Eredivisie
11/03/2020

[AFGELAST!] Rotterdamse derby in Eredivisie Sparta - Feyenoord

[AFGELAST!] Rotterdamse derby in Eredivisie Sparta - Feyenoord
Sparta Rotterdam kan voor aanstaande zondag de borst nat maken voor de Rotterdamse derby tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Dick Advocaat laat weinig punten liggen, maar lukt het Feyenoord ook om met drie punten vanuit Het Kasteel van Sparta te vertrekken? Koning TOTO verwacht een helse strijd tussen deze twee Rotterdamse ploegen en schroeft de quoteringen torenhoog op. VoetbalGokken.nl blikt alvast vooruit op deze derby van Rotterdam.

Henk Fraser: “Op papier is Feyenoord sterker”

Sparta-trainer Henk Fraser kreeg het afgelopen weekend Spaans benauwd toen zijn team onderuit ging in de Galgenwaard tegen FC Utrecht (5-1). De ploeg uit Rotterdam-Zuid moet snel herstellen voor de derby tegen Feyenoord. “We weten wat de opdracht is. We moeten in acht wedstrijden nog drie à vier punten bij elkaar sprokkelen om definitief veilig te zijn. Dat blijft de belangrijkste opdracht”, vertelt Fraser aan het Algemeen Dagblad.

“Onze huid duur verkopen”

Dat Feyenoord niet de gemakkelijkste tegenstander is om drie punten van weg te snoepen beseft Faser maar al te goed. “Op papier is Feyenoord de sterkere ploeg, maar dat is zo met de meeste ploegen in de Eredivisie. Het is zaak om onze huid zo duur mogelijk te verkopen. Thuis kunnen we het iedereen lastig maken, gesteund door ons publiek en daar moeten wij de punten pakken. Ik hou niet van mensen die opgeven, wat de omstandigheden ook zijn. Iedere wedstrijd is belangrijk”, aldus Faser.

Dick Advocaat: “Winnen van Sparta staat voorop”

Ook Feyenoord is er klaar voor om stadsgenoot Sparta zondagmiddag in Het Kasteel te ontmoeten. Die week erop staat de Klassieker thuis tegen Ajax op het programma, maar zover wil Advocaat nog niet kijken. “Winnen van Sparta staat voorop en pas daarna gaan we verder kijken”, zegt Advocaat.

“Alleen met wedstrijd tegen Sparta bezig”

Bij Feyenoord zijn er vier spelers die al vier gele kaarten hebben en met nog een gele kaart in de wedstrijd tegen Sparta betekent dit dat de speler geschorst is. Advocaat spaart zijn spelers daar niet voor. Daar denk ik deze week over na. We zijn nu met de wedstrijd tegen Sparta bezig. Ik heb voor de wedstrijd tegen Willem II ook niemand gespaard, want die wedstrijd was toen het belangrijkst. Bij de bekerwedstrijd tegen NAC deden we dat wel, dat kon makkelijker”, zo besluit Advocaat zijn voorbeschouwing op de stadsderby.

Statistieken

Feyenoord staat in de Eredivisie op de derde plaats met vijftig punten. De Rotterdammers lopen zes punten achter op de nummer twee AZ Alkmaar en koploper Ajax die beide 56 punten bij elkaar hebben gevoetbald. PSV is de ploeg die Feyenoord op de voet volgt. De ploeg uit Eindhoven staat vierde met 49 punten.Sparta Rotterdam vinden we terug op de elfde plek. De Spartanen hebben 33 punten en dat zijn er net zoveel als de nummer tien SC Heerenveen. De eerste achtervolger van Sparta is FC Emmen dat met 32 punten dichtbij de ploeg uit Rotterdam-Zuid staat.

Head 2 Head

Derby’s staan bekend om hun wispelturige uitslagen en daar is de ontmoetingen tussen Sparta en Feyenoord op Het Kasteel er ongetwijfeld ook één van. De Feyenoorders wonnen hun laatste wedstrijd bij Sparta met een dendert resultaat 0-7. Begin 2017 was dat nog wel anders. De Spartanen zegevierden voor eigen publiek met 1-0. Een gelijkspel? Daar doen ze in Rotterdam-Zuid ruim 22 jaar niet meer aan. In die jaren kwam er telkens een winnaar van het veld stappen.

Huidige vorm Sparta Rotterdam

Afgelopen weekend kreeg Sparta het er flink van langs toen het op bezoek was bij FC Utrecht. De Domstedelingen wonnen in de Galgenwaard met 5-1 van de ploeg van trainer Fraser. Datzelfde resultaat behaalden de Spartanen die week ervoor zelf ook. Met 5-1 werd FC Emmen op Het Kasteel aan het spit geregen. Ook de uitwedstrijd tegen RKC in Waalwijk (0-1) leverde een driepunter op voor de Rotterdamse ploeg.

Huidige vorm Feyenoord

Onder leiding van Dick Advocaat heeft Feyenoord nog altijd niet verloren. Vorig weekend werd er thuis gewonnen van Willem II met 2-0 en ook de KNVB bekerwedstrijd tegen NAC Breda (7-1) gaf de Feyenoorders een geweldige week. Ook van PSV werd er twee weken geleden niet verloren. In het Philips Stadion werd het een gelijkspel (1-1). Het zelfvertrouwen groeit met de week bij de ploeg van trainer Advocaat en er wordt zelfs al gedroomd over een mogelijk landskampioenschap. De finale van de KNVB Beker is al gereikt en wordt volgende maand tegen de andere finalist FC Utrecht gespeeld.

Lappenmand

Bij Sparta zijn er twee spelers die sowieso de derby tegen Feyenoord niet kunnen meespelen. De verdediger Suently Alberto heeft achillespeesproblemen en ook aanvaller Ragnar Ache kampt met hamstringproblemen die hem aan de kant houdt. Middenvelder Bryan Smeets en verdediger Bart Vriends zijn de spelers die op hun tellen moeten letten in de wedstrijd tegen Feyenoord. Beiden hebben al vier gele kaarten achter hun naam staan.Bij Feyenoord komt de Deense spits Nicolai Jorgensen zondag niet in actie. De aanvaller heeft last van een teenblessure die hem tot midden april nog aan de kant houdt. Jorgensen wordt in de lappenmand vergezeld door Luis Sinisterra die last heeft van een knieblessure. De lijst met spelers die vier gele kaarten achter hun naam hebben staat zijn: Eric Botteghin, Leroy Fer, Jens Toornstra, Tyrell Malacia en Orkun Kökcü.

Prognose

Het zal niemand verbazen als wij een zege van Feyenoord invullen voor deze stadsderby. De ploeg van trainer Advocaat laat weinig steken vallen en wij denken niet dat dat deze zondag opeens gaat gebeuren. Maar voetbal is voetbal en er komt een moment dat dat wel gebeurd. Verwacht jij dit weekend een andere uitslag? Bij Koning TOTO is geen voorspelling te gek. Ga voor de hoogste odd en beste deal die past bij jouw voorspelling!

Quoteringen Sparta Rotterdam – Feyenoord

De quoteringen voor een derby worden bij Koning TOTO altijd flink aangedikt. De hoogste odd van dit Rotterdamse onderonsje wordt uitbetaald als thuisploeg Sparta wint: x 3.95 keer je inleg is daar de odd van. Een gelijkspel levert met x 3.75 keer het speelbedrag een bijna even waardevolle beloning op. Mocht Feyenoord winnen, dan wordt jouw inleg met x 1.79 ook nog erg goed beloond.
De Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 15 maart om 12:15 uurop Spangen in Rotterdam-Zuid. Denk jij dat Feyenoord zijn ongeslagen reeks door kan trekken in de stadsderby of zijn het juist de Spartanen die die reeks doorbreken? Laat de TOTO vandaag alvast weten wat jouw voorspelling is en ga voor de hoogst mogelijke odds via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers