Eredivisie
24/09/2019

Inhaaltopper in Eredivisie: Feyenoord - AZ

Inhaaltopper in Eredivisie: Feyenoord - AZ
Komende woensdag en donderdag worden er drie Eredivisiewedstrijden gespeeld. Ajax, PSV en Feyenoord kregen uitstel van hun wedstrijd door zich volledig te kunnen concentreren op het Europese voetbal. Deze week worden die wedstrijden ingehaald en daarin is het thuisduel van Feyenoord tegen AZ Alkmaar de absolute blikvanger bij de TOTO.  De pre-wedstrijdquoteringen voor deze midweekse topwedstrijd worden door Koning TOTO extra in het najaarszonnetje gezet bij VoetbalGokken.nl.

Jaap Stam: “Tonen dat we van AZ kunnen winnen”

In de Kuip te Rotterdam heeft Feyenoord komende donderdag een sterke tegenstander te verwelkomen. AZ uit Alkmaar gaat in Rotterdam-Zuid op jacht naar drie punten. De Feyenoorders hebben nog wat goed te maken doordat het afgelopen weekend twee punten liet liggen bij FC Emmen (3-3). Stam hoopt dat het bij deze ene keer bleef en dat zijn ploeg er tegen AZ weer vol voor gaat. “Het is heel jammer dat er toch weer iets insluipt van een lager tempo en niet meer de juiste posities innemen. Dat is Feyenoord onwaardig en mag gewoon niet gebeuren. Ik ben geïrriteerd omdat ik weet dat het anders kan. Het is aan ons om te laten zien dat we donderdag tegen AZ kunnen winnen”, zo zegt Stam tegen het persbureau ANP.

Arne Slot: “Wij zijn uitdager van Feyenoord”

Bij AZ werd afgelopen weekend wel drie punten binnengehaald. De ploeg van Arne Slot won met 0-1 van ADO Den Haag en gaat donderdag opnieuw de uitdaging aan bij een Zuid-Hollandse ploeg, maar nu bij Feyenoord in de Kuip. Slot denkt dat de ploegen aan elkaar gewaagd zullen zijn. “We denken dat we met de selectie die we nu hebben een flinke uitdager kunnen zijn voor Feyenoord”, aldus de trainer van AZ tegenover televisiezender FOX Sports. “Voetbalinhoudelijk ontlopen AZ en Feyenoord elkaar niet veel. Onze spelers hebben dezelfde kwaliteiten”, besluit Slot zijn voorbeschouwing op het inhaalduel van donderdag.

Statistieken

Cijfers liegen niet, maar prestaties in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Enkele open deuren, maar statistieken zijn voor spelers op voetbalwedstrijden wel erg belangrijk om te bepalen wie ze aanwijzen als winnaar. Of zorgen er juist voor dat je kiest voor een gelijkspel. VoetbalGokken zet de huidige vorm en de onderlinge resultaten tussen Feyenoord en AZ op een rij. Wellicht helpt het je om de juiste uitslag te voorspellen!

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord streeft naar een betere week dan ze de afgelopen week hadden. In de Europa League werd de openingswedstrijd in de groepsfase verloren van het Schotse Rangers FC (1-0). De competitiewedstrijd die daarop volgden tegen de plaatselijke FC Emmen eindigen ook in een debacle: 3-3, na een 0-2 voorsprong. Maar de Rotterdammers zijn in de Eredivisie nog altijd ongeslagen. Ook de knappe prestaties in de voorrondes van de Europa League zijn een opsteker richting de wedstrijd van donderdag. .

Huidige vorm AZ

De Alkmaarders zijn bezig aan een sterke reeks wedstrijden. De eredivisiewedstrijd tegen Vitesse is het enige minpuntje: 2-1 verlies. Tegen ADO Den Haag werd afgelopen weekend wel weer gewoon gewonnen (0-1) en ook in de speelronde daarvoor werd er gewonnen. AZ nam van Sparta Rotterdam zelfs simpel de maat en tikte ogenschijnlijk zonder moeite een 5-1 eindstand binnen. Ook in de Europa League gaat het met AZ best goed. Bij het Servische Partizan werd het een gelijkspel 2-2 waardoor de Alkmaarders al een punt binnen hebben gehengeld in de poule.

Head2Head

Bij de H2H tussen Feyenoord en AZ slaat de balans duidelijk door naar de ploeg uit Rotterdam-Zuid. We moeten ver terug om nog een overwinning te ontdekken van AZ in de havenstad. Om precies te zijn, was dat in het seizoen 2010 – 2011. Op 2 april 2011 werd het dankzij een doelpunt Charlison Benschop (speelt nu bij FC Groningen) 0-1 voor de ploeg uit Alkmaar. Ook in 2008 en 2010 kaapten de Alkmaarders de volle buit weg uit De Kuip, maar de laatste tijd is het de thuisploeg die de baas in eigen huis is. Net voor de zomerstop van dit jaar wonnen de Rotterdammers met 2-1 en dat deden ze vorig jaar met dezelfde cijfers. In maart 2017 werd het duel Feyenoord – AZ afgefloten bij een 5-2 stand en in 2015 stond er na negentig minuten spelen 3-1 op de scorebord. De Rotterdamse ploeg wil dus nog weleens flink uithalen als de Alkmaarders op de bezoek komen in De Kuip.

Lappenmand

Ondanks de vele wedstrijden die Feyenoord en AZ momenteel spelen, mogen de ploegen hun handen dichtknijpen voor de fitheid van de basisspelers. Bij Feyenoord moet er een vervanger worden gezocht voor de geblesseerde Sinisterra die tegen FC Emmen ook al niet aan spelen toekwam. De overige blessuregevallen zijn in elk geval fit genoeg om tot de wedstrijdselectie te behoren. Of bijvoorbeeld Rik Karsdorp al in staat is een hele wedstrijd te spelen, is de vraag. De Alkmaarders komen zoals het er nu naar uitziet met een geheel fitte selectie naar De Kuip toe en dat betekent dat trainer Slot in zijn sterkst mogelijke opstelling zal aantreden, dus ook met veelgeprezen talenten Boadu en Stengs!

Prognose

Onze verwachting is dat er donderdag in Rotterdam een gelijkspel 2-2 op het scorebord zal staan als de wedstrijd in Rotterdam-Zuid wordt afgefloten. Het is voor ons wel duidelijk dat de twee ploegen op dit moment over dezelfde capaciteiten beschikken en niet veel voor elkaar onder hoeven te doen. Denk jij hier anders over? Laat het de TOTO weten door jouw voorspelling bij deze oer-Hollandse bookmaker achter te laten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – AZ Alkmaar

Een thuiszege van Feyenoord wordt door de Nederlandse bookmaker TOTO met een quotering x 2.15 keer de inleg zeer gul beloond. De hoogste odd van deze wedstrijd staat vinden we bij een gelijkspel, vandaar ook onze wedtip! Eindigt dit duel in een puntendeling, dan wordt x 3.50 keer je speelbedrag uitgekeerd! Bij een inleg van 10 euro is je geld anderhalf uur later dus ineens 35 euro waard. Dat is rap verdient! Ook de pre-wedstrijdquotering voor winst van AZ is niet mis. Met gemiddeld x 3.20 keer je inleg voor een zege van de Alkmaarders staat er in het 1X2 spelsysteem ook hiervoor een prima odd voor je klaar!
De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 26 september om 20:00 uur in De Kuip te Rotterdam. Wat vul jij in op het wedstrijdformulier van de TOTO? Welke ploeg pakt er volgens jou drie punten in deze nog te spelen vierde speelronde van de Eredivisie? Ga er helemaal voor en voorspel deze topper in Rotterdam-Zuid via de bookmakerspagina van VoetbalGokken.nl en scoor die hoogste odd!

De beste Online Bookmakers