Eredivisie
06/12/2019

PEC Zwolle ontmoet sterrenteam AZ in MAC3PARK

PEC Zwolle ontmoet sterrenteam AZ in MAC3PARK
Aanstaande zaterdag is het MAC3PARK-stadion van PEC Zwolle de plek waar AZ haar sterren willen laten stralen. Een plek waar de Alkmaarders weinig goede herinneringen aan hebben, want AZ heeft het de jongste jaren altijd lastig gehad op het kunstgras in Zwolle. De bookmakers zien de ploeg van voormalige Zwollenaar Arne Slot echter wel als topfavoriet voor dit Eredivisie duel. Gaat AZ weer uitpakken of is Zwolle de bananenschil waar zoveel ploegen altijd bang voor zijn? VoetbalGokken.nl zet de statistieken op een rij en blikt samen met de trainers vooruit naar komende zaterdag.

John Stegeman: “AZ de best voetballende ploeg van Eredivisie”

Met AZ krijgt de ploeg van John Stegeman zaterdag een sterke tegenstander voor de kiezen. Stegeman beseft dan ook dat er keihard gewerkt moet worden om de punten in het MAC3PARK te houden. “Ik vind AZ de best voetballende ploeg van de Eredivisie”, zegt Stegeman luid en duidelijk op de clubsite. “Voor ons een enorme uitdaging, vergelijkbaar met wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV. AZ is niet alleen in balbezit goed, maar ook bij balverlies en in de omschakeling. Een zware klus voor ons, maar niet onoverkomelijk”, aldus een hoopvolle trainer van PEC.

“Doortastender worden”

Stegeman weet precies hoe zijn ploeg de Alkmaarders kan bestrijden, maar dat moet in de praktijk nog uitgewerkt worden. “We moeten wel doortastender worden, maar ik ben ervan overtuigd dat we dat kunnen. Maar we moeten wel rustig blijven en ons niet naar voren laten jagen. Ook zal het aan de bal wel beter moeten”, aldus Stegeman bij FOX Sports.

Arne Slot: “We gaan aanvallend voetballen”

AZ trainer Arne Slot was zelf lange tijd actief als speler van PEC Zwolle en woonde tot voor kort ook in de Overijsselse hoofdstad. Hij is van plan zijn terugkeer op te luisteren met een overwinning op zijn voormalige werkgever: “We gaan zaterdag aanvallend voetballen en hoog druk zetten. Als je PEC vastzet op eigen helft breng je ze in problemen bij de opbouw, zo kunnen we bij balverlies direct weer druk op de tegenstander zetten in plaats van andersom.”

Uitkijken naar eigen stadion

Het wordt voor AZ de laatste wedstrijd voordat het team terugkeert na de eigen thuishaven: “Nog één keer buitenshuis knallen en dan hopelijk volgende week terug in het AFAS-stadion. We zijn ADO den Haag ontzettend dankbaar, maar wat is er mooier dan als nummer twee van Nederland je thuiswedstrijden voor een uitverkocht stadion spelen? Maar goed eerst wacht ons nog de trip naar Zwolle en dan pas volgt de thuiswedstrijd tegen Ajax. Als we hen onder druk willen blijven zetten, dan zullen we ook zaterdag bij PEC drie punten moeten pakken.”

Stijn Wuytens: “Tweede plek vasthouden”

Het gaat AZ goed af in de Eredivisie al werd er afgelopen weekend maar net gewonnen van VVV. AZ-verdediger Stijn Wuytens wil met zijn ploeg de winterstop goed in gaan en daar kan een zege op PEC aan meedragen. “We staan voorlopig tweede, maar het is nog een lang seizoen. We doen mee met de bovenste plekken en daar willen we natuurlijk blijven staan”, aldus Wuytens op de clubwebsite.

“Iedereen weet wat die zaterdag moet doen”

Wuytens speelden tegen VVV samen met Jordi Clasie in het hart van de defensie. Clasie is na Vlaar, Hatzidiakos en Koopmeiners alweer de vierde partner van Wuytens dit seizoen, maar dat zorgt volgens de Belg geen problemen voor het treffen met PEC. “Iedereen weet wat hij moet doen, dus het maakt niet zoveel uit. Elke verdediger heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten waar je probeert op in te spelen. Maar iedereen weet gewoon welke taken bij die positie horen, dus met wie ik achterin sta zaterdag maakt niet zoveel uit”, aldus Wytens.

Statistieken

Afgaande op de ranglijst vindt er zaterdag in Zwolle een ongelijke strijd plaats. AZ Alkmaar staat heel knap tweede met 35 punten uit 15 vijftien duels. AZ staat daarmee zes punten achter Ajax en zeven punten vóór op PSV. PEC Zwolle vinden we terug op een vijftiende plek. De ploeg van Stegeman heeft dertien punten bijeengeraapt en worstelt nog met de vorm. Ook hebben de Zwollenaren al het hele seizoen een volle ziekenboeg, waardoor er vrijwel nooit met dezelfde opstelling gestart kan worden.

Head 2 Head

Zoals gezegd: AZ heeft het vaak moeilijk in de Overijsselse hoofdstad. Vorig jaar eindigden het duel in een bloedeloze 0-0. In het seizoen 2017 – 2018 werd het ook al een gelijkspel. Toen werd er afgefloten bij 1-1. In 2016 won AZ voor het laatst bij PEC Zwolle: 0-2. De thuisploeg won voor het laatst van AZ in 2015. De competitiewedstrijd van 13 december 2015 werd namelijk beëindigd bij een stand van 2-1.

Huidige vorm PEC Zwolle

Afgelopen week wist PEC Zwolle het Feyenoord knap lastig te maken in de Kuip. Het duel werd met 1-0 verloren, maar PEC had in de tweede helft de beste kansen. De 3-1 overwinning op Fortuna Sittard gaf de Zwolse burger weer moed, want daarvoor waren er twee duels achter elkaar verloren gegaan, met name de 2-1 nederlaag in de streekderby tegen FC Twente deed zeer. De 2-4 tegen Ajax was eigenlijk nog best knap, aangezien de Amsterdammers na 20 minuten al op 0-3 stonden en PEC in de tweede helft kansen had op de 3-3.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ is al acht wedstrijden ongeslagen. Dat is knap, maar extra knap als je bedenkt dat daar onder andere een uitwedstrijd bij PSV tussen zit en twee Europa League matches. Bovendien zijn de overwinningen ook nog eens indrukwekkend te noemen, zo werd FC Astana met 6-0 verslagen, werd PSV op eigen veld met 0-4 zoek gespeeld en had ook FC Utrecht in haar thuiswedstrijd niks in te brengen toen AZ op bezoek kwam: 0-3.

Lappenmand

Opnieuw een hele rits geblesseerde bij PEC Zwolle. Kenneth Paal, Etienne Reijnen en Bram van Polen ontbreken in de Zwolse defensie door uiteenlopende blessures. Ook Saymak – die tegen Fortuna voortijdig het veld verliet – is nog altijd niet fit. De aanvaller heeft nog zoveel last van zijn blessure dat hij zeer waarschijnlijk zaterdag niet gaat halen. Bij AZ is Ron Vlaar een vraagteken. De routinier heeft een conditie-achterstand nadat een tijd lang uit de roulatie was door een blessure. De Griek Chatzadiakos is dat nog steeds. Door knieproblemen komt de aanvaller voorlopig niet meer in actie op het voetbalveld.

Prognose

Onze voorspelling bij de bookmakers is verrassend misschien: wij vullen 1-1 in op het TOTO-formulier. De reeks van AZ moet ooit een keer doorbroken worden en aangezien AZ het in Zwolle altijd lastig heeft en PEC tegen zowel Ajax (thuis) als Feyenoord (uit) liet zien uitstekend partij te kunnen bieden in topduels gokken wij op een gelijkspel. Verwacht jij dat de AZ stroomtrein ook zaterdag door dendert of ga je juist voor een superstunt van PEC? Check dan onderstaande actuele odds en bekijk hoeveel jouw voorspelling waard kan zijn!

Quoteringen PEC – AZ

De quoteringen van Koning TOTO mogen er ook voor dit duel weer zijn. Het zou je vast niet verbazen dat een zege van PEC Zwolle de meeste euro’s op zal leveren. De quotering voor winst van de Zwollenaren staat genoteerd op x 7.00 keer je inleg. Ook een gelijkspel kan met x 4.50 keer je speelbedrag een lekkere beloning in de laatste maand van het jaar opleveren. Voor een zege van AZ kan met slim spelen de odd van x 1.40 keer je inleg nog hoog uitpakken.
De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – AZ Alkmaar wordt gespeeld opzaterdagavond 7 december om 20:45 uur in het MAC3PARK Stadion te Zwolle. Zorg dat de klapper bij jou terechtkomt. Wat je daarvoor nodig hebt, is de juiste voorspelling inzetten bij Koning TOTO en de rest gaat vanzelf.

De beste Online Bookmakers