Eredivisie
03/10/2019

Hoge odds voor Eredivisieduel ADO Den Haag tegen Ajax Amsterdam

Hoge odds voor Eredivisieduel ADO Den Haag tegen Ajax Amsterdam
Na een geslaagde Champions League wedstrijd van Ajax uit bij Valencia (0-3 winst), wacht komende zondag ADO Den Haag in de Eredivisie. Een tegenstander waar de Ajacieden het niet altijd gemakkelijk tegen hebben. Ook dit keer zal de ploeg van trainer Erik ten Hag waarschijnlijk weer alles uit de kast moeten halen om de Hagenezen te kloppen op eigen veld. Met drie verloren duels op rij is ADO Den Haag toe aan een overwinning en wat zou er voor hen mooier zijn dan dat tegen de Amsterdammers te kunnen doen. De TOTO verwacht dat Ajax er in Den Haag goed vanaf komt en dat levert hoge pre-wedstrijdquoteringen op voor een stunt van de Haagse formatie!

Erik ten Hag: “Scherp zijn voor ADO”

De tweede poulewedstrijd in de Champions League verliep voor Ajax moeiteloos. Het Spaanse Valencia - met Jasper Cillessen op doel - moest thuis op de knieën voor de Ajacieden die met een 0-3 winst terug naar Amsterdam konden keerden. Dit weekend kan deze succesweek van Ajax bekroond worden met een overwinning op ADO Den Haag. Ten Hag zet zijn ploeg dan ook snel weer op scherp voor de wedstrijd van zondag. “Winnen moet de maatstaf zijn voor de spelers, een way of life. Dat moeten wij niet alleen elke dag van hen eisen, maar ook onderling. Daar zijn we scherp op. Ook nu we na Valencia naar ADO Den Haag toe gaan”, zegt de coach tegen Ajax TV.

“We scoren veel, dat is een prettige wetenschap”

In de groepsfase van de Champions League heeft Ajax in twee wedstrijden al zes keer weten te scoren. Ook in de Eredivisie heeft Ajax het hoogste doelsaldo en kan daarmee PSV voorblijven. Met dit feit in het achterhoofd heeft Ten Hag dan ook een goed gevoel richting het duel tegen ADO. “We scoren veel, dat is een prettige wetenschap. Dat is ook niet door niks: we hebben een goed aanvalsspel en een variabel aanvalsplan. Ook zit het in mentaliteit en in kwaliteit”, zegt Ten Hag over zijn team.

Hard werken

Vorig seizoen had Ajax geen kind aan ADO Den Haag. Zowel thuis als uit werd er gewonnen met vijf doelpunten en een tegen. Dit jaar moet dat allemaal nog maar bewezen worden beseft ook Ten Hag. “Dat is verleden tijd. We moeten er hard voor blijven werken”, aldus de Ajax-coach.

Alfons Groenendijk: “Ajax is geen reden tot paniek”

Bij ADO Den Haag heeft zich de hele week kunnen voorbereiden op de komst van Ajax naar het Cars Jeans-stadion. Het gaat de ploeg van trainer Alfons Groenendijk momenteel niet gemakkelijk af. Met drie verloren wedstrijden op rij wordt het tijd dat er weer eens drie punten bijgeschreven kunnen worden. ADO staat zestiende, maar dat is volgens trainer Alfons Groenendijk geen reden voor paniek. “Ajax is geen cruciaal duel. Het seizoen is nog lang”, zegt hij de trainer die er de laatste jaren vaker in geslaagd om vanuit een lastige start alsnog een goed seizoen neer te zetten. “Dat hebben we al drie keer gedaan, dus laten we dat maar een vierde keer doen”, aldus Groenendijk in De Telegraaf.

“Mooie uitdaging”

Dat maakt ADO Den Haag dan ook niet bang voor de komst van de Ajacieden die tot nu toe goed draaien. “Het zal niet gemakkelijk worden. Over het kwaliteitsverschil hoeven we niet moeilijk te doen, maar dit is voor ons een mooie uitdaging. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen. Dat we het ze moeilijk kunnen maken, hebben we ze al vaker laten zien. We moeten er klaar voor zijn. Ik heb er alle vertrouwen in, de jongens werken keihard”, stelt Groenendijk zijn vertrouwen op zijn team.

Statistieken

Ajax werkt zijn duels in de Eredivisie heel wat beter af dan ADO Den Haag dat op dit moment doet. De Ajacieden zijn nog ongeslagen in de Eredivisie en wisten Vitesse (2-2) in Arnhem en PSV in Eindhoven (1-1) geen drie punten mee naar Amsterdam terug te nemen. Desondanks staat Ajax op de eerste plek met twintig punten. PSV heeft datzelfde puntensaldo, maar doordat de Amsterdammers meer doelpunten hebben gemaakt gaat Ajax aan de leiding.ADO Den Haag kan op dit moment moeilijk overeind blijven in de Eredivisie. Met de zestiende plaats en zes punten heeft de ploeg van Groendijk alleen nog Fortuna Sittard (3) en RKC Waalwijk (1) onder zich. Eind augustus werd er voor het laatst gewonnen en dat was thuis tegen VVV Venlo (1-0). Daarna kwam de wedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip. ADO Den Haag kreeg daarin twee doelpunten cadeau van Feyenoord, maar slaagden er niet in om dit duel in winst om te zetten. Ook AZ gaf er van langs in het Cars Jeans Stadion. Tegen de Alkmaarders werd het 0-1 en later wist FC Emmen met 3-0 zege de Hagenezen ook nog een pak slag te geven.

Blessures

Ook uit de Champions Leaguewedstrijd tegen Valencia is de basisselectie van Ten Hag heelhuids teruggekeerd. De enige speler die bij Ajax in de lappenmand bivakkeert is Zakaria Labyad, maar de middenvelder heeft nog weinig kans gehad dit seizoen om op het veld zijn kunsten te laten zien en zal zondag niet erg gemist worden binnen de kern van Ten Hag. ADO Den Haag kan – zoals het er nu naar uitziet - met een geheel fitte selectie aan de wedstrijd tegen Ajax beginnen.

Head 2 Head

Zoals Erik Ten Hag al zei, vorig seizoen was Ajax zowel thuis als uit de baas over de Hagenezen. Dat is echter niet altijd vanzelfsprekend. Ajax weet als geen ander dat het kan spoken in het Cars Jeans Stadion. In 2017 lieten de Ajacieden twee kostbare punten liggen door er gelijk te spelen 1-1. Ook in november 2014 en september 2012 was deze uitslag het geval. In 2011 verloren de Ajacieden er zelfs. In maart van dat jaar kwam ADO al snel op voorsprong en wisten de Ajacieden daar pas in de zeventigste minuut antwoord op te geven. De Hagenezen lieten het daar niet bij zitten en het werd uiteindelijk 3-2 in het voordeel van de thuisploeg.

Prognose

Hoe het dit keer afloopt voor beide ploegen zullen we zondagmiddag zien, maar wat ons betreft wordt het dit keer weer winst van Ajax. De online bookmakers denken er ook zo over als we kijken naar de grote verschillen in de hoogte van de gegeven quoteringen. De Amsterdammers zitten vol zelfvertrouwen en dat is er bij ADO waarschijnlijk niet. Toch krijgen de Hagenezen extra adrenaline als ze tegen Ajax moeten spelen. Ook dit keer zal het weer spoken in het Cars Jeans Stadion en met die ‘mouwen opstropen-instelling’ is elke uitslag mogelijk.

Pre-wedstrijdquoteringen voor ADO Den Haag – Ajax Amsterdam

Bij de TOTO worden de pre-wedstrijdquoteringen voor de thuiswedstrijd van ADO Den Haag tegen Ajax wel heel hoog ingedeeld. Zo levert een stunt van de Hagenezen tegen de Amsterdammers x 17.00 keer je inleg op. Dit is dan ook de hoogste odd van deze wedstrijd in het 1X2 spelsysteem.Een gelijkspel is met x 9.00 keer je inleg ook nog altijd de moeite waard om mee te spelen via de TOTO op deze negende speelronde in de Eredivisie. Voor een zege van Ajax moeten we het doen met een quotering van x 1.12 keer de inleg, maar ook die odd kan met een slimme speeltechniek hoog uitpakken.
De Eredivisiewedstrijd ADO Den Haag – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 6 oktober om 12:15 uur in het Cars Jeans stadion te Den Haag. Pakt Ajax na de zware wedstrijd tegen Valencia ook de volle buit bij ADO Den Haag. Of zijn het juist de Hagenezen die de Ajacieden weten te temmen? De zondagmiddag wordt pas echt spannend als je meespeelt op dit duel via de TOTO, dus grijp je kans via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers