Eredivisie
14/09/2020 1 reacties

PSV ontvangt FC Emmen in eigen Philips Stadion

PSV ontvangt FC Emmen in eigen Philips Stadion
Aanstaande zaterdag wordt er in het Philips Stadion na lange tijd weer gevoetbald in de Eredivisie. PSV verwelkomt dan FC Emmen in Eindhoven. De Drentse ploeg slaagde er niet in om de eerste wedstrijd van dit seizoen drie punten te pakken en is daar behoorlijk terneergeslagen van. Kan Emmen dat goed maken met een stunt bij PSV of krijgt de bescheiden ploeg uit de Eredivisie er ook van PSV goed van langs?

Roger Schmidt: “Vertrouwen dat we ook van FC Emmen winnen”

Na een geslaagde uitwedstrijd bij FC Groningen kijkt PSV-trainer Roger Schmidt nu uit naar een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. “We moeten het vertrouwen hebben dat we het spel kunnen spelen dat we willen. Wij hebben de kwaliteiten om van FC Emmen te winnen”, zegt Schmidt voorafgaand aan het thuisduel tegen de Drentse ploeg.

“Gefocust op FC Emmen”

De transfermarkt is nog niet gesloten en PSV zoekt nog naar versterking voor het komende seizoen, maar volgens de trainer van PSV ligt de focus nu op het winnen van de wedstrijd tegen Emmen. “We gaan voor kwaliteit en daarvoor is geduld nodig. Op dit moment zijn we op de wedstrijd van zaterdag gefocust. We kunnen met de huidige groep de speelwijze hanteren die ik voor ogen heb. We moeten ons nu doorontwikkelen in competitiewedstrijden, het bekertoernooi en de Europa League”, stelt de Duitse trainer van PSV vast.

Dick Lukkien: “PSV is één van de topclubs in Nederland”

FC Emmen verloor de eerste wedstrijd van dit competitieseizoen van VVV Venlo (3-5) en wil die bittere nasmaak zo snel mogelijk wegspoelen. Een uitzege bij PSV kan dat goedmaken, maar dat wordt volgens Emmen-trainer Dick Lukkien wel een hele moeilijke klus. “PSV is één van de topclubs in Nederland. We moeten proberen om druk op PSV te krijgen, duels aan te gaan en ze niet aan het voetballen te laten komen”, zegt de trainer over de wedstrijd van zaterdag in Eindhoven.

“Veldbezetting moet beter zijn”

De trainer beseft dat er dan wel uit een ander vaatje getapt moet worden dan afgelopen weekend het geval was tegen VVV. “We moeten aan de bal dan wel betere keuzes maken en de veldbezetting moet beter zijn”, besluit Lukkien zijn voorbeschouwing op de clubwebsite van Emmen.

Statistieken

Na de eerste speelronde staat PSV op de tweede plaats met drie punten. VVV Venlo heeft een hoger doelsaldo en bezit momenteel de eerste plek van de Eredivisie. FC Emmen verloor in de eerste ronde van de ploeg uit Venlo en staat op de dertiende plek.

Head 2 Head

FC Emmen is voor het derde seizoen op een rij actief in de Eredivisie. De ploeg uit het Drentse Emmen heeft in die periode nog maar één keer gespeeld bij PSV. In Eindhoven werd het 6-0 voor PSV en Emmen werd daarmee flink van het veld geblazen. Het vorige seizoen kwam het er om bekende reden niet meer van om FC Emmen in Eindhoven te ontvangen.

Huidige vorm PSV Eindhoven

PSV startte het nieuwe seizoen met een overwinning bij FC Groningen. De wedstrijd stond in de schijnwerpers doordat Arjen Robben zijn debuut maakte voor de Groningse ploeg. PSV moest nog flink aan de bak want na de openingstreffer van Gapko maakte Groningen-speler Suslov de gelijkmaker. Malen en Gapko wisten er toch drie punten van te maken met hun doelpunt. Het werd uiteindelijk 1-3 voor de ploeg van trainer Schmidt.

Huidige vorm FC Emmen

FC Emmen beleefde thuis een zware seizoenopener tegen VVV Venlo. De ploeg van Lukkien verloor met 3-5 van de ploeg uit Limburg. De nederlaag maakte het bitterzuur doordat FC Emmen wel met 2-0 op voorsprong kwam. Pas na de rust sloeg VVV pas echt toe. Daar kwam nog eens bij dat Emmen-speler Cavlan ook nog in het net van zijn teamgenoot doelman Telgenkamp schoot.

Lappenmand

Bij PSV zijn er geen meldingen van geblesseerde spelers. Trainer Schmidt heeft dus een luxeprobleem en heeft elke speler tot zijn beschikking voor het thuisduel tegen Emmen. FC Emmen-speler Michael de Leeuw kan door een spierblessure niet meereizen naar Eindhoven.

Prognose

Een overwinning van PSV is het meest voor de hand liggend bij de bookmakers en daar houden wij het ook bij. Onze wedtip is 4-2 voor PSV. Ook Emmen zal een paar doelpuntjes maken, want het team van trainer Lukkien heeft wel laten zien dat zij gevaarlijk kunnen zijn. Check onderstaand odd-overzicht voor de gemiddelde quoteringen van Koning TOTO.

Quoteringen PSV Eindhoven – FC Emmen

De TOTO is klaar voor de aftrap in het Philips Stadion van PSV. De hoogste quotering keert de TOTO uit als FC Emmen weet te winnen van PSV. Je krijgt x 12.25 keer de inleg terug bij een zege van de Drentse ploeg. Geloof jij dat het een gelijkspel wordt in Eindhoven? Een puntendeling levert jou al snel x 6.50 keer de inleg op. Een overwinning van PSV staat op x 1.18 keer je inleg genoteerd.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – FC Emmen wordt gespeeld op zaterdag 19 september om 20:00 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Denk jij vooraf te weten wat de uitslag wordt van deze wedstrijd? Ga dan snel via de bookmakerspagina naar de TOTO en zet jouw voorspelling alvast op scherp.
Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!