Eredivisie
09/08/20194 reacties

PSV krijgt ADO Den Haag op bezoek in de Eredivisie

PSV krijgt ADO Den Haag op bezoek in de Eredivisie
Na een bruisende voetbalweek met Europese duels wordt dit weekend de Eredivisie weer opgepakt. PSV ontvangt daarin ADO Den Haag in het Phillips Stadion. PSV is op jacht naar de eerste drie punten nadat er tegen FC Twente een gelijkspel werd gespeeld. ADO heeft nog wat goed te maken na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht en hoopt dat in Eindhoven te kunnen doen. Bij TOTO wordt een mogelijke stunt van de Haagse ploeg erg hoog beloond, maar kan ook slim spelen op PSV de vakantie helemaal goed maken.

Mark van Bommel: “ADO is een ervaren ploeg met goede spelers”

Na het teleurstellende gelijkspel bij FC Twente (1-1) moest trainer Mark van Bommel de rug rechten voor de Europa Leaguewedstrijd tegen het Noorse Haugesund. De PSV’ers wonnen er met 0-1 door een doelpunt van Steven Bergwijn en kunnen nu met een iets opgeheven hoofd vooruitkijken naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Van Bommel: “De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste. Dat weet iedereen”, zegt de trainer in het ED. Van Bommel is hoe dan ook wel op zijn hoede voor de ploeg uit Den Haag. “ADO is een ervaren ploeg met goede spelers”, analyseert de trainer kort en krachtig de tegenstander van komende zondag.

“We krijgen elke wedstrijd kansen en mogelijkheden”

PSV speelde dit seizoen al een thuiswedstrijd tegen FC Basel in de Champions Leaguevoorronde. Die wedstrijd werd gewonnen met 3-2, maar na dat duel is het scorend vermogen van de ploeg van Van Bommel wat minder geworden. Bij FC Twente werd er een keer gescoord en ook bij Haugesund (0-1) was de doelpuntenoogst niet royaal. Van Bommel kan alleen maar hopen om zondag tegen ADO de drie punten in eigen stadion te houden. “We krijgen wel elke wedstrijd kansen en mogelijkheden. We hebben nu moeite om resultaten te halen. Dat moet beter”, stelt de trainer voorop.

Alfons Groenendijk: “Huid duur verkopen”

ADO Den Haag begon de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht die werd verloren met 2-4. Komende zondag gaat het team van Alfons Groenendijk naar Eindhoven wat ook geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. Groenendijk: “Op papier is PSV één van de moeilijkste wedstrijden. Ik zie altijd kansen, maar tussen de kansen zien en het voor elkaar krijgen zit een groot verschil. We willen de huid zo duur mogelijk verkopen”, aldus de ADO Den Haag-trainer.

“In Eindhoven willen we op een bepaalde manier weer een goede wedstrijd neerzetten”

Groenendijk vervolgt: “Maar wij willen zo snel mogelijk resultaat halen. Als je begint met drie uit nul of twee uit nul, is dat irritant. Je hebt aan het begin van het seizoen alles het liefst zo snel mogelijk op de rit. Dat is nu niet zo en heeft allerlei redenen, maar dan nog is het moeilijk. In Eindhoven willen we weer een goede wedstrijd neerzetten en misschien wel iets halen”, aldus de trainer op de clubwebsite.

Statistieken

PSV is in de thuiswedstrijden tegen ADO Den Haag vaak heer en meester. In vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren met 3-1 van de Haagse ploeg. In 2018 was het ook raak voor de Eindhovense ploeg: 3-0 winst. De hardste klap kreeg ADO in februari 2013. De Eindhovense ploeg maakte zeven doelpunten tegen de Hagenezen die verder niets konden beginnen: 7-0. Zulke grote overwinningen boekt PSV wel vaker tegen ADO in het Phillips stadion. In 2012 werd het 5-0, in 2009 6-0 en in 2004 4-0. In het seizoen 2010/2011 was ADO Den Haag voor het laatst de baas op het Eindhovense veld. De Hagenezen wonnen door een doelpunt van Wesley Verhoek in de blessuretijd. Dat verhaal roept gelijk herinneringen op aan de meest bizarre wedstrijd tussen beide elftallen. In de seizoenopener van 2015 wist ADO-doelman Martin Hansen op spectaculaire wijze in de extra tijd de 2-2 binnen te werken, waardoor PSV het seizoen – in Den Haag – direct met puntverlies begon.

Blessuren

ADO Den Haag kan zoals het er nu naar uitziet beschikken over een geheel fitte selectie. Dione Malone en John Goossens zijn vermoedelijk gewoon inzetbaar, net als nieuwe aanwinst Bilal Ould-Chikh.Van Bommel is zoekende naar het meest geschikte elftal en heeft ook nog te maken met spelers die geblesseerd zijn of nog niet fit genoeg zijn. Het is nog steeds afwachten wanneer Ibrahim Affellay weer mee kan spelen en ook de blesuren van Derrick Luckassen en Sam Lammers werken niet mee aan het plan van de trainer om een vaste kern te formeren.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV – ADO Den Haag

De pre-wedstrijdquoteringen bij TOTO Sportweddenschappen voor de wedstrijd in het Eindhovense Phillips Stadion krijgen zijn zeer hoog ingeschaald. Winst van ADO Den Haag krijgt in het 1X2 spelsysteem met x 17.00 keer je speelbedrag de hoogste odd van deze wedstrijd mee. Een gelijkspel levert met x 8.50 keer de inleg ook een mooie bonus op. Voor een zege van PSV staat x 1.12 keer je inleg genoteerd.
De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – ADO Den Haag wordt gespeeld op zondag 11 augustus om 20:00 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Troeft ADO de punten weg voor de neus van PSV of zijn het de Eindhovenaren die dit duel winnen? Maak je voorspelling bekend bij TOTO door jouw favoriet aan te kruisen op het wedstrijdformulier en maak kans op mooie geldprijzen!

De beste Online Bookmakers