Eredivisie
16/10/2020

Meespelen met eredivisieduel PEC Zwolle - PSV Eindhoven

Meespelen met eredivisieduel PEC Zwolle - PSV Eindhoven
Na de duels van Oranje in de Nations League gaat dit weekend de Eredivisie weer beginnen. Zaterdag en zondag bruist het weer van de topduels. PSV speelt eind van de zondagmiddag tegen PEC in Zwolle. De ploeg uit Eindhoven verliest zelden in de Overijsselse hoofdstad, maar daar kan snel verandering in komen. Wat is jouw voorspelling voor PEC – PSV? Profiteer bij de TOTO van hoge odds en goede deals en voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

John Stegeman: “We moeten een goede dag hebben”

De ploeg van trainer John Stegeman staat een moeilijke thuiswedstrijd te wachten. In Zwolle spelen tegen PSV heeft de laatste jaren weinig punten opgeleverd, maar Stegeman laat zich daardoor niet vloeren en denkt dat PEC Zwolle zondag best kans maakt op een stunt tegen de Eindhovenaren. “Maar dan moeten wij een goede dag hebben en PSV een mindere”, stelt Stegeman. ,,Dat gebeurt weleens. Er is altijd een kans”, zegt Stegeman.

“Onder de indruk van PSV”

PSV is nog ongeslagen in de Eredivisie en met trainer Roger Schmidt aan het roer lijken de Eindhovenaren weer op het rechte pad te zijn beland. PSV heeft weer wat zelfvertrouwen getankt en Stegeman bewondert dat: “Ik ben echt onder de indruk van ze. Er lopen voorin spelers rond – zoals Malen en Zahavi - die meer zijn dan Nederlandse top. Daar moeten wij zondag voor oppassen”, aldus de trainer van PEC.

Roger Schmidt: “Eerst PEC Zwolle spelen en dan pas Europa”

Na de interlandbreak van Oranje komt er een druk schema aan voor PSV. De plek in de top drie van de Eredivisie moet behouden worden en de groepsfase van Europa League staat voor de deur. PSV-trainer Roger Schmidt legt de spelers veel druk op. “We zullen veel wedstrijden moeten spelen. Na de interlandbreak reizen we eerst naar Zwolle voor een duel tegen PEC en dan volgen de wedstrijden elkaar snel op met afwisselend competitie en Europese verplichtingen.”

“Ook van PEC winnen”

Er wordt dus een hoop gevraagd van de spelersgroep van Schmidt. “Voor dit speelschema moeten we een selectie hebben die dit aan kan, maar dat wil niet zeggen dat wij spelers sparen als we naar Zwolle gaan. Ook die wedstrijd moet gewonnen worden”, aldus Schmidt vastberaden.

Statistieken

De Eredivisie is vier speelronden onderweg en PSV Eindhoven staat met tien punten op de tweede plek. Feyenoord is de trotse koploper met evenveel punten en ook de nummer drie SC Heerenveen haalde al tien punten binnen.PEC Zwolle is de nummer negen van de Eredivisie met vier punten, maar de Zwollenaren hebben een wedstrijd minder kunnen spelen, omdat het duel tegen RKC werd afgelast. Die inhaalwedstrijd wordt volgende week gespeeld.

Head 2 Head

Vorig jaar wist PSV met 0-4 zeer overtuigend te winnen in het MAC3PARK stadion te Zwolle. Ook een seizoen eerder gingen de drie punten mee naar Eindhoven: 1-2. PEC Zwolle won in 2014 voor het laatst in eigen huis van de Eindhovense ploeg. Het wordt toen 3-1 voor de Overijsselse formatie.

Huidige vorm PEC Zwolle

Dit seizoen heeft PEC Zwolle één duel gewonnen, één  gelijkgespeeld en één verloren Thuis tegen Sparta Rotterdam werd het 4-0 voor de Zwollenaren. Van Feyenoord werd er verloren met 0-2 en in Alkmaar tegen AZ werd er met 1-1 gelijkgespeeld. De oefenwedstrijd van begin deze maand tegen FC Utrecht eindigde in een 3-3 gelijkspel. Opmerkelijk: dit duel kwam in de plaats van het oefenduel tegen FC Groningen. Zwolle wilde niet meer tegen Groningen spelen nadat de transfer van Alessio da Cruz afketste vanwege een contractaanbieding van de Groningers.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV heeft in de Eredivisie de eerste stappen om mee te spelen voor de titel inmiddels gezet. De ploeg van trainer Schmidt won drie van de vier duels en speelde eenmaal gelijk. De punten werden gedeeld toen PSV op bezoek ging bij Heracles Almelo: 1-1. Verder leverden de duels tegen FC Groningen 1-3, FC Emmen 2-1 en Fortuna Sittard 2-0 de volle lading punten op.

Lappenmand

Bij PEC Zwolle zijn er geen spelers bekend die door een blessure niet kunnen aantreden tegen PSV. De Eindhovense ploeg moet zelf wel wat spelers missen als het naar Zwolle reist. Zo kan Erick Gutierrez er door en knieblessure niet bij zijn. Ook Maximilliano Romero blijft wegens een knieoperatie achter in Eindhoven. Ook Mohamed Ihattaren blijft waarschijnlijk thuis achter door een (lichte) blessure.

Prognose

Op papier is PSV de sterkste van de twee en daar gaan wij dan ook in mee. Onze wedtip is een 0-2 zege voor de Eindhovenaren. Daartegenover staat niet de hoogste odd bij de bookmakers genoteerd. Die wordt uitgekeerd als PEC Zwolle de ploeg is die wint. Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een indicatie van de gemiddelde quoteringen die de TOTO hanteert.

Quoteringen PEC Zwolle – PSV Eindhoven

De hoogste bonussen worden uitgekeerd als PEC Zwolle wint van PSV. Er wordt gemiddeld x 5.10 keer je inleg uitbetaald als de punten in Zwolle blijven.Een gelijkspel kan met een odd van x 4.30 keer de inleg ook een aardig zakcentje opleveren. Voor een overwinning van PSV staat er een quotering van x 1.54 keer je speelbedrag genoteerd in het 1X2 spelsysteem.
De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 18 oktober om 16:45 uur in het MAC3PARK stadion te Zwolle. Durf jij vooraf te voorspellen of jouw favoriete ploeg van dit duel gaat winnen? Ga dan vandaag nog naar onze bookmakerspagina en vul jouw voorspelling alvast in voor PEC – PSV!

De beste Online Bookmakers