Eredivisie
13/01/20203 reacties

PEC Zwolle en FC Utrecht openen tweede deel Eredivisie

PEC Zwolle en FC Utrecht openen tweede deel Eredivisie
De winterstop is alweer voorbij en Koning Voetbal ontwaakt in Zwolle, waar PEC het thuis opneemt tegen FC Utrecht. De TOTO heeft de odds voor dit duel hoger ingeschaald dan normaal en dat geeft jou de kans om extra geld te verdienen! Wie pakt de eerste drie punten van 2020? VoetbalGokken.nl blikt vooruit op PEC Zwolle – FC Utrecht!

John Stegeman: “FC Utrecht is verder dan ons”

In Zwolle lijkt het ergste leed te zijn geleden. Trainer John Stegeman ziet langzaam maar zeker meer spelers op niveau komen en fit geraken. Maar of dit vrijdagavond al zijn vruchten gaat afwerpen is de vraag. Stegeman: “Het wordt moeilijk, want FC Utrecht is een paar stappen verder dan wij.”

“Meer defensieve weerstand bieden”

De hoofdtrainer van de Blauwvingers is wel met vertrouwen teruggekeerd uit de winterstop: “We hebben in de winterstop goed geëvalueerd en daar een aantal conclusies aan verbonden. Eén daarvan is dat we op zoek moeten naar meer defensieve stabiliteit, simpelweg omdat we voor de winterstop te veel goals tegen hebben gekregen. Tegen FC Utrecht gaan we meer defensieve weerstand bieden.”

John van den Brom: “Alles en iedereen nodig in Zwolle”

FC Utrecht-trainer John van den Brom kent personele problemen in de aanloop na de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Liefst drie basisspelers zijn onzeker na het trainingskamp. En dat bezorgt hem kopzorgen: “De tijd naar vrijdag is relatief kort en daar hebben we alles en iedereen bij nodig. En we missen nog een vierde, omdat ook Justin Lonwijk deze week geblesseerd eraf ging. Het is afwachten hoe dit zich allemaal ontwikkelt."

“Wij moeten vrijdag gewoon winnen”

“Met alle respect voor PEC Zwolle, maar wij moeten vrijdag gewoon winnen. Wij moeten dominant spelen en veel aanvallen. We hebben deze week in ieder geval scherp en goed getraind.”

Statistieken

De formatie van trainer John Stegeman staat vijftiende na achttien speelronde en kan de punten dus goed gebruiken. FC Utrecht is zevende en dat levert aan het einde van dit seizoen een play-off plek op. Om die positie te behouden en achtervolgers SC Heerenveen en Heracles Almelo af te houden kan ook de ploeg van trainer Van den Brom de punten goed gebruiken.

Head 2 Head

Vorig seizoen draaide dit duel uit op een doelpuntenfestijn. Uiteindelijk trok PEC Zwolle aan het langste eind door met 4-3 te winnen. Het jaar ervoor had Utrecht nog een punt overgehouden aan het bezoek aan de Overijsselse hoofdstad: 1-1. Maar winnen op de Zwolse kunstgras? Dat lukt vaak niet vaak voor FC Utrecht. Wel in het KNVB-bekertoernooi van 2016. Utrecht versloeg PEC – dat de titelverdediger was dat jaar - toen met 1-2. De laatste zege in de Eredivisie dateert van 23 oktober 2015: ook toen werd het 1-2.

Huidige vorm PEC Zwolle

Het wil nog niet echt vlotten voor de ploeg van trainer Stegeman. De vijftiende plaats is daar de stille getuige van. Kijkend naar de huidige vorm, dan belooft dat weinig goeds voor komende vrijdag. Van de laatste vier Eredivisie duels werd er slechts één gewonnen: uit bij VVV. De laatste thuiszege werd geboekt op 23 november tegen Fortuna Sittard: 3-1. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de Blauwvingers wél een heel zwaar programma hadden met onder meer uitwedstrijden bij Feyenoord en PSV en een thuisduel tegen AZ.De twee oefenduels die PEC tijdens de winterstop speelde (tegen Zulte Waregem en Standaard Luik) werden ook verloren.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht verloor de laatste competitiewedstrijd van 2019 tegen Feyenoord: 1-2, maar wist daarvoor drie duels op rij te winnen. In de Eredivisie werd gewonnen van Groningen (0-1) en Heracles (1-3) om vervolgens nogmaals van FC Groningen te winnen in het KNVB-bekertoernooi: 0-1. Het enige oefenduel dat de Domstedelingen speelden tijdens de winterstop werd ook in winst omgezet. Het Duitse Bayer Leverkusen werd met 4-3 verslagen.

Lappenmand

De Zwollenaren kampen al het hele seizoen met een blessuregolf van jewelste. Trainer John Stegeman gebruikte tot nu toe dan ook de meeste spelers van alle Eredivisieclubs, maar met enkel nog routinier Bram van Polen in de lappenmand lijkt het ergste leed te zijn geleden. “Ik ben optimistisch, ook omdat ik weet dat de komende weken met Bram van Polen, Gustavo Hamer en Thomas Lam weer spelers aansluiten die het elftal beter maken. Thomas kon spelen, maar we wilden geen risico nemen. De wedstrijd tegen Utrecht is belangrijker. Ik vind hem een voetbalintelligente speler. Bram gaat volgende week waarschijnlijk de groepstraining hervatten.”Rick Dekker moet vrijdag extra uitkijken: als hij tegen Utrecht een gele kaart pakt is hij geschorst voor één duel.FC Utrecht heeft de ziekenboeg ook aardig leeg, maar middenvelder Bart Ramselaar zal node gemist worden bij de formatie van trainer Van den Brom. De aanvallende middenvelder raakte medio december geblesseerd waardoor hij ook al het bekerduel tegen Groningen moest missen. De 23-jarige Ramselaar zal ook in Zwolle vanaf de kant moeten toekijken. Of aanvoerder Jansen, Maher en doelman Paes tijdig fit zijn, is onzeker: “Ik weet nog niet hoe ernstig het is. Maar het ziet er niet helemaal lekker uit. Als ze tegen PEC ontbreken hebben we een probleem”, aldus Van den Brom in gesprek met het AD.

Prognose

Onze voorspelling bij de wedkantoren voor dit duel: 1-2. PEC heeft het lastig dit seizoen en FC Utrecht is met een zevende plaats normaal gesproken een stukje beter dan de thuisploeg. Omdat Utrecht het wel altijd lastig heeft bij de Zwolse formatie gokken we op een kleine zege.Welke uitslag verwacht jij vrijdagavond? Check onderstaand odds overzicht en speel mee! Doe dit wel verantwoord en slim, want gokken op voetbalwedstrijden kan ook geld kosten.

Quoteringen PEC Zwolle – FC Utrecht

Koning TOTO is in zijn nopjes als vrijdagavond PEC Zwolle en FC Utrecht de eerste Eredivisie wedstrijd van dit jaar aftrappen. De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn dan ook hoog ingeschaald. Een thuisoverwinning van PEC levert je als speler x 3.75 keer je inleg op. Je hebt dan ook meteen de hoogste odd van deze wedstrijd te pakken. Voor een gelijkspel staat er met x 3.50 keer je speelbedrag een bijna net zo’n waardevolle quotering voor je gereed. Mocht FC Utrecht er met de volle buit vandoor gaan, dan wordt jouw voorspelling hierop met x 1.95 keer de inleg goed beloond.
De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – FC Utrecht wordt gespeeld op vrijdag 17 januari om 20:00 uur in het MAC3PARK Stadion te Zwolle. Pakken de Zwollenaren hun kans om uit de gevarenzone te blijven of zijn de Utrechtenaren bikkelhard en zetten zij PEC in de kou? Koning TOTO kan niet wachten tot jouw voorspelling is ingevuld. Doe dat vandaag alvast en maak kans op een leuke bonus.

De beste Online Bookmakers