Eredivisie
18/12/20203 reacties

Uitwedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag zorgt voor hoge odds

Uitwedstrijd van Ajax tegen ADO Den Haag zorgt voor hoge odds
In de Eredivisie trekt Ajax Amsterdam aanstaande zondag naar ADO Den Haag. De Amsterdammers staan eerste in de competitie en de Hagenezen bungelen onderin het linkerrijtje. Dat betekent torenhoge odds als ADO in eigen huis weet te stunten. VoetbalGokken.nl heeft de hoogste quoteringen alvast opgezocht. Het enig dat jij nog hoeft te doen, is een deal sluiten met Koning TOTO voor de wedstrijd ADO – Ajax.

Ruud Brood: “Met bluf spelen tegen Ajax”

ADO Den Haag-trainer Ruud Brood  heeft nog heel wat werk te verrichten om met zijn team uit de gevarenzone te blijven. Met de thuiswedstrijd tegen Ajax is het maar de vraag of dat doel te bereiken is, maar de trainer van ADO is niet bang voor de Amsterdamse ploeg. “We moeten niet bang zijn en met bluf spelen. Wij kunnen niet verliezen van dit Ajax, alleen maar winnen”, zegt de coach.

“Uitgaan van eigen kracht”

De Hagenezen hadden afgelopen weekend al de grootste moeite met FC Emmen om een punt mee naar huis te mogen nemen. Winnen van Ajax wordt dan wel een ander verhaal. “Wij gaan uit van onze eigen kracht en zullen uiteindelijk meer moeten brengen dan zij”, aldus de hoofdtrainer.

Erik ten Hag: “Een gevecht tegen ADO Den Hag”

Ajax staat eerste in de Eredivisie en wil die positie graag behouden tot aan de winterstop, maar met de uitwedstrijd ADO Den Haag op het programma weet Ajax-trainer Erik ten Hag dat er een fel potje voetbal verwacht kan worden. “Het is aan ons om goed voorbereid te zijn om de strijd daar aan te gaan. Dat het een gevecht wordt tegen ADO, dat is zeker”, zegt de coach in zijn voorbeschouwing

“Jaar in stijl afsluiten”

De ploeg uit Amsterdam heeft voor dit jaar nog twee uitduels op de rol staan. Volgende week speelt Ajax uit bij Willem II, maar eerst reizen de Ajacieden af naar Den Haag. Ten Hag wil zijn team nog tweemaal sterk zien spelen. “Er staat op dit moment nog steeds een elftal dat moet winnen. Wij willen het jaar in stijl afsluiten”, aldus Ten Hag na de spectaculaire 5-4 bekerwinst op FC Utrecht.

Statistieken

Met dertig punten is Ajax koploper van de Eredivisie en met nog twee competitieduels te gaan dit jaar mogen de Ajacieden zich al bijna winterkampioenen noemen. Eerste achtervolger is PSV Eindhoven dat met 27 punten op de tweede plek staat. Feyenoord en Vitesse volgen dan het rijtje op met allebei 26 punten. ADO Den Haag vinden we pas terug op de zeventiende plek met  zeven punten en dat zijn er drie meer dan de nummer achttien FC Emmen heeft behaald.

Head 2 Head

Vorig jaar won Ajax met 0-2 van de Haagse ploeg. Een seizoen eerder werd het zelfs 1-5 voor de Ajacieden in het Cars Jeans stadion. In 2017 werd er voor het laatst gelijkgespeeld tussen de twee teams 1-1. ADO Den Haag won voor het laatst in 2011 van de Ajacieden met 3-2.

Huidige vorm ADO Den Haag

ADO Den Haag kent zware tijden in dit huidige competitieseizoen. De ploeg van trainer Brood haalt de punten moeizaam binnen. Al drie duels op een rij (FC Emmen, FC Utrecht en SC Heerenveen) werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Daarvoor gingen de duels driemaal op een rijtje verloren waarvan de wedstrijd bij Sparta Rotterdam het dieptepunt is. De Rotterdammers wonnen met 6-0 van ADO.

Huidige vorm Ajax

Twee weken geleden werd de lange ongeslagen reeks van Ajax in de Eredivisie doorbroken door FC Twente. Ajax verloor in Amsterdam met 1-2 van de Tukkers, maar krabbelde al snel weer overeind. Afgelopen weekend werd PEC Zwolle met 4-0 verslagen. Afgelopen woensdag kwam ook FC Utrecht op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Dit betrof de KNVB Beker en de Ajacieden wonnen dit felbevochten duel met 5-4.

Lappenmand

ADO Den Haag komt zonder David Philipp (blessure) en Ilay Elmkies (gezondheidsklachten) aantreden tegen Ajax.Ajax-trainer Ten Hag heeft heel wat te puzzelen binnen zijn selectie. Het aantal geblesseerden wordt er nog niet minder op. Jurrien Timber heeft gezondheidsklachten en Lassina Traore, Noussair Mazaroui zijn er door blessureleed ook niet bij. Mohammed Kudus herstelt nog altijd van een meniscusblessure. Quincy Promes kan er door privéomstandigheden ook niet bij zijn, hoewel Ten Hag woensdagavond hiervoor de deur op een kier zette: “Hij is onschuldig tot tegendeel bewezen is en als hij onschuldig is, dan kan hij zondag gewoon spelen.”

Prognose

Hoewel de wedstrijden tussen ADO Den Haag en Ajax duels zijn tussen ‘water en vuur’, voorspellen wij dat Ajax  zondag geen kind zal hebben aan de Haagse ploeg. Wij voorspellen een 0-3 overwinning voor Ajax in het Haagse Cars Jeans stadion. Benieuwd wat jouw voorspelling waard kan worden bij de bookmakers? Check onderstaand odd-overzicht en speel mee!

Quoteringen ADO Den Haag – Ajax Amsterdam

De quoteringen rijzen de pan uit als ADO Den Haag wint van Ajax. Jouw speelbedrag kan x 23.50 keer de inleg waard worden als jij hebt ingezet op winst van ADO en de Hagenezen dat ook echt voor elkaar weten te boksen.Een gelijkspel staat gemiddeld op x 9.70 keer je speelbedrag. Houd jij het op een overwinning van de Ajacieden? Winst van Ajax staat bij de TOTO.nl genoteerd op x 1.07 keer de inleg.
De Eredivisie wedstrijd ADO Den Haag – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 20 december om 14:30 uur in het Cars Jeans Stadion te Den Haag. Wint Ajax met twee vingers in de neus van ADO of weet de Haagse ploeg korte metten te maken met haar één van de grootste aartsrivalen? Maak jouw voorspelling compleet met een beloning van Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers