Eredivisie
22/01/20203 reacties

TOTO hanteert hoge odds bij stunt van Groningen tegen Ajax

TOTO hanteert hoge odds bij stunt van Groningen tegen Ajax
Aanstaande zondag speelt Ajax uit bij FC Groningen. Uiteraard zijn de Amsterdammers topfavoriet in het Hoge Noorden. Dat betekent dat wanneer de thuisploeg de regerend landskampioen kan afstoppen, dat er hoge odds gehanteerd worden door de TOTO! Speel jij ook mee?

Danny Buijs: “Topdag nodig om Ajax te verslaan”

FC Groningen weet dat winnen van Ajax niet veel ploegen gegeven is. Trainer Danny Buijs is dan ook duidelijk over de kansen voor zijn ploeg: “We hebben een topdag nodig om in de buurt te komen van een resultaat. Zonder topdag kunnen we Ajax niet verslaan”, begint Buijs zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen Ajax.

Toeslaan

Buijs drukt zijn spelers op het hart om van ieder moment optimaal gebruik te maken, want die momenten maken het verschil: “Als je tegen Ajax speelt, dan ga je niet acht honderdprocentkansen krijgen. Dus die twee of drie die je krijgt, dan moet je toeslaan.”

“Beetje geluk nodig tegen Ajax”

“Ik heb tegen de jongens ook gezegd dat ik zeven of acht keer tegen Ajax heb gespeeld en daarvan heb ik één keer gewonnen. Je moet ook een beetje geluk hebben. Vorig jaar kregen we in de uitwedstrijd tegen Ajax een goede kans met Doan, maar hij maaide over de bal en een aantal minuten later sta je met 1-0 achter.”

Erik ten Hag: “Ligt aan ons hoe lastig het wordt”

Erik ten Hag verbindt weinig conclusies aan de matige wedstrijd tegen Sparta (2-1 winst): “Groningen-uit is een lastige opdracht, maar het ligt aan ons hoe lastig het wordt. Je moet elk duel mentaal klaar zijn om de strijd aan te gaan.”

“Ook zonder Ziyech voor de drie punten gaan”

De blessure van Hakim Ziyech baart de Amsterdammers wel zorgen. Maar de coach wil eigenlijk vooral de blik op Groningen richten. Ten Hag: “Het heeft geen zin om te somberen over spelers die er niet zijn. Je bent uiteindelijk begonnen met voetballen om plezier te hebben. En als je wint, dan heb je plezier, dus we gaan zondag gewoon voor de drie punten.”

Statistieken

FC Groningen is de huidige nummer tien van Eredivisie. De trots van het Noorden behaalde in deze competitiejaargang 26 punten in 19 wedstrijden. Ajax is koploper. De Amsterdammers verloren pas twee keer en speelde tweemaal gelijk. Samen met de vijftien overwinningen die ze dit seizoen al boekten zorgt dat voor 47 punten uit 19 competitieduels.

Head 2 Head

De laatste keer dat Ajax in de Euroborg voetbalde werd het 0-1 voor de bezoekers. Het krappe overwinning dus. Het is niet voor niets dat Ten Hag beducht is voor de reis naar het Noorden. Ook in 2018 wist Ajax maar net de drie punten veilig te stellen: 1-2.De laatste keer dat Ajax met lege handen wegging uit de meest noordelijke hoofdstad van Nederland was in 2014. FC Groningen versloeg de Amsterdammers op 31 augustus 2014 met 2-0.

Huidige vorm FC Groningen

De thuisploeg hervatte de competitie met een 0-0 gelijkspel bij FC Twente en wacht dus nog op haar eerste zege van 2020. Het afgelopen jaar werd nochtans goed afgesloten met een 2-0 overwinning op FC Emmen.

Huidige vorm AFC Ajax

Ook Ajax is het nieuwe jaar goed begonnen. De oefencampagne richting de tweede seizoenshelft leverde twee overwinningen tegen Belgische tegenstanders op: KAS Eupen werd met 2-0 verslagen en Club Brugge met 1-3. Dankzij de 2-1 overwinning op Sparta Rotterdam, is de huidige landskampioen het tweede deel van de competitie ook weer goed begonnen.

Lappenmand

FC Groningen nam in de winterstop afscheid van Charlison Benschop. Op zijn plek kunnen Joel Asoro en Kaj Sierhuis spelen, echter beide spelers komen net terug van een blessure. Het is dus de vraag of ze tegen Ajax al kunnen spelen. Samir Memisevic speelde afgelopen weekeinde tegen Twente niet mee vanwege ziekte. Waarschijnlijk kan de speler uit Bosnië komend weekend wel weer meedoen.Ajax mist al een paar sterkhouders: David Neres is uitgeschakeld met een knieblessure en Daley Blind speelt vanwege hartklachten voorlopig ook niet. Afgelopen weekeinde kwam daar Hakim Ziyech bij. De Marokkaanse middenvelder uit Dronten moest het veld geblesseerd verlaten met een nog onbekende blessure. De verwachting is wel dat hij voorlopig niet kan spelen en dus sowieso de trip naar Groningen aan zich voorbij moeten laten gaan. Ten Hag: “Het is afwachten hoe de blessure van Hakim (Ziyech, red.) zich de komende dagen ontwikkelt.”

Prognose

Onze voorspelling voor dit Eredivisieduel: 1-3. Onana zag er tegen Sparta niet zeker uit, dus we verwachten geen clean sheet. Ondanks de vele blessures bij Ajax geloven we wel in de kwaliteiten die Ajax herbergt en is er voldoende scorend vermogen bij de Amsterdammers om met 1-3 te gaan winnen in de Euroborg. Verwacht jij dit ook of kies je liever voor een uitslag met hoge uitkeringen? Check dan onderstaand odds overzicht en bekijk de actuele odds op onze pagina met Nederlandse bookmakers!

Quoteringen FC Groningen – AFC Ajax Amsterdam

Koning TOTO strooit met hoge quoteringen voor de wedstrijd FC Groningen - Ajax in de Euroborg. Mocht thuisploeg FC Groningen winnen, dan wordt de hoogste odd van dit duel x 7.00 uitbetaald aan elke speler die hier vooraf op in heeft gezet.Voor een gelijkspel wordt er met x 5.25 keer je speelbedrag nog een hoge beloning uitgekeerd. Verwacht je een overwinning van de Ajacieden? Met x 1.36 keer de inleg is de odd voor een Amsterdamse zege nog heel keurig genoteerd in het 1X2 spelsysteem van de TOTO.
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 26 januari om 14:30 uur in de Euroborg te Groningen. Wat zijn jouw verwachtingen voor deze voetbalwedstrijd? Speel mee op dit uitduel van Ajax en zorg voor jouw klapper bij Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers