Eredivisie
30/10/20193 reacties

PSV gaat voor eerherstel bij Sparta in Rotterdam

PSV gaat voor eerherstel bij Sparta in Rotterdam
In de Eredivisie gaat PSV komende zaterdag op bezoek bij Sparta in Rotterdam. PSV moet nodig punten scoren nadat de Eindhovenaren twee nederlagen op een rij moesten slikken. Sparta zit in hetzelfde vaarwater als de Eindhovenaren, ook op het Kasteel zijn drie punten broodnodig. Bij de TOTO worden de odds flink aangedikt voor dit Eredivisieduel. Speel mee met VoetbalGokken en voorspel de winnaar van Sparta – PSV!

Mark van Bommel: “Er tegen Sparta weer staan”

Afgelopen zondag verloor PSV voor het eerst dit seizoen in het Phillips stadion. AZ Alkmaar walste met 0-4 winst over de ploeg van trainer Mark van Bommel heen. Een pijnlijke middag die na de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht extra hard aankwam in Eindhoven. Komende zaterdag hoopt Van Bommel die pijn wat kunnen te verzachten door te winnen van Sparta in Rotterdam. “Bij PSV wordt verwacht dat je wint, zo simpel is het. We moeten er tegen Sparta weer staan”, aldus Van Bommel bij Fox Sports.

“Doelpunten komen vanzelf”

Ondanks dat PSV twee keer achter elkaar verloor in de Eredivisie en er ook in de Europa Leaguewedstrijd tegen LASK (0-0) geen doelpunt aan te pas kwam, heeft de trainer geen kopzorgen. “Ik zou me echt druk maken als we twee keer weggespeeld werden. Dat is niet zo en dat is de basis van het voetbal. Volgens mij creëerden we voldoende kansen om te winnen en dan komen de doelpunten vanzelf weer”, aldus Van Bommel.

Henk Fraser: “PSV is interessante wedstrijd”

Sparta in Rotterdam won net als PSV zijn laatste twee duels niet. Thuis tegen FC Utrecht werd er verloren en ook de uitwedstrijd tegen FC Groningen leverde geen punt op. Het is voor de ploeg van trainer Henk Fraser zoeken naar de juiste snaar om de wedstrijd tegen PSV naar zich toe te kunnen trekken. Fraser gaat die uitdaging tegen de ploeg uit Eindhoven graag aan. “Het wordt een interessante wedstrijd tegen PSV”, zegt de trainer in VI.

“Wij hebben overwinning nodig”

Sparta heeft dit seizoen nog maar twee thuiswedstrijden verloren. FC Utrecht en Ajax wisten drie punten uit Het Kasteel mee naar huis te nemen. Dat geeft Fraser het vertrouwen dat er thuis tegen PSV een goed resultaat behaald kan worden. “Wij hebben een overwinning nodig en we weten ook dat we in eigen stadion moeilijk te verslaan zijn. Zaterdag tegen PSV is dan ook is een heel mooie uitdaging voor ons”, aldus Fraser.

Statistieken

PSV heeft 23 punten, evenveel als AZ maar op basis van het doelsaldo staan de Brabanders derde. Ook de nummer vier Vitesse heeft datzelfde puntenaantal waardoor de concurrentie in de top vier extra hoog is.Sparta Rotterdam bivakkeert op de tiende plaats met vijftien punten. FC Twente heeft evenveel punten dan de Spartanen, maar ook hier is het doelsaldo doorslaggevend. FC Groningen (elfde) en Feyenoord (twaalfde) staan met veertien punten gevaarlijk dichtbij.

Head 2 Head

In Rotterdam-Zuid heeft PSV de laatste jaren geen kind gehad aan de thuisspelende ploeg. De laatste keer dat verloor in Het Kasteel was in 2001 (0-1). Bij de voetbalfans zal de 3-1 overwinning van twee jaar terug bij de Spartanen nog vers in het geheugen staan, maar dit was de wedstrijd waarin Sparta de Eindhovenaren uit het KNVB Bekertoernooi knikkerde. De laatst gespeelde wedstrijd was vorig jaar februari en die werd met 1-2 gewonnen door PSV.

Huidige vorm PSV

Met de spelmakers is de lappenmand heeft PSV het er momenteel moeilijk mee. Afgelopen weekend verloren de Eindhovenaren van AZ Alkmaar (0-4) en raakte Steven Bergwijn ook nog eens geblesseerd. Het was ook de voorlopig laatste wedstrijd dat topscoorder Donyell Malen meedeed bij PSV. De week ervoor verloren de Eindhovenaren van FC Utrecht (3-0). De laatste overwinning in de Eredivisie was tegen VVV Venlo (4-1).

Huidige vorm Sparta

Bij Sparta hangt er ook een donkere bui boven Het Kasteel. De ploeg van Fraser verloor net als PSV haar laatste twee wedstrijden. FC Utrecht wist de Spartanen te verslaan (1-2) nadat ze PSV in de Galgenwaard al flink pijn hadden gedaan. FC Groningen wist die week ervoor al met Sparta af te rekenen met 2-0 winst voor de Noordelingen. Ook Sparta boekte zijn laatste overwinning twee weken geleden nog. Op Het Kasteel werd er met 2-1 gewonnen van FC Twente.

Lappenmand en schorsingen

Het ziet er voor PSV niet naar uit dat het duo Steven Bergwijn en Donyell Malen voor zaterdag op tijd fit zijn. Daarbij komt nog eens bij dat Jorrit Hendrix en Nick Viergever geschorst zijn voor twee wedstrijden en dus het duel tegen Sparta ook moeten missen.Bij Sparta moet doelman Tim Coremans de Eredivisiewedstrijd tegen PSV missen. De keeper van Sparta kreeg naar aanleiding van zijn kopstoot richting FC Groningen-spits Kaj Sierhuis vier schorsingen opgelegd waarvan er nu een (tegen FC Utrecht) al is weggestreept. Ook de wedstrijd tegen SC Heerenveen (uit) en het bekerduel met FC Volendam moet Coremans missen. Ariel Harush en Michael Fabrie zijn de reservedoelmannen op Het Kasteel.

Prognose

Onze prognose voor de wedstrijd in Rotterdam is 1-2 winst voor de ploeg van trainer Van Bommel. De Eindhovenaren missen wel hun sterkhouders in de voorhoede, maar nu ook de eerste doelman van Sparta niet onder de lat zal staan, verwachten wij een zege van PSV. Als we kijken naar onderstaande odds bij de bookmaker, verwachten de wedkantoren eveneens winst voor de uitploeg uit Eindhoven.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven

Bij koning TOTO wordt al volop gegokt op de uitwedstrijd van PSV bij Sparta in Rotterdam. De odds lopen dan ook hoog op voor deze twaalfde speelronde in de Eredivisie. Hierin wordt winst van Sparta het hoogst beloond. Mochten de Rotterdammers voor eigen publiek winnen, dan wordt je inleg x 4.75 keer zoveel waard.Voor een gelijkspel heeft de TOTO met x 4.33keer het speelbedrag een niet veel lagere beloning voor je gereedstaan. Speculeer jij op winst van PSV? Dan wordt er in het 1X2 spelsysteem met x 1.61 keer je inleg ook nog een prima odd uitbetaald!
De Eredivisie-wedstrijd Sparta Rotterdam – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 2 november 19:45 uurin Het Kasteel te Rotterdam. Bij de TOTO zijn de odds torenhoog ingeschaald dus profiteer mee van dit duel in Rotterdam-Zuid.

De beste Online Bookmakers