Eredivisie
20/11/20193 reacties

TOTO trakteert tijdens Ajax tegen Heracles op hoge odds

TOTO trakteert tijdens Ajax tegen Heracles op hoge odds
Komende zaterdag staat in de Johan Cruijff Arena de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo gepland. De ploeg van trainer Erik ten Hag is nog altijd koploper van de Eredivisie en hoopt die status ook tegen de Almeloërs hoog te houden. Heracles is niet de gemakkelijkste ploeg voor de Ajacieden om drie punten in huis te houden. Bij de TOTO zijn de Amsterdammers wel favoriet, maar is een overwinning van Heracles op papier ook heel goed mogelijk. Amuseer je zaterdagavond met de wedstrijd in de Arena en sla je slag via Koning TOTO.

Erik ten Hag: “Het gaat nu alleen om Heracles”

Na de interlandbreak van Oranje krijgt Ajax een druk programma af te werken. Volgende week gaat de ploeg van trainer Erik ten Hag in de Champions League op pad naar Lille en gaar het begin december op bezoek bij FC Twente, maar eerst krijgen de Amsterdammers aanstaande zaterdag Heracles Almelo nog op bezoek. “Zo zit het schema nou eenmaal in elkaar. Wij moeten vol voor de winst gaan. Dat is het enige waar wij wat aan hebben. De focus ligt volledig op Heracles, daar gaat het nu om”, zegt de trainer voor de camera van Ajax TV.

“Elke wedstrijd top zijn”

De Ajacieden gingen met opgeheven hoofd de interlandperiode in nadat er ruimschoots werd gewonnen van FC Utrecht (4-0). Volgens de trainer is dat geen garantie voor de thuiswedstrijd tegen Heracles waar Ajax het wel vaker moeilijk tegen heeft. “Je moet elke wedstrijd top zijn, maar we hebben een speelstijl ontwikkeld waarmee we het iedere tegenstander moeilijk kunnen maken”, aldus Ten Hag.

“De defensieve teamfunctie blijft altijd de basis”

Ajax krijgt in de Eredivisie maar weinig doelpunten tegen en volgens de trainer van de Amsterdamse ploeg heeft dit alles te maken met de sterke verdediging van de Ajacieden. Ook de aanvallers van Ajax zijn volgens de trainer voor andere clubs moeilijk tegen te houden. “Ik denk dat het misschien wel nóg moeilijker te verdedigen is dan vorig jaar en dat het nóg verrassender is. Dat moeten we nog verder uitbreiden, maar de defensieve teamfunctie blijft altijd de basis. Daar moet 100 procent discipline op zijn. Alleen als dat goed is, zoals tegen Feyenoord en FC Utrecht het geval was, dan kunnen wij wervelend zijn”, zo zegt de trainer van Ajax.

Frank Wormuth: “Moed tonen tegen Ajax”

Met Heracles Almelo heeft trainer Frank Wormuth de zwakke plek weten te vinden van de ploeg uit Amsterdam. De trainer beseft dat die plek wel moeilijk te vinden is. “We moeten moed tonen, vol risico durven spelen en zo alles eruit halen”, zegt de trainer van Heracles op de clubwebsite.

“Ajax kan erg goed voetballen”

Wormuth heeft alle vertrouwen in zijn ploeg dat ze een goed resultaat kunnen boeken in de Johan Cruijff Arena. “Ik geloof altijd in mijn ploeg. Van de tien potjes winnen wij er een van Ajax”, aldus de trainer dia alle respect heeft voor de Ajacieden. “Ze kunnen zo goed voetballen in de kleine ruimtes. Als het balletje eenmaal goed valt, maken ze de 1-0 en de 2-0 en dan gaat de tegenstander iets meer risico’s nemen, want die denken van ‘potverdikkeme, we willen hier ook niet afgeslacht worden, we willen meedoen in die wedstrijd.’ Vervolgens worden de ruimtes groot op het veld en dan heeft Ajax het vermogen om het helemaal kapot te spelen. We moeten compact spelen en zorgvuldig met balbezit omgaan. We moeten durven meevoetballen. We moeten onder de druk van Ajax uit zien te komen en goed counteren. En op het moment dat we die counter niet door kunnen zetten moeten we rustig blijven en de bal in de ploeg houden”, aldus Wormuth.

Statistieken

Ajax is de trotse koploper in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen elf van de dertien competitieduels die ze tot nu toe afwerkten. Tweemaal werd er gelijkgespeeld: uit bij PSV (1-1) en in de openingswedstrijd tegen Vitesse (2-2). Daarna won de ploeg van trainer Ten Hag al zijn Eredivisie duels met vaak speels gemak. Heracles vinden we terug op de zevende plek. De ploeg uit Almelo heeft 21 punten en verzamelde die vooral tijdens de wedstrijden gespeeld in september. De seizoenstart was ronduit belabberd, daarna volgden vier overwinningen op rij en in de laatste vijf competitieduels werd er drie keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en eenmaal verloren (2-0 uit bij RKC Waalwijk).

Head 2 Head

Ajax heeft het de jongste jaren altijd lastig tegen de Heraclieten. Vorig seizoen werd het 1-1 in Amsterdam en verloor de sterrenformatie van Ten Hag zelfs met 1-0 in Almelo. Ook in de voorgaande seizoen wist Heracles het Ajax meermaals moeilijk te maken in Amsterdam. Op 26 januari 2016 werd het bijvoorbeeld 0-0 en in 2014 ontsnapte Ajax op het nippertje: 2-1 winst. Bovendien wist Heracles in 2014 en 2012 de Amsterdammers in het eigen (toenmalige) Polmanstadion op een gelijkspel te houden: 1-1 en 3-3.

Huidige vorm Ajax

Met de vorm van Ajax zit het wel goed. Er wordt aan één stuk door gewonnen. Alleen SC Heerenveen (1-0) wist de Ajacieden vorige maand nog af te remmen. Ook Chelsea (0-1) won in de Johan Cruijff Arena van de ploeg van trainer Ten Hag, maar verder wist Ajax van elke ploeg te winnen.

Huidige vorm Heracles

Heracles zette voor de interlandbreak van Oranje in eigen stadion VVV Venlo behoorlijk in de kou. De Limburgers moesten met de 6-1 overwinning van Heracles buigen voor de Almeloërs. Die week ervoor kon de ploeg van Wormuth niet winnen bij RKC Waalwijk (2-0) terwijl de bekerwedstrijd in Almelo een paar dagen ervoor wel werd gewonnen van de Waalwijkers (4-3). Verder terug in de tijd wist Heracles van PEC Zwolle te winnen met 4-0 en werd er in de Kuip tegen Feyenoord een gelijkspel gespeeld (1-1). AZ Alkmaar was voor de Almeloërs weer net een maatje te groot (2-0).

Lappenmand

De medische staf van Ajax heeft aangegeven dat Davis Neres sowieso de rest van het kalenderjaar nodig heeft om te herstellen van zijn knieblessure. Verder heeft Ten Hag al zijn spelers tot zijn beschikking. Ook Heracles-trainer Wormuth kan met een fris team op reis naar de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Prognose

Heracles Almelo doet het dit seizoen goed, maar moet volgens ons zaterdag toch afzien in de Johan Cruijff Arena. Ajax is in bloedvorm en wint de wedstrijd naar onze verwachting met 3-0. Ben je benieuwd wat de overige uitslagen kunnen opleveren bij Koning TOTO? Schroom je niet en speel op je eigen voetbalkennis voor de wedstrijd Ajax – Heracles.

Quoteringen Ajax – Heracles

Bij de TOTO staan de quoteringen voor de thuiswedstrijd van Ajax behoorlijk hoog ingeschaald. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van Heracles x 17.00 keer je inleg torenhoog beloond.Een gelijkspel krijgt met x 11.00 keer het speelbedrag nog een hoge odd voor deze wedstrijd mee. Verwacht je een thuiszege van Ajax? Vul dan een 1 in op het wedstrijdformulier van de TOTO en ontvang je inleg x 1.10 keer terug als je gelijk krijgt komende zaterdag.
De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – Heracles Almelo wordt gespeeld op zaterdag 23 november om 19:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Weten de Ajacieden ook de Almeloërs aan het spit te rijgen of weet Heracles wel raad met de koploper van de Eredivisie? Laat jouw voorspelling geld waard zijn door mee te spelen via VoetbalGokken.nl op Koning TOTO en pak je kans tijden Ajax – Heracles.

De beste Online Bookmakers