Eredivisie
29/07/20195 reacties

PSV Eindhoven start Eredivisieseizoen bij FC Twente

PSV Eindhoven start Eredivisieseizoen bij FC Twente
Promovendus FC Twente begint het nieuwe voetbalseizoen direct met een knaller: in eigen stadion ontvangt de ploeg uit Enschede topteam PSV Eindhoven. Kan Mark van Bommel het vernieuwde PSV direct goed laten starten in dit nieuwe Eredivisieseizoen of gaat Twente het jeugdige elftal direct een tik uitdelen?

Mark van Bommel: “We moeten er snel staan”

PSV kende een teleurstellend slot van de afgelopen competitie, waarin het de landstitel moest laten aan Ajax. Deze zomer vertrokken sterkhouders Luuk de Jong, Angelino en Daniel Schwaab, waardoor trainer Mark van Bommel moest sleutelen aan zijn selectie, zelfs in de aanloop naar het openingsduel tegen FC Twente. “We wisten van tevoren dat we er snel moesten staan, maar dit is niet wat je wilt als trainer. Je hebt te maken met clubs, spelers en zaakwaarnemers. We zijn afhankelijk van anderen”, vertelt hij hierover aan De Telegraaf.

“We zijn er klaar voor”

Oudgediende Ibrahim Afellay is één van de topaankopen, net als vleugelaanvaller Bruma. Afellay werd aangewezen als aanvoerder, maar speelt nog niet mee. Van Bommel moet dus ook tegen Twente aantreden met reserve-aanvoerder Rosario. De oefenmeester zag dat de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax verloren ging en dat zijn spelers ook moeite hadden met FC Basel. De start tegen Twente komt dan ook wellicht iets te vroeg voor een spetterend resultaat: “In oefenwedstrijden konden we wat dingen proberen om het team beter te laten functioneren. Daar ben ik altijd mee bezig. We zijn er klaar voor, maar eenvoudig is het zeker niet”, aldus Van Bommel over de seizoenstart.

Trainer FC Twente: “Hopelijk positief resultaat neerzetten tegen PSV”

FC Twente gaat dit seizoen van start met een nieuwe trainer: Gonzalo García García. De terugkeer in de Eredivisie is prachtig nieuws voor de Tukkers, maar tegelijkertijd ook een zware klus voor Garcia Garcia, die direct aan de bak moet. De voorbereiding verliep gesmeerd en nu moet zich dat gaan uitbetalen in de openingswedstrijd van dit Eredivisieseizoen: “Hopelijk kunnen we ook tegen PSV een positief resultaat behalen."

“We willen aantrekkelijk voetbal spelen”

Overigens is winst niet heilig in dit duel: “ We willen aantrekkelijk voetbal spelen, dat is wat de supporters leuk vinden”, aldus de trainer op de clubwebsite.

Statistieken

Het is alweer een tijdje geleden dat beide teams elkaar bekampten in een officiële competitiewedstrijd. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de degradatie van FC Twente in het seizoen 2017 – 2018. Toen was PSV in Enschede duidelijk te sterk voor de ploeg uit Overijssel: 0-2.Twents succes tegen de Eindhovenaren is sowieso ver te zoeken. In 2013 konden de fans van FC Twente nog eens juichen. Toen wonnen ‘ze’ met 3-1 van PSV.

Voorbereiding

De voorbereiding van het elftal van Garcia Garcia verliep zeer goed. Tegen de Duitse topploeg Schalke ’04 werd gelijkgespeeld (1-1) en de voorbereiding werd afgesloten met een keurige zege op Konyaspor: 1-0. PSV daarentegen verloor van Ajax in de Johan Cruijff Schaal (2-0) en speelde twee zware wedstrijden in de voorronde van Champions League tegen FC Basel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Twente – PSV Eindhoven

De eerste speelronde in de Eredivisie zorgen meteen voor hoge pre-wedstrijdquoteringen. Bij TOTO levert een stunt van FC Twente in De Grolsch Veste met x 10.00 keer je inleg de hoogste beloning op!Ook een gelijkspel krijgt met x 4.33 keer je inleg een geweldig hoge quotering mee. In het 1X2 spelsysteem wordt ook een overwinning van PSV met een odd van x 1.36 keer je inleg nog altijd zeer netjes ingeschaald.
De eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen 2019 – 2020 tussen FC Twente - PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 3 augustus om 20:45 uurin De Grolsch Veste te Enschede. Beginnen de Enschedeërs hun rentree op het hoogste niveau met een stunt of gaat PSV het seizoen starten met drie punten? Zet nu in en win!

De beste Online Bookmakers