Eredivisie
04/10/2019

PSV krijgt VVV Venlo op bezoek in de Eredivisie

PSV krijgt VVV Venlo op bezoek in de Eredivisie
Dit weekend staat er voor PSV een thuiswedstrijd op het programma en dat levert hoge pre-wedstrijdquoteringen bij de TOTO op als de Eindhovenaren niet winnen. VVV Venlo komt naar het Phillips Stadion waar de Eindhovenaren al meer dan vijftig duels ongeslagen zijn. Maar de Limburgers zullen hun huid duur verkopen in het Brabantse. Het team van trainer Mark van Bommel barst van het zelfvertrouwen door de winst in de Champions League tegen Rosenborg, maar zondag staat er gewoon 0-0 op het scorebord als de wedstrijd begint. Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is voor het duel van zondag in Eindhoven!

Mark van Bommel: “VVV moeilijke, stugge tegenstander”

PSV-trainer Mark van Bommel kan terugkijken op een geslaagde week. Afgelopen zondag werd de Eredivisiewedstrijd in en tegen PEC Zwolle met 0-4 gewonnen en ook in de Europa League ging het de ploeg uit Eindhoven voor de wind. Met 1-4 winst werd er van het Noorse Rosenborg BK gewonnen. Dat levert in totaal van zes punten uit twee duels op, waardoor de kans op overwinteren in Europa wel heel groot wordt. Van Bommel is echter niet helemaal te spreken over zijn elftal dat in de tweede helft van de wedstrijd in Rosenborg wat verslapte. Een aandachtspuntje waar volgens Van Bommel aan gewerkt moeten worden voor de komst van VVV. “We hebben af en de toe de wedstrijd uit handen gegeven. Je wil graag de hele wedstrijd bepalen, maar dat kan bijna geen enkele ploeg”, aldus de coach bij RTL7. “Maar zondag wacht de wedstrijd tegen VVV Venlo en moeten we er weer staan. VVV is een moeilijke, stugge tegenstander”, aldus Van Bommel.

“Het kan nog steeds beter”

Van Bommel heeft vertrouwen in een goed resultaat in de competitiewedstrijd van aanstaande zondag. “Begin van seizoen was het rommelig, maar na het sluiten van transfermarkt zijn we gegroeid. Het kan nog steeds wel beter, maar we zijn op de goede weg”, aldus Van Bommel.

Steven Bergwijn: “Thuis moeten we altijd winnen”

Ook Steven Bergwijn, die in de laatste duels niet tot scoren kwam, heeft zin om er tegen VVV voor eigen publiek weer vol voor te gaan. “VVV is een belangrijk duel, thuis moeten we altijd winnen”, aldus Bergwijn in het ED. De middenvelder van PSV heeft er dan ook vertrouwen in dat hij het net van de tegenstander weer weet te raken. “Het is altijd balen wanneer je niet scoort, maar het belangrijkste is dat je die wedstrijd wint. En die goals komen vanzelf wel weer, ik heb vaker in zo'n situatie als deze gezeten. Ik maak me niet druk”, aldus de nuchtere Bergwijn.

Robert Maaskant: “PSV vind ik heel sterk”

VVV Venlo behaalde in de laatste twee gespeelde wedstrijden geen punt binnen en de ploeg van trainer Robert Maaskant smacht dan ook naar punten. De ploeg uit Limburg staat twaalfde met negen punten en die plek kan snel zakken, want de druk van onder is groot. FC Groningen, FC Emmen en PEC Zwolle hebben alle drie zeven punten en ook ADO Den Haag is met zes punten een direct gevaar voor de ploeg van Maaskant. Volgens de trainer zijn de Eindhovenaren nou niet echt een ploeg om het hoogst mogelijke resultaat van zijn team te eisen. “Ik vind PSV heel sterk. Je kan gemakkelijk van ze verliezen”, zegt Maaskant. De trainer wil echter de handdoek vooraf niet in de ring gooien. “We zullen iedere wedstrijd vol aan de bak moeten, te beginnen op zondagmiddag”, zo besluit de trainer van VVV uit Venlo.

Statistieken

Statistici zijn unaniem als het gaat om de kansen voor PSV en VVV. PSV heeft veruit de beste papieren voor winst en VVV maakt weinig kans op roem en glorie als we kijken naar de voorgaande duels tussen beide betaald voetbal organisaties.

Head 2 Head

Sinds 2007 draait VVV Venlo mee in de Eredivisie en PSV heeft in de jaren thuis nog nooit verloren van de Limburgers. Daar moet wel bij gezegd worden dat VVV in seizoen 2012 - 2013 degradeerde en pas in seizoen 2017 - 2018 weer promoveerde. Vorig jaar rekende de Eindhovenaren behoorlijk af met de gastploeg door ze met 4-0 te verslaan. Ook het jaar ervoor walste PSV met 3-0 winst over de Limburgers heen. Maar de oogst is niet altijd zo rijkelijk geweest voor de thuisploeg. In 2009 moest PSV hard werken voor zijn drie punten. Dat lukte uiteindelijk niet, want de VVV’ers wisten met een 3-3 gelijkspel een punt uit het vuur te slepen. Daarna lukt dat geen enkele keer meer.

Huidige vorm PSV

PSV is in de Eredivisie nog ongeslagen en daarmee staan de Eindhovenaren op de tweede plek van de lijst. Ajax staat op de eerste plaats doordat de Amsterdammers een hoger doelsaldo hebben. Echter ontbreekt het bij PSV niet aan het scorend vermogen. Vorige week werd er met 1-4 gewonnen van PEC in Zwolle en ook FC Groningen kreeg drie doelpunten om de oren (3-1). Tegen Vitesse maakten de Eindhovenaren zelfs vijf goals (5-0). De enige ploeg waar dat dit seizoen nog niet lukte was tegen Ajax. De ploeg uit Eindhoven hield er met een 1-1 gelijkspel wel een punt aan deze wedstrijd over.

Huidige vorm VVV

Bij VVV Venlo verloopt het allemaal wat minder op rolletjes. De ploeg van Maaskant staat twaalfde en hield aan zijn laatste twee duels geen punt over. Afgelopen zaterdag werd er thuis verloren van Heerenveen (0-3) en ook de uitwedstrijd die week ervoor bij Willem II leverde met 1-0 verlies geen punten op. Medio september werd er nog wel gewonnen van FC Groningen met 2-1 en ook FC Utrecht werd met 1-2 winst overmeesterd, maar tussen die wedstrijden in werd nog wel verloren van ADO Den Haag met 1-0. VVV heeft in acht wedstrijden negen punten binnengehaald.

Blessuren

De ploeg van coach Mark van Bommel kwam niet zonder schrammen thuis na de wedstrijd te hebben gespeeld tegen Rosenborg. Doelman Jeroen Zoet viel donderdagavond uit na de warming-up voor de Europa Leaguewedstrijd. Of Zoet dit weekend wel weer aansluit bij de basiskern van PSV is nog even afwachten. Robbin Ruiter heeft zijn plaatst donderdag probleemloos overgenomen en Van Bommel zou Zoet ook tegen VVV nog wat extra rust kunnen gunnen. Ook Jorrit Hendrix kampte met klachten tijdens het EL-duel, maar is waarschijnlijk wel inzetbaar. Ook bij VVV is de lappenmand niet leeg. Met de geblesseerde aanvaller Jonathan Opoku heeft Maaskant in zijn voorhoede een belangrijke speler minder ter beschikking.

Prognose

Wij bij VoetbalGokken denken niet dat PSV ook maar een punt zal weggeven aan VVV. Het team van trainer Van Bommel draait op volle toeren, maar ook daar komt natuurlijk een keer een eind aan. Wij verwachten een 3-0 zege van de Eindhovenaren. Mocht jij het daar mee eens zijn of heb je een andere voorspelling die volgens jou geld op kan gaan leveren, speel dan mee via voetbalkoning TOTO!

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven – VVV Venlo

De TOTO houdt zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen aan voor de wedstrijd van PSV tegen VVV. De hoogste odd van deze wedstrijd x 21.00 keer de inleg wordt uitbetaald als de ploeg van Maaskant weet te stunten in het Phillips Stadion. Wordt het een gelijkspel in Eindhoven dan keert de TOTO met x 9.00 keer de inleg nog een hoge beloning uit. Winst van de Eindhovenaren staat bij de bookmakers genoteerd op x 1.10 keer je speelbedrag. Kijk bij de TOTO naar de beste deals en diverse speelmogelijkheden om alles uit de juiste voorspelling te kunnen halen.
De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – VVV Venlo wordt gespeeld op zondag 6 oktober om 16:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Trekken de Eindhovenaren de winst op Rosenborg door tegen VVV en sluit PSV zijn week af met drie punten in de Eredivisie, of is het juist de ploeg uit Venlo die er met de winst vandoor gaat? Speel jouw voorspelling via de TOTO!

De beste Online Bookmakers