Eredivisie
20/12/20192 reacties

Kan PSV het kalenderjaar in Eredivisie wel goed afsluiten?

Kan PSV het kalenderjaar in Eredivisie wel goed afsluiten?
De crisis in Eindhoven duurt maar voort. Na het ontslag van trainer Mark van Bommel werd er weliswaar gewonnen in de KNVB-beker, maar tegen de amateurs van GVVV uit Veenendaal had PSV een verlenging nodig om plaatsing te bewerkstelligen. PEC Zwolle oogst veel lof met haar spel, maar dat vertaalt zich vooralsnog niet in punten. De Zwollenaren staan in de gevarenzone en hebben de punten hard nodig. Het Philips Stadion is bij de bezoekers echter vaak niet gunstig gezind, dus het is maar de vraag of PEC na de nederlaag in de beker tegen Fortuna haar blazoen kan oppoetsen in het duel tegen PSV.

Ernest Faber: “Elkaars kwaliteiten beter benutten”

Interim-trainer Ernest Faber moet PSV in de komende periode weer naar de top loodsen. Faber wacht dus een zware taak, want momenteel staat PSV slechts vierde. “Ik ga niet ineens rigoureus dingen anders doen. De opdracht voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle is duidelijk: winnen”, zo stelt hij vast in het Eindhovens Dagblad. “We werken deze week negen dagen om de winst tegen Zwolle zeker te gaan stellen”, weet hij de humor er nog wel van in te zien.

“Enthousiasme en kwaliteit genoeg”

Zo eenvoudig is natuurlijk niet, want als je tegen GVVV geen vuist kan maken dan kan een wedstrijd tegen PEC Zwolle helemaal zwaar tegenvallen. Faber ziet het echter niet zo somber in en blijft vertrouwen houden in de huidige spelersgroep: “Ze kunnen allemaal goed voetballen, maar ook enthousiasme, energie en onvoorwaardelijk de wedstrijd ingaan, is belangrijk. Ik kies graag voor jonge spelers die passie hebben voor de club en trots zijn om voor PSV te spelen. Dat geeft de juiste energie. We moeten ervoor zorgen dat we gebruikmaken van elkaars kwaliteiten. Plezier hebben, ook als de sfeer eromheen negatief is. Er zit bij ons genoeg enthousiasme in.”

John Stegeman: “Als PSV mindere dag heeft maken we kans”

PEC Zwolle is net als PSV ook in zwaar weer. De resultaten blijven ondanks goed voetbal uit en nu het team ook uit het bekertoernooi ligt, groeit de druk op de competitiewedstrijden alleen maar voor PEC-coach John Stegeman en zijn staf. Desondanks denkt de trainer dat PEC Zwolle zaterdag best kans maakt op een stunt tegen de Eindhovenaren. “Maar dan moeten wij een goede dag hebben en PSV (weer) een mindere”, stelt Stegeman in de regionale media. “Er is altijd een kans.”

“Grote zorgen om PEC Zwolle”

Of Stegeman voor het duel tegen PSV maatregelen gaat treffen in zijn eigen elftal na de teleurstellende 3-0 nederlaag bij Fortuna Sittard laat hij in het midden “Ik ben nu boos en teleurgesteld en moet uitkijken dat ik niet in de emotie domme dingen besluit. Ik ga daar eens rustig over nadenken en over praten met mijn collega's. Eén ding is zeker: Als we zo blijven voetballen elke wedstrijd, maak ik me grote zorgen om PEC Zwolle.”

Statistieken

PSV is vierde in de Eredivisie. De Eindhovenaren moeten niet alleen Ajax en AZ voor laten gaan, ook aartsrivaal en provinciegenoot Willem II staat boven de ploeg van interim-trainer Faber. PEC Zwolle vinden we terug op plaats 15, net boven de streep. De voorsprong op nummer 16 VVV is slechts Ă©Ă©n punt. De ploeg uit Venlo treedt aan tegen het zwalkende Vitesse.

Head 2 Head

PSV is eigenlijk tegen elke tegenstander in de Nederlandse competitie heer en meester als het thuis speelt. PEC Zwolle is daar geen uitzondering op. Toch wist de ploeg uit Overijssel nog niet zo heel lang geleden nog eens te winnen in de lampenstad. In 2013 boekte Zwolle een meer dan verdiende 1-3 overwinning. De laatste jaren heeft PEC echter weinig in te brengen als het op bezoek gaat bij de Brabantse topploeg. Vorig jaar werd het 4-0 en dat was exact dezelfde uitslag als een seizoen daarvoor. Dit seizoen ging PSV ook al op bezoek bij PEC en ook dat duel eindigden in een 0-4 overwinning voor PSV.

Huidige vorm PSV

Afgelopen woensdag plaatste de Eindhovense formatie zich met de groots mogelijk moeite voor de laatste zestien van het bekertoernooi. Mo Ihattaren scoorde in de 117e minuut de winnende treffer: 1-2. Afgelopen weekend werd er bij Feyenoord met 3-1 verloren door PSV. Achteraf betekende die nederlaag het einde van de trainerscarrière van Mark van Bommel bij PSV. De 1-1 tegen Rosenborg (Europa League) en de 5-0 winst op Fortuna Sittard waren in één klap vergeten. Met Faber aan het roer probeert PSV een definitief einde te maken aan de negatieve reeks.

Huidige vorm PEC Zwolle

PEC Zwolle won afgelopen weekend uit bij VVV Venlo met 1-2 en wist daarmee haar directe concurrent onderin de Eredivisie van zich af te houden. De zege gaf kennelijk niet voldoende vertrouwen om dinsdagavond in Sittard opnieuw voor de winst te gaan in het Limburgse. Fortuna bleek veel te sterk voor een zwak spelend PEC: 3-0. De nederlaag tegen AZ (0-3) en Feyenoord (1-0) kunnen als logisch bestempeld worden.

Lappenmand

Donyell Malen is zo goed als zeker niet van de partij. Het onderzoek naar de blessure van PSV-spits duurt langer dan verwacht en dat duidt op een ernstige kwetsuur. Bergwijn heeft ook wel kleine pijntjes, maar lijkt zaterdag wel speelklaar te zijn. Het staat echter wel op scherp als het om gele kaarten gaat: Bergwijn pakte dit seizoen al viermaal geel en bij een vijfde kaart wacht hem een schorsing. Van Osch en Lammers zitten nog altijd in de lappenmand. Beide PSV’er zullen naar verwachting na de winterstop weer aansluiten bij de selectie.PEC Zwolle heeft twee routiniers uit haar defensie in de ziekenboeg zitten. Etienne Reijnen en Bram van Polen zullen zaterdag niet meedoen als PEC aftrapt tegen PSV. Voor de rest is iedereen in principe fit. Er zijn ook geen schorsingen of spelers die op scherp staan bij de Zwolse formatie.

Prognose

De wedtip voor dit duel is een gelijkspel. Dit levert een mooie uitkering op en lijkt bovendien gezien de huidige krachtverhoudingen heel goed mogelijk. Durf jij op een stuntje van PEC te spelen? Check dan de gemiddelde quotering die TOTO.nl hiervoor in petto heeft. Verwacht je een andere uitslag? Check dan onderstaande odds overzicht.

Quoteringen voor PSV Eindhoven – PEC Zwolle

Bij Koning TOTO wordt al flink ingezet op deze wedstrijd in Eindhoven. De quoteringen zijn er dan ook weer prima voor ingedeeld om een gokje te wagen op de teams die het beide moeilijk hebben in de Eredivisie. In het 1X2 spelsysteem staat de hoogste odd x 9.00 keer de inleg genoteerd bij winst van PEC.Voor een gelijkspel betaalt de TOTO met x 8.00 keer de inleg nog een zeer hoge quotering uit. Verwacht je een thuisoverwinning van PSV? Speel dan op winst van de Eindhovenaren en ontvang je inleg x 1.20 keer terug als dit werkelijk gaat gebeuren.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – PEC Zwolle wordt gespeeld op zaterdag 21 december om 19:45 uurin het Phillips Stadion te Eindhoven. Speelt PSV onder begeleiding van Faber de sterren van de hemel of kan PEC nog profiteer van de crises bij de Eindhovense ploeg? Wat jouw voorspelling ook is voor dit duel, speel mee via de Nederlandse TOTO en win.

De beste Online Bookmakers