Eredivisie
14/02/2020

Odds voor Eredivisie duel Feyenoord - PEC Zwolle

Odds voor Eredivisie duel Feyenoord - PEC Zwolle
Komende zondag wordt in het MAC3PARK de thuiswedstrijd van PEC Zwolle tegen Feyenoord gespeeld. De Zwollenaren vechten zich met veel moeite een weg naar boven terwijl de Rotterdammers de een na de andere punt binnenhalen. Koning TOTO laat deze wedstrijd dan ook niet ongehoord voorbij gaan en schaalt de quoteringen hoog in. Denk jij vooraf deze wedstrijd correct te kunnen voorspellen? Profiteer dan mee van de hoogste odds bij de TOTO.

John Stegeman: ”Ik zou bij de bookmakers een twee invullen”

PEC Zwolle-trainer John Stegeman kan zijn ploeg nog niet in rustig vaarwater loodsen. Met de vijftiende plek in de Eredivisie is elke punt levend bepalend. Die cruciale punten moeten komende zondag verdiend worden tegen Feyenoord. Geen gemakkelijke klus vindt ook Stegeman. “We moeten voor een punt gaan als we zondag tegen Feyenoord spelen. Dat hebben we hard nodig, maar het zal niet gemakkelijk zijn tegen een goed team met goede spelers”, zegt Stegeman over de tegenstander van dit weekend. “Als je naar de bookmaker gaat, vul je een 2'tje in. Feyenoord is al een tijd lang ongeslagen. Ik ben blij met een gelijkspel, maar er zit misschien wel meer in het vat.”

“Feyenoord is niet onverslaanbaar”

De vorige thuiswedstrijd werd in een zege omgezet. FC Groningen won voor zijn bezoek aan PEC nog van Ajax, maar moest het in het MAC3PARK afzien tegen de ploeg van Stegeman. De 43-jarige trainer kijkt liever weer vooruit. “Het is nu op naar de wedstrijd tegen Feyenoord, maar ook zij zijn niet onverslaanbaar”, aldus Stegeman

Dick Advocaat: “Tegen PEC Zwolle er weer staan”

Feyenoord heeft inderdaad al een lange ongeslagen reeks te pakken. Afgelopen donderdag won de ploeg van trainer Dick Advocaat ook de kwartfinale van de KNVB beker tegen SC Heerenveen (0-1). Dat zijn team zondag alweer paraat moet staan voor de wedstrijd tegen PEC in Zwolle moet volgens Advocaat geen probleem zijn. “De spelers hebben genoeg tijd om te herstellen. Van donderdag tot zondag kunnen ze hun lichaam goed verzorgen. Tegen PEC Zwolle zullen we er weer staan”, aldus de trainer van de ploeg uit Rotterdam.

“We doen het met zijn allen”

Met het doorstoten naar de halve finale van de beker en de weg naar boven in de Eredivisie weer heeft ingezet lijkt de werkwijze van Advocaat goed aan te slaan. “Ik doe mijn werk. Een feit is dat mijn manier van werken overal aanslaat. Behalve bij Sparta...”, vervolgt Advocaat. “Je probeert een positieve sfeer te creëren. We doen het ook met zijn allen.”

Statistieken

PEC Zwolle ploetert onderaan het rechter rijtje van de Eredivisie. Op de vijftiende plek is de ploeg van Stegeman allesbehalve veilig voor degradatie. De Overijsselse ploeg heeft 22 punten bijeen geraapt en dat is een punt meer dan VVV Venlo dat zestiende staat. Het goede nieuws voor de Zwollenaren is dat Fortuna Sittard, die op de veertiende plek staat, niet veel meer punten heeft. De Limburgers hebben een punt meer dan PEC en ook de plek van FC Twente is met 24 punten te bereiken voor de Zwolse formatie.Bij Feyenoord lopen de zaken op rolletjes. Afgelopen weekend kon de ploeg van Advocaat door de storm niet spelen tegen AZ. De Rotterdammers staan desondanks wel derde en hebben veertig punten. Dat zijn er evenveel als Willem II, dat wel al zijn duels heeft kunnen spelen en dus Ă©Ă©n wedstrijd meer heeft gespeeld dan de Rotterdammers.

Head 2 Head

Feyenoord heeft het nooit gemakkelijk in Zwolle. Een jaar geleden verloor de ploeg uit de havenstad zelfs met 3-1 van de Zwollenaren. In 2018 ging het er ook al om. Het werd 3-4 in het Zwolse stadion. Een jaar eerder stapte er geen winnaar van het veld. Het werd een 2-2 gelijkspel tussen Zwolle en Feyenoord. Deze reeks geeft wel aan dat de Rotterdammers komende zondag nog weleens een lastig uitstapje mee kunnen gaan maken.

Huidige vorm PEC Zwolle

PEC Zwolle kan maar net het hoofd boven water houden. De ploeg van Stegeman won dit jaar nog maar Ă©Ă©n keer. Thuis werd er twee weken geleden gewonnen van FC Groningen (1-0) nadat er in de weken ervoor al wel tweemaal een gelijkspel uit het vuur werd getrokken. Thuis tegen FC Utrecht werd het 3-3 en later uit tegen Willem II 0-0. Afgelopen weekend bleef de ploeg van Stegeman steken op een 0-0 gelijkspel bij hekkensluiter RKC in Waalwijk.

Huidige vorm Feyenoord

Als Advocaat de touwtjes in handen heeft in Rotterdam dan heeft Feyenoord niks te vrezen: sinds zijn komst is er nog geen Eredivisie wedstrijd verloren gegaan. At betekent automatisch dat er dit hele kalenderjaar nog niet verloren is en daardoor staat het inmiddels op de derde plek met veertig punten. Ook in de KNVB beker wisten de Rotterdammers zich deze week ten koste van SC Heerenveen te plaatsen voor de halve finale.

Lappenmand

Bij PEC Zwolle moeten Jarno Westerman (gebroken middenvoetsbeentje), Mustafa Saymak (kuitblessure) en Dean Huiberts (enkelblessure) de wedstrijd tegen Feyenoord aan zich voorbije laten gaan. Middenvelder Rick Dekker moet met zijn vier gele kaarten oppassen niet geschorst te worden.Bij Feyenoord is de lappenmand leeg en zijn ook Ridgeciano Haps en Orkun Kokcu weer bij de spelersgroep aangesloten. Voor Leroy Fer dreigt een schorsing, want de middenvelder heeft inmiddels al vier gele kaarten achter zijn naam staan.

Prognose

Met de huidige vorm en statistieken in ons achterhoofd lijkt ons een overwinning van Feyenoord het meest voor de hand liggend. Wij verwachten niet dat Feyenoord het net vaak gaat raken en vullen dan ook een 0-1 zege voor Advocaat en zijn mannen in. Wil jij een andere voorspelling invullen bij Koning TOTO? Ook dat kan en met onderstaand odds overzicht krijg je meteen een beeld van de gemiddelde quoteringen die bij jouw voorspelling passen.

Quoteringen PEC Zwolle – Feyenoord

Koning TOTO verwacht dat Feyenoord uit het Overijsselse Zwolle vertrekt met een overwinning op zak. De quotering voor een zege van de Rotterdammers staat op x 1.69 keer de inleg genoteerd. De beloning kan veel hoger oplopen als de Zwollenaren thuis weten te winnen. De TOTO is bereid om gemiddeld x 4.15 keer je inleg uit te betalen als de ploeg van Stegeman zondag wint. Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 4.05 keer de inleg. Kijk voor de actuele odds op onze pagina met bookmakers!
De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 16 februari om 16:45 uur in het MAC3PARK Stadion te Zwolle. Welke ploeg wint volgens jou drie punten? Speel mee via VoetbalGokken.nl en laat Koning TOTO weten welke ploeg jouw favoriet voor dit duel is.

De beste Online Bookmakers