Eredivisie
25/10/20192 reacties

PSV ontvangt AZ Alkmaar in Eindhoven

PSV ontvangt AZ Alkmaar in Eindhoven
De Eredivisie heeft dit weekend prachtige duels op het programma staan. Wanneer zondagmiddag de Klassieker in Amsterdam wordt gespeeld, staat er in Eindhoven nog een kraker gepland. PSV ontvangt in het Phillips Stadion AZ uit Alkmaar. De Eindhovenaren kunnen geen punt missen om koploper Ajax niet uit het oog te verliezen. Voor AZ zijn die belangen al net zo hoog afgestemd. Bij Koning TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen alvast torenhoog ingedeeld

Mark van Bommel: “AZ is creatief en aanvallend”

PSV speelden eerder deze week de Europa Leaguewedstrijd tegen LASK en verloor afgelopen weekend in de Eredivisie van FC Utrecht (3-0). PSV-trainer hoopt de week goed te kunnen afsluiten met een overwinning op AZ in het Phillips Stadion. Volgens de trainer wordt dat opnieuw een zware klus. “AZ is een goed voetballende ploeg. Ze zijn creatief en kunnen op verschillende manieren opbouwen en aanvallen. We moeten ons daar goed op voorbereiden”, zegt de coach in VI.

”Honderd procent geven“

PSV wil de nare nasmaak van de verloren uitwedstrijd tegen Utrecht zo snel mogelijk wegpoetsen, maar daar is AZ volgens Van Bommel wel een moeilijke tegenstander voor. “Wij gaan uit van onszelf, maar dat kan niet zonder dat je rekening houdt met de tegenstander. Ik houd wel van die manier van spelen die AZ hanteert: honderd procent geven en dan maar kijken waar je eindigt”, analyseert Van Bommel op VP.

Steven Bergwijn: “AZ is weer belangrijke wedstrijd”

De 22-jarige aanvaller Steven Bergwijn raakte tegen LASK Linz geblesseerd aan de hamstring, maar hoopt zondag wel mee te kunnen spelen omdat het duel tegen AZ heel belangrijk is voor de Eindhovenaren: “Wij moeten altijd winnen”, zegt Bergwijn in het Eindhovens Dagblad . “Verliezen is altijd erg. Je kunt nu eenmaal niet altijd winnen. Wat je moet doen, is als club bij elkaar blijven en dat doen we ook. Tegen AZ is het weer een belangrijke wedstrijd en die moeten we gewoon winnen.”

Arne Slot: “We zijn flinke uitdager voor PSV”

Ook AZ heeft een pittige week achter de rug. Het team van trainer Arne Slot is net terug uit Kazachstan waar het tegen FK Astana speelde in de Europa League. Slot verwacht dat zijn ploeg tegen PSV weer zal presteren. “Met de selectie die we nu hebben, denken we een flinke uitdager te kunnen zijn voor PSV”, waarschuwt Slot de Eindhovense ploeg.

“Tevreden over huidige spelersgroep”

De trainer die dit seizoen voor het eerst draait bij de ploeg uit Alkmaar is dan ook te spreken over zijn spelers. “Ik ben ontzettend tevreden met de spelers die we hebben. Voor ons is het heel mooi dat we onze jongens hebben kunnen behouden, want wij hebben natuurlijk een aantal zeer grote talenten, die de afgelopen jaren heel goed gepresteerd hebben. Dat we die jongens nog bij ons hebben is de grote winst voor ons”, aldus Slot op Voetbalzone.

Statistieken

PSV liet dure punten liggen bij FC Utrecht (0-3) waardoor de ploeg van hoofdcoach Mark van Bommel nu drie punten minder heeft dan koploper Ajax. De eerste nederlaag van het seizoen kwam hard aan in Eindhoven dat met 23 punten nu de onderlinge strijd met de nummer drie Vitesse aan moet gaan. De Arnhemse ploeg staat op de derde plek en is daarmee voor AZ ook een directe concurrent. De Alkmaarders hebben twintig punten, maar het doelsaldo van de Alkmaarders is iets minder goed dan dat van Vitesse. De laatst gespeelde competitiewedstrijd was voor de ploeg van Slot er een om snel te vergeten. SC Heerenveen maakte met 2-4 winst gehakt van AZ. Daarentegen gaf AZ afgelopen donderdag juist weer voetballes in de Europa Leaguewedstrijd tegen FC Astana. Het werd maar liefst 6-0 met Stengs als absolute uitblinker.

Head 2 Head

Dat AZ de grootste moeite heeft om te winnen van de top drie van Nederland is al lang bekend. Ook PSV is thuis merendeel de baas over de ploeg uit Alkmaar. Vorig jaar werd PSV – AZ met 3-1 winst van de thuisploeg afgefloten. In 2017 werd het 3-2 en zo kunnen we het rijtje nog langer maken met thuisoverwinningen van PSV. Wanneer heeft AZ dan voor het laatst gewonnen in het Phillips Stadion? Voor een Alkmaarse zege in Eindhoven moet we terug naar het seizoen 2006/2007. AZ won in februari 2007 met 2-3 en ook in 2003 was AZ met 0-1 winst de winnaar van het competitieduel bij PSV. In 2009 staat het laatste gelijkspel tussen de twee ploegen genoteerd: 2-2.

Huidige vorm PSV

PSV zit op hete kolen nu de wedstrijd in de Galgenwaard verloren is gegaan. De Utrechtenaren verraste de ploeg van trainer Van Bommel door met 3-0 te winnen. De eerste nederlaag van dit seizoen doet de Eindhovenaren pijn, want tot zondagmiddag waren de Eindhovenaren elke ploeg in de Eredivisie de baas. De nederlaag is extra pijnlijk vanwege de twee rode kaarten die PSV om de oren kreeg. Dat bleek ook afgelopen donderdag nog maar eens toen er niet gewonnen werd van LASK Linz: 0-0.

Huidige vorm AZ

Ook AZ heeft diepe wonden opgelopen in de Eredivisie. De ploeg van Slot werd met 2-4 verlies afgepeigerd door SC Heerenveen. Ook voor de Alkmaarders was het lange tijd geleden dat het verloor in de Eredivisie. Dat was tot zondagmiddag toe alleen Vitesse nog maar gelukt. De Arnhemse ploeg won begin vorige maand met 2-1 van de Alkmaarders. Dankzij de 6-0 zege op FC Astana kan de ploeg van trainer Slot alsnog met een goed gevoel afreizen naar het Philips Stadion.

Lappenmand

De kern van PSV is afgelopen donderdag tegen LASK niet heelhuids gebleven. Donyell Malen speelde tegen LASK al niet mee en ook Bergwijn is voor komende zondag uiterst onzeker. De verwachting is er wel dat Viergever en Hendrix met hun overtreding in de wedstrijd tegen FC Utrecht er niet bij zullen zijn. Van Bommel licht dit toe: “Het is nu afwachten wat het voor schorsingen worden. Dat ze er tegen AZ niet bij zijn, is duidelijk”, zegt de trainer van PSV.AZ is heelhuids gebleven na het bezoek bij Astana. Met de aanvaller Albert Gudmundsson is er een speler geblesseerd aan de kant van de Alkmaarders. Gudmundsson is sinds eind vorige maand geblesseerd aan zijn enkel.

Prognose

Onze prognose gaat niet helemaal mee met de wedstrijdverwachtingen van de verschillende bookmakers. Onze prognose is dat het een gelijkspel gaat worden in het Phillips Stadion. Wij noteren dan ook een 2-2 voorspelling voor PSV tegen AZ.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

Bij de TOTO worden de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in Eindhoven als volgt ingedeeld. Winst van AZ krijgt de hoogste odds van dit duel mee. Mochten de Alkmaarders winnen van PSV dan wordt er x 4.75 keer de inleg uitbetaald.Een gelijkspel kan ook aardig wat opleveren in het 1X2 spelsysteem. Als beide teams een punt verdienen na negentig minuten speeltijd, dan wordt je inleg x 3.75 keer meer waard. Winst van PSV levert je als speler x 1.70 keer de inleg op.
De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 27 oktober om 14:30 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Kan de ploeg van Van Bommel een vuist maken tegen AZ of zijn het de Alkmaarders die ook dit keer drie punten wegsnoepen voor de nummer twee van de Eredivisie. Laat Koning TOTO weten wat jouw voorspelling is via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers