Eredivisie
24/01/20203 reacties

PSV op zoek naar eerherstel tegen FC Twente

PSV op zoek naar eerherstel tegen FC Twente
In de Eredivisie gaat PSV Eindhoven op jacht naar punten. De Eindhovenaren werden door provinciegenoot NAC Breda uit de TOTO KNVB beker geknikkerd en nu is de competitie het laatste toernooi waar de Eindhovenaren het seizoen nog kunnen redden. FC Twente reist zondag naar het Phillips Stadion, maar ook de Tukkers zoeken naar eerherstel. Welke ploeg grijpt dit weekend zijn kans en welke moet opnieuw pijn lijden? Koning TOTO heeft hoge odds klaarstaan voor zijn spelers die dit duel vooraf willen voorspellen.

Ernest Faber: “Tegen Twente terug naar eer en trots”

Er hangen behoorlijk wat donkere wolken boven Eindhoven nu PSV afgelopen donderdag ook het KNVB bekertoernooi voor dit seizoen vaarwel moest zeggen. Trainer Ernest Faber was zeer pissig toen zijn elftal met 2-0 verloor van NAC Breda. “Dit is PSV-onwaardig. Ik mis de trots om voor PSV te spelen, daar begint alles bij. Je moet graag voor ons willen spelen. Zo niet, dan moet je snel wegwezen”, zegt een boze Faber voor de camera van FOX Sports.

“Winnen voor supporters, onszelf en de club”

“Ik ben pissig, kom op man. Mijn spelers moeten hun eergevoel eens aanspreken. We kunnen blijven analyseren, maar we moeten terug naar eer en trots en dat moet ik terug gaan zien tegen FC Twente. Anders kunnen we net zo goed direct ermee stoppen.”

Schaamte

De trainer van PSV wil zondag dus een andere ploeg zien dan tegen NAC en VVV. “We hebben iets goed te maken naar de supporters, naar onszelf en naar de club. Zondag winnen van FC Twente is dan ook het enige wat we kunnen doen. Voor de rest moeten we ons kapot schamen.”

Denzel Dumfries: “Tegen FC Twente beter spelen”

Ook aanvoerder Denzel Dumfries wil tegen FC Twente veel goed maken voor de supporters. “Het is verschrikkelijk. We moeten zondag al veel beter gaan spelen, want dit was PSV-onwaardig”, zegt Dumfries die beseft dat de Eredivisie nu wel heel belangrijk gaat worden. “We moeten gewoon door. We mogen nooit opgeven en moeten proberen alles eruit te halen en zo hoog mogelijk te eindigen.”

Gonzalo Garcia: “PSV blijft een topclub”

Voor FC Twente kan het een voordeel zijn om nu naar Eindhoven af te reizen nu PSV in een dip zit, maar trainer Gonzalo Garcia wil daar niets over weten. “Sommige mensen zeggen: dit is een goed moment om ze te treffen, want het stormt er. Maar tegelijkertijd kun je ook zeggen dat het misschien wel een slecht moment is, omdat ze in eergevoel en hart zijn aangetast. Achteraf weten we het antwoord. Wat in elk geval overeind blijft is dat PSV één van de topteams van Nederland is”, zegt Garcia voorafgaand aan de trip naar het zuiden.

Garcia gooit Ajax-huurling Lang in de strijd

Met de Ajax-huurling Noa Lang als wapen heeft Garcia hoge verwachtingen van de talentvolle aanvaller die zondag zijn debuut zal maken voor de Tukkers. “Noa moet voor een beetje meer creativiteit gaan zorgen. Vooral in de wedstrijden dat je niet veel ruimte krijgt om te spelen. Ik denk dat hij ook heel goed in de diepte is. En hij kan scoren, en dat is wat we nodig hebben”, aldus Garcia.

Statistieken

De statistieken liegen niet. PSV Eindhoven staat vierde met 35 punten uit negentien wedstrijden in de Eredivisie en moet Willem II en AZ Alkmaar voor zich duiden. Koploper Ajax Amsterdam is met 47 punten op verre afstand van de Eindhovenaren. Een overwinning op Twente is ook nog eens hard nodig om Feyenoord (zesde met 34 punten) en Vitesse (zevende met 33 punten) achter zich te kunnen houden.FC Twente vinden we terug op de dertiende plek. De Tukkers hebben twintig punten en concurreren op hun huidige plek met Fortuna Sittard (negentien punten) en FC Emmen dat 21 punten heeft.

Head 2 Head

PSV heeft in het verleden weinig te vrezen gehad als FC Twente op bezoek kwam. De Eindhovenaren verliezen thuis maar zelden van de Enschedeërs. In maart 2012 gebeurde dat voor het laatst. FC Twente slaagde erin om de Eindhovenaren met een 2-6 overwinning een flink pak slag te geven. PSV – Twente werd eind 2016 nog eens een gelijkspel 1-1, maar in de tussenliggende jaren was het PSV die thuis won.

Huidige vorm PSV

Dat Faber de ploeg uit Eindhoven nog niet goed heeft draaien was ook afgelopen donderdag te zien in de bekerwedstrijd tegen NAC in Breda. Ook in de Eredivisie grijpen de mannen van Faber naast de punten mis. De eerste competitiewedstrijd van het jaar werd tegen VVV Venlo gespeeld, maar ook vanuit het Covebo Stadion - De Koel wisten de Eindhovenaren niet met drie punten terug te keren. Het duel werd met 1-1 een gelijkspel.

Huidige vorm FC Twente

De Tukkers kregen vorige week FC Groningen op bezoek en ook zij speelden een gelijkspel (0-0). FC Twente wist het eigen publiek niet te trakteren op een doelpunt en kon daarmee de verloren wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-0) niet goed maken. Ook in de KNVB beker is Twente niet meer actief dit seizoen. De nederlaag die de Tukkers net voor de winterbreak te verduren kregen is nog altijd te voelen in Enschede. Thuis werd er namelijk van Go Ahead Eagles verloren met 2-5.

Lappenmand

Donyell Malen wordt bij PSV zeer hard gemist. De centrumspits heeft een operatie aan zijn knie ondergaan en moet nog lange tijd revalideren. Sam Lammers maakte na lange tijd tegen NAC weer enkele speelminuten, maar Faber zal voorzichtig zijn met Lammers die net hersteld is van zijn blessure. Nick Viergever en Steven Bergwijn moeten oppassen voor een schorsing. Beiden hebben nu vier gele kaarten. PSV-verdediger Timo Baumgartl mist komende zondag de wedstrijd tegen FC Twente. De Duitser kreeg in de wedstrijd tegen NAC een rode kaart.Bij FC Twente vult de Spaanse Matos de lappenmand van de ploeg. Matos is nog altijd aan het herstellen van een gescheurde kruisband. Een schorsing dreigt voor middenvelder Lindon Selahi die al vier gele kaarten heeft moeten incasseren.

Prognose

Het gaat PSV volgens ons niet gemakkelijk af om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Wij voorspellen een 1-0 winst van de ploeg van Faber geheel gebaseerd op de huidige vorm van de Eindhovense ploeg. Heb jij een andere voorspelling in gedachten of ben je benieuwd naar de overige quoteringen van Koning TOTO? Check dan onderstaand overzicht en zet je eigen voorspelling op scherp bij deze Nederlandse bookmaker.

Quoteringen PSV Eindhoven – FC Twente

Het wordt weer prijzen vissen bij de TOTO, want de quoteringen lopen hoog op voor het duel in het Phillips Stadion. Een stunt van de Twentenaren in Eindhoven levert je al snel x 9.00 keer de inleg op. Dit is dan ook de hoogste odd van dit duel die er in het 1X2 spelsysteem van Koning TOTO te vinden is. Een gelijkspel is goed voor een quotering van x 6.00 keer jouw speelbedrag. Voor een thuiszege van PSV staat x 1.25 keer de inleg genoteerd.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – FC Twente wordt gespeeld op zondag 26 januari om 16:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Wil je meespelen? Laat jouw voorspelling voor deze wedstrijd dan achter bij de TOTO en maak kans op leuke geldprijzen.

De beste Online Bookmakers