Eredivisie
10/09/2019

Klopjacht PSV naar drie punten in topper tegen Vitesse

Klopjacht PSV naar drie punten in topper tegen Vitesse
Na de interlandbreak is het komende weekend weer tijd voor de Eredivisie. PSV Eindhoven neemt het daarin zaterdagavond thuis op tegen koploper Vitesse uit Arnhem. De Eindhovenaren verspeelden vorig seizoen de koppositie door 3-3 te spelen tegen Vitesse en zagen daarna Ajax kampioen worden. Doordat PSV ook dit seizoen al punten verspeelde moet er dit keer wel gewonnen worden van Vitesse om niet nu al achterstand op te lopen op de concurrentie. VoetbalGokken zet alle statistieken en odds voor dit duel op een rij en laat de trainers van beide ploegen aan het woord over de aanstaande onderlinge ontmoeting in het Philips Stadion.

Mark van Bommel: “Vitesse kent veel variatie in zijn spel”

PSV-trainer Mark van Bommel blikt in BN De Stem vooruit op de confrontatie van zaterdagavond. Hij bestempeld daarin Vitesse als een moeilijk te bespelen ploeg: “Ze vullen veel dingen anders in dan bij andere ploegen en kennen veel verdedigende en aanvallende variatie”, luidt zijn analyse over Vitesse Arnhem.

Middenveld PSV

PSV werkte tijdens de interlandbreak een oefenwedstrijd tegen het Duitse 1. FC Köln af en won dat duel met 1-0 dankzij een goal van de Griekse surprise Mitroglou. In dat duel speelden Ryan Thomas (maakte zijn rentree na bijna een jaar blessureleed) en Ibrahim Afellay de hele wedstrijd mee en dat zorgt ervoor dat Van Bommel voor het duel tegen Vitesse weer wat meer keuzes heeft voor het (bekritiseerde) middenveld. De extra hulp is meer dan welkom aangezien de Mexicaan Érick Gutiérrez afgelopen weekend zijn middenhandsbeentje gebroken heeft. Het goede nieuws komt van het Nederlands elftal waar Donyell Malen tegen Duitsland zijn interlanddebuut maakte, dat debuut opluisterde met een goal en door bondscoach Ronald Koeman afgelopen maandag tegen Estland werd beloond met een basisplaats. Malen komt dus met een goed gevoel terug in Eindhoven en zal gebrand zijn om ook tegen Vitesse zijn klasse te tonen.

Vitesse-trainer Leonid Slutsky: “PSV is gewoon een heel goed team”

PSV kreeg in het begin van dit seizoen veel kritiek te verwerken, maar inmiddels lijken de Eindhovenaren hun draai te hebben gevonden. Ook Vitesse-trainer Leonid Slutsky is dat opgevallen. Hij hoopt dat Vitesse ook na het duel tegen PSV nog koploper is, een positie die de Arnhemmers voor de interlandbreak veroverden dankzij een 2-1 zege op AZ. “Als wij het niveau halen van de tweede helft tegen AZ dan kunnen wij een bijzonder resultaat halen tegen PSV”, zegt Slutsky. “PSV en Ajax vormen een competitie binnen de competitie. Ajax en PSV hebben zo enorm veel kwaliteit en exceptionele talenten.”

“Wedstrijd lang neutraal houden”

Slutsky is er dan ook niet gerust op, maar heeft een tactiek verzonnen om het spel van de Eindhovenaren te ontregelen: “PSV is gewoon een goed team. Maar als we de wedstrijd lang neutraal kunnen houden, dan kan het heel interessant worden.”Ook Vitesse oefende in de interlandbrak. De oefenwedstrijd tussen Vitesse en SC Heerenveen leverde geen winnaar op: 1-1. Joey Veerman zette de Friezen op sportcentrum Papendal op voorsprong, waarna Özgür Aktas de Arnhemmers met een kopbal langszij wist te brengen. De van Hull City gehuurde spits Nouha Dicko maakte in dit oefenduel zijn officieuze debuut van de ploeg uit Arnhem.

Statistieken

Vitesse is na vijf speelronden de trotse koploper van de Eredivisie. Echter is de stand licht vertekenend omdat de ploegen die in Europa uitkomen een wedstrijd minder hebben gespeeld. Maar op basis van puntverlies staan de Arnhemmers nog altijd derde achter Ajax en PSV. Bovendien leert de geschiedenis ons dat Vitesse regelmatig weet uit te pakken tegen de topteams en dat ook PSV met enige regelmaat punten afhandig gemaakt wordt.

Head 2 Head

Dit zien we ook terug in de onderlinge resultaten. De 3-3 van vorig seizoen staat natuurlijk nog vers in het geheugen. Deze spectaculaire wedstrijd bleek achteraf beslissend voor het landskampioenschap. PSV verloor na dit gelijke spel de koppositie aan Ajax, die de plaats vervolgens niet meer af zou staan. Opmerkelijk genoeg presteert Vitesse in Eindhoven vaker beter dan in de eigen Gelredome. Vitesse heeft in dat stadion nog nooit van PSV gewonnen, de laatste zege dateert al van de vorige eeuw toen de Arnhemmers nog op Nieuw-Monnikenhuize voetbalden.

Vitesse op dreef in Eindhoven

De laatste overwinning van Vitesse op PSV in het Philips Stadion is een stuk minder lang geleden. In 2013 kreeg de ploeg uit de lichtstad een pak rammel en werd het in een merkwaardig duel maar liefst 2-6. Het seizoen daarvoor moesten de Eindhovenaren voor eigen publiek ook al buigen voor de ploeg uit de Gelderse hoofdstad: 1-2.

Nipte zeges

PSV-supporters hoeven echter niet te treuren, want de vijf hierop volgende duels gingen stuk voor stuk naar PSV. Inzetten op Eindhovense winst is dan ook nog steeds geen gekke gedachte. Vorig seizoen werd het slechts 1-0. Een stand die kenmerkend is voor zeges die PSV op Vitesse boekt. In het seizoen 2018 – 2019 werd het 1-0, in de editie daarvoor 2-1 en in het seizoen 2016 – 2017 wederom 1-0.

Huidige vorm

Afgaande op de huidige vorm kunnen we een gelijk opgaande strijd verwachten. Beide elftallen presteren goed in de laatste vijf duels. PSV won er vier en speelden enkel in de Europa League – tegen Haugesund – gelijk: 0-0. De overige wedstrijden werden allemaal in winst omgezet. Vitesse verspeelden in de afgelopen vijf wedstrijden twee keer punten: eenmaal door een 2-2 gelijkspel thuis tegen Ajax en eenmaal door uit bij Heracles niet verder dan 1-1 te komen. Een knappe 2-1 zege op AZ in de vorige speelronde zorgde ervoor dat Vitesse sinds het ingaan van de interlandbreak aan de leiding staat in de Nederlandse Eredivisie.

Prognose

Een kleine zege voor PSV, dat is onze verwachting. Vitesse doet het alleraardigst tot nu toe, maar PSV lijkt langzaam maar zeker beter op stoom te komen. De voorhoede met Malen, Bergwijn en Gakpo draait als een dolle. Met Mitroglou en Mohammed Ihattaren daarbij beschikken de Eindhovenaren over een ijzersterk elftal dat in staat moet zijn om het team van Slutsky over de knie te krijgen. Onze voorspelling voor PSV – Vitesse: 2-1. Maar omdat dit niet de hoogste uitkering oplevert, snappen wij dat sommigen zullen gokken op een nieuwe stunt van Vitesse.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV – Vitesse

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor de wedstrijd in Eindhoven zijn best hoog ingeschaald als je durft te gokken. Vooral de odd voor winst van Vitesse wordt bij de TOTO flink aangedikt. Mochten de Arnhemmers winnen in het Philips Stadion, dan wordt je inleg x 8.00 keer zoveel waard. Dit is dan ook de hoogste quotering in het 1X2 spelsysteem.Voor een gelijkspel wil de TOTO ook een flinke beloning uitkeren. Worden de punten in Eindhoven verdeeld – hetgeen voor het laatst in 2013 gebeurde – tussen PSV en Vitesse? Dan wordt je inleg x 4.50 keer meer waard. Voor winst van PSV staat er met x 1.40 keer het speelbedrag nog steeds een prima quotering klaar die het de moeite waard maakt om te spelen. Uiteraard kun je je speelbedrag ook op andere manieren inzetten zodat je de winkansen kunt vergroten. Houd daarvoor ook de TOTO goed in de gaten en check de diverse spelopties via VoetbalGokken.nl!
De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – Vitesse Arnhem wordt gespeeld opzaterdag 14 september om 20:45 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Trakteert PSV het thuispubliek op een overwinning of is Vitesse op klopjacht en snaait het drie punten weg uit Eindhoven? Voorspel de wedstrijd bij TOTO en win.

De beste Online Bookmakers