedstrijd.In 2016 viel er een stuk meer te genieten, niet voor de thuisploeg maar wel voor de meegereisde Feyenoord-supporter. Onder leiding van Giovanni van Bronckhorst werd Groningen reddeloos achterlaten: 0-5. Ook in 2017 won Feyenoord in het Hoge Noorden. De drie punten werden verzekerd dankzij een 0-2 overwinning van de Rotterdammers, die daarmee wederom lieten zien graag naar de Euroborg te komen.

Huidige vorm FC Groningen

In de Eredivisie doen de Groningers het behoorlijk goed de laatste weken. Vitesse en Willem II werden aan de zegekar gebonden. Ook in de KNVB-beker boekte de Noordelingen een overwinning. In de streekderby tegen Harkemase Boys ging het echter niet heel soepel. De bekerwedstrijd werd met hangen en wurgen over de streep getrokken: 1-2. Ook in het oefenduel tegen Almere City kon de ploeg van Buijs niet overtuigen. Het duel werd gespeeld tijdens de interlandbreak en eindigden in een voor Groningen teleurstellende 2-2.

Huidige vorm Feyenoord

De Rotterdammers kregen tegen Ajax een enorme tik te verwerken: 4-0 verlies in de Johan Cruijff Arena. Dit bleek achteraf ook het Waterloo voor trainer Jaap Stam. Advocaat nam zijn taken over en sindsdien verloor Feyenoord niet meer. VVV en RKC werden verslagen en in de Europa League werd het thuis tegen Young Boys 1-1. Een knetterende overwinning tegen een topper of subtopper zou de definitieve ommekeer kunnen betekenen. Als er uit bij Groningen drie punten worden bijgeschreven dan zou dat weleens het begin van die ommekeer kunnen zijn.

Lappenmand

De selectie van FC Groningen behoort tot de kleinste van de Eredivisie en als er dan ook nog twee man in de lappenmand zitten, wordt het al snel puzzelen. Trainer Buijs zit in die situatie, want Gabriel Gudmundsson (knieblessure) en zijn Zweedse landgenoot Ramon-Pascal Lundqvist zullen Feyenoord moeten missen vanwege blessureleed.

Prognose

Onze voorspelling voor dit zeer interessante Eredivisieduel is 1-1. Wij verwachten een sterk Feyenoord, maar ook een stug FC Groningen dat er op de counter regelmatig gevaarlijk uit zal komen. Dit spelbeeld resultaat in veel gevallen in een puntendeling en dat is dan ook exact wat wij op ons TOTO-formulier hebben ingevuld voor deze wedstrijd van aankomende zondag. Denk jij dat het anders verloopt of ben je benieuwd naar de odds voor een gelijkspel? Check dan onderstaande pre-wedstrijdquoteringen van TOTO.nl!

Quoteringen FC Groningen – Feyenoord

De quoteringen van Koning TOTO zijn hoog ingedeeld voor de wedstrijd in de Euroborg. Voor een gelijkspel is de TOTO bereid de hoogste odd van deze wedstrijd uit te keren. Worden de punten zondag verdeeld tussen Groningen en Feyenoord? Dan wordt je inleg hierop x 3.40 keer meer waard.Voor een thuiszege van Groningen staat er met x 3.25 keer het speelbedrag een bijna even waardevolle odd voor je gereed. Ook winst van Feyenoord krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 2.15 keer het speelbedrag een hoge quotering bij de bookmaker mee.
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 24 november om 12:15 uur in de Euroborg te Groningen. Laten de Rotterdammers zich niet kennen bij de Noordelingen en pakt Advocaat ook hier drie punten mee? Of weet Groningen af te rekenen met Feyenoord? Kijk bij de TOTO naar de hoogste odds en sluit de beste deal die past bij jouw voorspelling.

De beste Online Bookmakers