Eredivisie
22/11/20192 reacties

Interessante odds bij Eredivisie duel PSV – SC Heerenveen

Interessante odds bij Eredivisie duel PSV – SC Heerenveen
PSV had het voor de interlandbreak bijzonder lastig in zowel de Nederlandse competitie als in de Europa League. Belangrijkste redenen: schorsingen en blessures aan de kant van de Eindhovenaren. Het zorgt er wel voor dat PSV is afgezakt naar plek drie en dat iedere ploeg die nu naar Eindhoven komt bloed ruikt. Wellicht heeft de korte pauze de ploeg van trainer Van Bommel goed gedaan, maar anders zal ook SC Heerenveen denken dat er iets te halen valt in de Brabantse lichtstad. De bookmakers geloven niet in sprookjes en zien PSV nog steeds als favoriet. Wat voorspel jij?

Mark van Bommel: “Heerenveen zet snel druk op verdediging”

PSV-trainer Mark van Bommel liet voor de interlandbreak al weten rekening te houden met flinke tegenstand van SC Heerenveen. “Ik vind Heerenveen een goed voetballende ploeg die op een bepaalde manier druk kan zetten op onze verdediging. Zij wisselen veel van positie. Die kwaliteit hebben ze ook in hun spelersmateriaal. Daar moeten wij een antwoord op vinden.”

“Wordt weer moeilijke wedstrijd”

Dat SC Heerenveen pas achtste staat, zegt de coach van de Eindhovense ploeg weinig. “Ze hebben een aantal keer ongelukkig punten verloren. In bijna iedere wedstrijd voetballen ze goed mee. Ik denk dat Heerenveen een ploeg is die heel veel weerstand kan geven. Het wordt een moeilijke wedstrijd.”

Coach SC Heerenveen: “PSV-uit wordt pittige wedstrijd”

De selectie van SC Heerenveen kreeg tijdens de interlandperiode vier dagen vrij en verzamelde zich afgelopen maandag weer op het Abe Lenstra Stadion om voor te bereiden op het duel met PSV, aankomende zondag in Eindhoven. Hoofdtrainer Johnny Jansen legt bij SC Heerenveen TV uit waarom: “We krijgen nog een paar pittige wedstrijden, te beginnen met de zeer lastige uitwedstrijd tegen PSV. Met dat in het achterhoofd vond ik het goed om de spelers en staf even afstand te laten nemen van het voetbal. Daarom hebben we een korte pauze van vier dagen ingelast”, aldus Jansen, die met SC Heerenveen voor de winterstop inclusief het bekertoernooi nog zes wedstrijden speelt in vijf weken.

“Goede spel negentig minuten volhouden”

Jansen vindt dat zijn ploeg in balbezit gevaarlijker moet gaan worden en sprak dat de afgelopen weken meermaals uit. Met het oog op de wedstrijd in Eindhoven hoopt hij dan ook op verbetering: “Ik vond ons in het eerste kwartier tegen Sparta gewoon écht goed voetballen. Er zat heel veel beweging en dynamiek in. Dat wil je eigenlijk doorzetten als we straks bij PSV spelen. Tegen Sparta lukte dat helaas niet, maar in de toekomst willen we het goede spel dat we bij vlagen al laten zien ook negentig minuten lang volhouden. Hopelijk zie ik daarvan dit weekend al de eerste tekenen terug.”

Statistieken

PSV verkeert niet in de beste vorm. De Eindhovenaren hebben te kampen met veel blessures en schorsingen. Wellicht dat de interlandbreak heeft gezorgd voor frisse moed en een fittere selectie? Momenteel verdedigt de ploeg van trainer Van Bommel een derde positie op de ranglijst. PSV behaalde in totaal 24 punten uit de eerste dertien competitieduels. SC Heerenveen staat op de achtste plek en heeft met 21 punten slechts drie punten minder dan PSV. Een overwinning in het Philips Stadion brengt de Friezen dan ook dichtbij de Top-3 van de ranglijst.

Head 2 Head

Afgaande op de historie zal dat geen gemakkelijke opgave worden voor SC Heerenveen, want de Friese formatie won in 1999 voor het laatst in de Brabantse lichtstad. Op 18 december 1999 werd het 0-1. Wie denkt dat PSV de laatste twintig jaar steeds makkelijk wint van Sportclub Heerenveen komt echter ook bedrogen uit. Regelmatig weet de ploeg uit Heerenveen een puntje mee te nemen uit het zuiden. Voor het laatst lukte dat in 2016. Toen werd PSV – Heerenveen 1-1. Ook in 2013 en 2015 eindigden het duel onbeslist. Vorig seizoen speelden beide ploegen op 24 november (bijna exact een jaar geleden dus) tegen elkaar en won PSV eenvoudig: 3-0.

Huidige vorm PSV Eindhoven

We hoeven er geen doekjes om te winden: PSV is totaal niet in vorm. Weliswaar hamert Van Bommel steeds op de ‘verklaarbare redenen’, maar feit is dat PSV al vier competitiewedstrijden niet gewonnen heeft. De laatste overwinning was de 4-1 zege op VVV uit Venlo. En dat duel werd op 6 oktober gespeeld. Daarna volgden niet alleen vier competitienederlagen, ook in de Europa League werd niet gewonnen: thuis tegen LASK Linz werd het 0-0 en uit werd er zelfs met 4-1 verloren.

Huidige vorm SC Heerenveen

De Friezen hebben sinds 14 september (Ajax-uit) niet meer verloren. Thuis tegen Utrecht werd het nog een gelijkspel (1-1). Daarna volgden maar liefst drie overwinningen op rij: VVV uit, PEC Zwolle thuis en AZ-uit. In de noordelijke derby tegen Groningen werd het 1-1, om vervolgens de draad weer op te pakken in de KNVB-beker. De amateurs van Excelsior Maassluis werden uit het toernooi gewipt: 0-3. Uit bij ADO Den Haag draaide het opnieuw op een gelijkspel uit: 1-1, maar vlak voor de interlandperiode knoopte de Friezen weer aan bij de goede vorm van de laatste weken door met 2-1 te winnen van Sparta.

Lappenmand

PSV mist komend weekend waarschijnlijk nog steeds haar twee belangrijkste voorhoede spelers: Steven Bergwijn en Donyell Malen. Beide ontbraken ook bij Oranje en de verwachting is niet dat ze er tegen Heerenveen weer bij zullen zijn. Bergwijn zit er volgens de laatste berichten vanuit de technische staf nog het dichtste bij een rentree, Malen zou Heerenveen sowieso niet halen. Zo klinkt het vanuit Eindhoven. Zoet zal nog steeds ontevreden zijn dat hij zijn plek onder de lat kwijt is en ook dat kan impact hebben op het komende duel. Voormalig-SC Heerenveen speler Sam Lammers is ook nog steeds niet inzetbaar voor Van Bommel. Bij SC Heerenveen ontbreekt alleen het jeugdige talent Jan Ras. De 20-jarige middenvelder heeft een knieblessure. Voor de rest is iedereen momenteel fit bij het team van trainer Jansen.

Prognose

PSV zit nog steeds in de hoek waar de klappen vallen en zolang Bergwijn en Malen niet volledig terug zijn, blijft het een elftal in crisis. Onze voorspelling bij de bookmakers voor PSV – Heerenveen is dan ook 1-1. Weet jij het beter of ben je benieuwd wat een gokje op een gelijkspel je kan opleveren? Check dan de onderstaande odds van KONING TOTO!

Quoteringen PSV Eindhoven – SC Heerenveen

De TOTO ziet PSV nog wel winnen in het Philips Stadion. Spelers op een thuisoverwinning ontvangen x 1,45 keer hun inleg als PSV ook daadwerkelijk Heerenveen weet te verslaan. Komt onze voorspelling uit en wordt het een gelijkspel, dan mogen spelers die hierop vooraf durven te spelen x 4,35 keer hun inleg bijschrijven op de bankrekening! Gaat Heerenveen zelfs met drie punten op zak terug naar Friesland? Dan beginnen de feestdagen vroeg voor de mensen die geld hebben ingezet op Heerenveen: x 5,75 is de hoogste odd bij dit Eredivisie duel!
De wedstrijd PSV Eindhoven – SC Heerenveen is op zondag 24 november om 14:30 uur. Gaat PSV eindelijk weer eens winnen in het eigen Philips Stadion of pakt Heerenveen haar ultieme kans om de Eindhovenaren op een nederlaag te trakteren? Zet nu in bij VoetbalGokken.nl en pak de hoogste odd voor dit Eredivisie duel uit speelronde veertien!

De beste Online Bookmakers