Eredivisie
10/02/20203 reacties

PSV weer favoriet in duel tegen ADO Den Haag

PSV weer favoriet in duel tegen ADO Den Haag
Eindelijk is PSV weer favoriet bij de bookmakers. Wekenlang liepen de odds terug bij de wedstrijden van de Eindhovenaren, maar na de 3-0 zege op Willem II is het vertrouwen bij de bookies in elk geval weer helemaal terug. Bewijst ADO het tegendeel? Dan lopen de odds flink op!

Alan Pardew (trainer ADO Den Haag): “Teken voor drie punten tegen PSV”

ADO Den Haag staat sinds een paar weken onder leiding van coach Alan Pardew. Hij heeft voor het duel tegen PSV weer twee nieuwe spelers tot zijn beschikking. Mark Duffy en Omar Bogle waren vorig weekend tegen Sparta voor het eerst onderdeel van de wedstrijdselectie. Daarvoor waren beide winteraanwinsten nog niet speelgerechtigd.De kans is groot dat beiden of één van tweeën tegen PSV hun opwachting maken in de basis of in het verloop van de wedstrijd. Pardew liet ook weten dat het vertrouwen is toegenomen. Met vier punten uit drie duels was hij niet echt ontevreden.Weer drie punten erbij in het komende duel thuis tegen PSV? Pardew: “Kan ik daar nu gelijk voor tekenen? Dat zou geweldig zijn”, laat hij weten in een gesprek met Haaglanden Voetbal.

Ernest Faber: “Kans groot dat we tegen ADO met zelfde basis starten”

PSV-coach Ernest Faber kon afgelopen weekend eindelijk opgelucht ademhalen toen zijn ploeg met 3-0 wist te winnen van Willem II. Maar één zwaluw is nog geen zomer, beseft Faber maar al te goed: “We zijn opgelucht, natuurlijk. Maar nu moeten we wel doorpakken”, zegt Faber in het ED.Voor PSV's zomeraankopen dreigt voorlopig een reserverol. Ernest Faber is voornemens om zaterdag tegen ADO Den Haag vast te houden aan het basiselftal dat afgelopen weekend startte tegen Willem II (3-0). “Die kans is groot, ja”, aldus de interim-trainer van de Eindhovenaren.Timo Baumgartl, Bruma, Kostas Mitroglou, Ritsu Doan en Olivier Boscagli zaten zaterdag allemaal op de bank. Voor Ibrahim Afellay en reservedoelman Robbin Ruiter gold hetzelfde. Alleen Doan mocht als invaller nog kort meedoen. “De jongens die nu op het veld staan zijn de besten en vormen nu een winnend team”, zegt Faber in De Telegraaf. “Die anderen moeten laten zien beter te zijn. Of dat betekent dat de aankopen mij deze twee maanden nog niet hebben overtuigd? Nee, dat klopt.”Faber koos tegen Willem II voor Nick Viergever en Daniel Schwaab als centraal duo. AC Milan-huurling Ricardo Rodriguez deed het goed op de linksbackpositie. De middelste linie bestond uit Pablo Rosario, Ryan Thomas en Jorrit Hendrix. Sam Lammers stond in de spits, geflankeerd door Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren.

Statistieken

Zaterdagavond begint ADO De Haag als de nummer 17 van de ranglijst aan de thuiswedstrijd tegen PSV. De Hagenezen moeten stijgen om in de Eredivisie te blijven: VVV Venlo is zestiende en heeft vier punten meer (21).En dan PSV. De Eindhovense formatie staat vijfde en heeft één punt minder dan provinciegenoot Willem II, dat vierde staat. Feyenoord heeft evenveel punten dan de Tilburgers. AZ en Ajax zijn vooralsnog buiten bereik.

Head 2 Head

Historisch gezien maakt ADO zaterdag weinig kans op een driepunter. Vorig seizoen werd het zelfs afgedroogd in het eigen stadion. PSV hield huis en ging met een zevenklapper op zak terug naar Eindhoven: 0-7.Het seizoen ervoor wist ADO toch nog iets over te houden aan het bezoek van PSV. Het werd toen 3-3. De 2-2 van 2015 is legendarisch, omdat ADO de gelijkmaker ver in de blessuretijd wist te maken dankzij een wondergoal van de toenmalige doelman Martin Hansen, die tegenwoordig onder de lat staat bij Hannover.ADO won deze eeuw in Den Haag nog niet van PSV, wel wist het in 2011 met 0-1 te zegevieren in het Philips Stadion.

Huidige vorm ADO Den Haag

De ploeg van trainer Pardew begon het nieuwe jaar goed met een zege op degradatieconcurrent RKC Waalwijk: 2-0. Maar daarna kwam de klad erin. Op bezoek bij FC Utrecht werd het 4-0 en afgelopen weekend kwamen de Hagenezen thuis tegen Vitesse niet verder dan 0-0.

Huidige vorm PSV Eindhoven

De Eindhovense formatie van trainer Faber lijkt met het aantrekken van Rodriguez de balans weer terug te hebben gevonden. Afgelopen weekend werd Willem II met 3-0 verslagen en dat was gelijk ook de allereerste competitiezege van 2020!

Lappenmand

ADO-icoon Tom Beugelsdijk ontbreekt zaterdag. De cultheld brak halverwege december zijn pols en kan daardoor nog altijd niet voetballen. John Goossens staat met vier gele kaarten op scherp. De aanvallende middenvelder zal dus moeten oppassen bij het afstoppen van de PSV-aanval. Een gele kaart betekent een wedstrijd schorsing.Uiteraard mist PSV spits Donyell Malen nog steeds. De 21-jarige centrumspits heeft een operatie aan zijn knie ondergaan en was afgelopen weekend toeschouwer bij de thuiswedstrijd van PSV tegen Willem II. Malen bewoog zich door het Philips Stadion middels een kruk. Een snelle rentree lijkt er dan ook voorlopig niet in te zetten voor de Oranje international.

Prognose

Wij voorspellen een zege van PSV. De ploeg van trainer Faber heeft tegen Willem II veel vertrouwen opgedaan en bij ADO loopt men ook niet over van het zelfvertrouwen. Mede dankzij deze verhoudingen gokken wij op een Eindhovense overwinning in de residentiestad. Onze prognose: 0-2.Weet jij het beter of ben je nieuwsgierig naar de odds voor een driepunter van PSV? Check dan onderstaande bookmaker odds!

Quoteringen ADO Den Haag – PSV Eindhoven

De quoteringen van Koning TOTO zijn voor de uitwedstrijd van PSV bij ADO hoog ingeschaald. Mochten de Hagenezen thuis winnen dan wordt je inleg x 4.75 keer meer waard. Hiermee heb je dan ook de hoogste odd van dit duel te pakken. Voor een gelijkspel wordt er met x 4.15 keer je speelbedrag niet veel minder uitgekeerd. In het 1X2 spelsysteem staat een uitzege van de Eindhovense ploeg op x 1.59 keer je inleg.
De Eredivisie wedstrijd ADO Den Haag – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zaterdag 15 februari om 19:45 uur in het Cars Jeans Stadion te Den Haag. Boeken de Eindhovenaren hun tweede zege op een rij of is ADO de ploeg van Faber te slim af en winnen zij hun thuiswedstrijd? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO en behoor zaterdagavond tot de winnaars.

De beste Online Bookmakers