Eredivisie
11/01/20213 reacties

Voorspel de uitslag van de Eredivisie topper PSV – AZ en scoor hoge odds!

Voorspel de uitslag van de Eredivisie topper PSV – AZ en scoor hoge odds!
In de zestiende speelronde treft PSV - na de zware uitwedstrijd tegen Ajax - opnieuw een sterke tegenstander. In het Philips Stadion spelen de Eindhovenaren woensdagavond tegen AZ Alkmaar. De bookmakers laten ook deze wedstrijd niet aan zich voorbijgaan en schalen de quoteringen zeer hoog in. Speel ook mee via VoetbalGokken.nl en plaats nu een weddenschap op jouw favoriete ploeg in dit duel!  

Roger Schmidt: “Ruimte voor verbetering voor duel met AZ”

De uitwedstrijd bij Ajax heeft de ploeg van trainer Roger Schmidt heel wat energie gekost. Het lukte PSV niet om van de koploper te winnen (2-2), maar Schmidt ziet voor het duel tegen AZ opnieuw kansen voor zijn team. “Er is nog ruimte voor verbetering bij ons. Maar we zijn op de goede weg getuige de eerste helft tegen Ajax. Dat geeft vertrouwen voor woensdag”, doelt de trainer van PSV op de wedstrijd tegen de Alkmaarders.

“Wedstrijd tegen AZ niet beslissend”

Trainer Schmidt heeft maar een paar dagen om aan zijn selectie te sleutelen, want woensdag staat AZ alweer op de stoep. Al gelooft de coach van de Eindhovense ploeg niet dat het woensdag moet gebeuren om voor de titel mee te blijven strijden. “Ik geloof niet dat de wedstrijden in januari beslissend zullen zijn. We zitten nog niet op de helft van de competitie. Het is de bedoeling om op het einde goed te zijn en tot die tijd een zo goed mogelijk uitgangspositie te verkrijgen”, aldus Schmidt die met winst op AZ die uitgangspositie hoopt ver verstevigen.

Pascal Jansen: “Snel en agressief spelen om het PSV moeilijk te maken”

AZ Interim-trainer Pascal Jansen wil zich met zijn team maar wat graag aansluiten aan de top van de Eredivisie. Toch lukt dat de Alkmaarders nog niet. De 1-1 tegen PEC Zwolle afgelopen weekend helpt dan ook niet echt vindt Jansen: “Ik hoop dat we in Eindhoven sneller en agressiever spelen dan we tegen PEC Zwolle hebben gedaan, want alleen dan kunnen wij het PSV moeilijk maken”, voorspelt de interim-trainer van de Alkmaarse ploeg.

“We kunnen in toppers goed presteren”

De uitwedstrijd tegen PSV is voor AZ de eerste grote uitdaging van dit jaar, maar de topduels volgen elkaar snel op. Op 24 januari speelt AZ uit bij Feyenoord en 31 januari thuis tegen Ajax. Winnen van PSV zal een mooi begin van deze drie wedstrijden zijn vindt Jansen. “Vorig seizoen hebben we laten zien dat we in toppers goed kunnen presteren. Hopelijk komt dat er tegen PSV ook weer uit”, zegt Jansen die natuurlijk weet dat AZ vorig seizoen indruk wist te maken in het Philips Stadion.

Statistieken

PSV liet afgelopen zondag de kans liggen om koploper van de Eredivisie te worden. De ploeg van trainer Schmidt wist ondanks een kleine voorsprong in de Johan Cruijff Arena niet te winnen van Ajax. PSV staat daardoor nog steeds tweede met 34 punten en dat is er één minder dan Ajax.AZ vinden we terug op een vijfde plek. De ploeg van interim-trainer Jansen heeft 28 punten bij elkaar geraapt en houdt daarmee FC Twente en FC Groningen op een punt na net achter zich.

Head 2 Head

In seizoen 2019/2020 beleefde AZ een uitzonderlijke dag in het Philips Stadion van PSV. De ploeg uit Alkmaar won met 0-4 van de Eindhovenaren. Dit zege kwam goed uit, want de statistieken werden langzaam maar zeker pijnlijk voor AZ. Die ploeg was er tot de verbluffende 0-4 overwinning al sinds 2003 niet meer in geslaagd om met drie punten op zak terug te reizen vanuit Eindhoven.Toch moet er nog flink wat gebeuren wil AZ echt als favoriet een duel tegen PSV ingaan. De Boeren uit de lichtstad winnen namelijk meestal wel als de Alkmaarders op bezoek komen. Een gelijkspel kwam in 2009 voor het laatst voor. Het werd toen in het onderlinge duel tussen PSV en AZ 2-2.

Huidige vorm PSV

Afgelopen zondag speelde PSV uit bij Ajax. Na een 0-2 voorsprong – 2x Zahavi - werd er uiteindelijk met 2-2 gelijkgespeeld. De Eindhovenaren hadden sinds het bezoek van SC Heerenveen (2-2), begin december geen punten meer verspeeld in de Nederlandse Eredivisie.De ploeg van trainer Schmidt heeft sinds oktober 2020 geen enkele nederlaag meer geleden. Toen werd er in de Arnhemse Gelredome met 2-1 verloren van Vitesse. Sindsdien won PSV negen keer (inclusief drie zeges in de Europa League) en speelde het drie keer gelijk: FC Twente, SC Heerenveen en AFC Ajax Amsterdam.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ begin het jaar met een gelijkspel 1-1 bij PEC Zwolle. De ploeg van interim-trainer Jansen sloot het 2020 ook al af met een puntendeling. Toen speelden de Alkmaarders in de Galgenwaard tegen FC Utrecht: 2-2. Net voor de kerst werd er nog wel gewonnen door de Alkmaarse formatie. In de Kaasstad werd het 3-1 tegen Vitesse.

Lappenmand

PSV-trainer Schmidt moet het woensdag tegen AZ nog zonder spelers Richard Ledezma (gescheurde kruisband), Ryan Thomas (blessure), Maximiliano Romero (geopereerd aan knie) en Armando Obispo (blessure) doen.AZ komt sowieso zonder Dani de Wit (enkelblessure), Jonas Svensson (kuitblessure) en Jeremy Helmer (beenblessure) naar Eindhoven afreizen.

Winstkansen PSV

Bij Koning TOTO worden de winstkansen van PSV hoog ingeschat. Zo kan je bij de bookmaker met het speltype correcte score al x 10,25 keer je inleg verdienen als PSV met 1-0 wint en jij deze exacte score aan ons hebt doorgegeven!In datzelfde speltype is een 3-0 zege van de Eindhovenaren zelfs x 14,75 keer het ingelegde speelbedrag waard! Zelfs bij een kleine 2-1 overwinning van de thuisploeg scoor je nog x 7,65 keer het wedbedrag!

Winstkansen AZ

Ga je in het speltype correcte score voor een uitoverwinning van de Alkmaarse formatie, dan pak je minimaal x 11,00 je inleg. Een 0-1 overwinning van AZ staat in de pre-odds al op x 15,50. Een 2-0 overwinning is zelfs x 23,00 het bedrag dat je hebt ingezet waard.Wil je de jackpot scoren? Speel dan op 0-3 voor AZ Alkmaar en pak x 50,00 keer je inleg als dit woensdag ook de eindstand wordt in het Philips Stadion!

Prognose

Wij verwachten dat beide teams zullen gaan scoren in het Philips Stadion te Eindhoven, maar voorspellen toch een overwinning van PSV. Onze wedtip is 2-1 voor PSV. Vul jij deze uitslag ook in bij de TOTO of ga jij voor een andere uitkomst waar ook zeker een hoge odd voor te vinden is? Onderstaand odd-overzicht geeft je alvast een indicatie van de quoteringen in het 1X2 spelsysteem.

Quoteringen PSV Eindhoven – AZ Alkmaar

De hoogste odd die voor dit duel wordt uitgekeerd staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd bij een gelijkspel x 3.85 keer je speelbedrag.Een overwinning van AZ wordt in dit speelsysteem ook goed beloond. Jouw inleg wordt x 3.75 keer meer waard als de Alkmaarders winnen. Wint PSV volgens jou? Een overwinning van de Eindhovense ploeg staat op x 1.80 keer je inleg ingedeeld.
De Eredivisie wedstrijd PSV Eindhoven – AZ Alkmaar wordt gespeeld op woensdag 13 januari om 18:45 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Denk jij voorafgaand aan dit duel de juist uitslag te kunnen invullen bij de bookmakers? Speel dan direct mee via VoetbalGokken.nl en maak een mooie deal met Koning TOTO op deze midweekse wedstrijd van PSV- AZ!

De beste Online Bookmakers