Eredivisie
19/11/2020

Voorspel de uitslag van Fortuna Sittard – Feyenoord!

Voorspel de uitslag van Fortuna Sittard – Feyenoord!
Na al het spektakel in de Nations League wordt dit weekend de Eredivisie alweer opgepakt. In deze negende speelronde van de competitie gaat Feyenoord op bezoek bij Fortuna Sittard. De ploeg uit Rotterdam wil punten halen om het zicht op de eerste plek niet te verliezen. Fortuna vecht om van de laatste plek af te komen. VoetbalGokken.nl blikt vooruit en heeft de hoogste odds alvast voor je opgezocht.

Interim-trainer Sjors Ultee: “We hopen Feyenoord te verrassen”

Na het ontslag van trainer Kevin Hofland benoemde Fortuna Sittard assistent-trainer en technisch manager Sjors Ultee tot interim-coach. Ultee moet de touwtjes van de Limburgse ploeg weer in handen krijgen. Zondag komt Feyenoord op bezoek. “De knop moet nu om. We hopen Feyenoord te verrassen. Ik heb de spelers en stafleden bijeen geroepen en gezegd dat we elkaar nu zoveel mogelijk moeten steunen om deze moeilijke dagen door te komen”, zegt Ultee.

“Winnen van Feyenoord helpt ons er bovenop”

Dat wordt geen gemakkelijke klus aangezien de ploeg behoorlijk aangeslagen is dat Hofland de laan uit werd gewezen. “Ik vind het een afschuwelijke situatie”, zegt Ultee aangeslagen. “Het ontslag van Kevin is een heel harde klap om te verwerken, voor iedereen binnen de club. Als ik zie hoe ongelooflijk aangeslagen spelers en stafleden zijn, dan zegt dat genoeg over het draagvlak van Kevin. We moeten er snel weer bovenop komen en dat lukt het beste door te winnen, dus hopelijk kunnen we dat dit weekeind tegen Feyenoord gelijk waarmaken”, aldus de interim-trainer van Fortuna Sittard.

Dick Advocaat: “Fortuna Sittard niet onderschatten”

Het is lang geleden dat Feyenoord verloor in de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Advocaat speelt zondag tegen de nummer laatst van de competitie, maar de wedstrijd moet eerst gespeeld zijn wil Advocaat juichen. “Het vertrouwen bij ons is groot, maar uiteraard mogen we Fortuna Sittard niet onderschatten”, zegt de Feyenoord trainer.

“Vanaf de start er staan”

De Rotterdamse ploeg kan de drie punten goed gebruiken om koploper Ajax niet uit het oog te verliezen. “Het gaat niet over wat we hebben neergezet, we moeten de rest van de competitie er blijven staan. Dat we van een achterstand kunnen terugkomen, hebben we een paar keer bewezen. Ik wil dat we tegen Fortuna er vanaf de start staan”, zo besluit Advocaat zijn voorbeschouwing op de wedstrijd in Limburg.

Statistieken

Feyenoord is de huidige nummer vier op de ranglijst van de Eredivisie. De ploeg van trainer Advocaat haalde achttien punten binnen en heeft er drie minder dan de koplopers Vitesse (tweede met 21 punten) en Ajax (eerste met 21 punten). PSV staat derde met negentien punten.Fortuna Sittard staat achttiende en laatste in de Eredivisie. Met drie punten hebben de Limburgers er net zoveel als FC Emmen dat door een beter doelsaldo zeventiende staat.

Head 2 Head

Feyenoord had het begin dit jaar nog erg moeilijk bij Fortuna toen het om een KNVB Beker wedstrijd ging. De Rotterdammers wonnen met 1-2, maar hadden daar wel extra tijd voor nodig.In de Eredivisie verloren de Rotterdammers zelfs in het Fortuna Stadion. Met een 4-2 zege waren de Limburgers duidelijk te sterk voor de Feyenoorders. Vorig jaar mei won de ploeg van trainer Advocaat zelf nog met 1-4.

Huidige vorm Fortuna Sittard

Het is duidelijk dat het wat moeizaam gaat bij Fortuna Sittard. De achttiende plek is niet veelbelovend en trainer Kevin Hofland werd vorige week na een korte diensttijd de laan uitgestuurd. In deze lopende competitie won de ploeg uit Sittard dit seizoen nog niet één keer. De eerste speelronde van de KNVB Beker werd enkele weken geleden wel succesvol afgerond. Op bezoek bij Roda JC werd het 0-2 voor de ploeg uit Sittard-Geleen.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord heeft nog geen wedstrijd verloren in de Eredivisie. Wel werden er een aantal wedstrijden gelijkgespeeld waaronder die tegen stadsgenoot Sparta 1-1 en RKC Waalwijk 2-2. De laatste wedstrijd voor de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Spanje won Feyenoord met 2-0 van FC Groningen. Ook de Europa League wedstrijd tegen CSKA Moskou werd met 3-1 gewonnen waardoor de ploeg van trainer Advocaat derde staat in Groep K.

Lappenmand

Bij Fortuna Sittard zijn er op het moment van schrijven geen spelers die last hebben van een blessure en daardoor de wedstrijd tegen Feyenoord moeten missen.De lappenmand bij Feyenoord wil daarentegen nog echt inkrimpen. Spelers als Orkun Kökcü (kneuzing voetgewricht), Justin Bijlow (blessure), Christian Conteh (blessure), Nicolai Jorgensen (liesblessure), Robert Bozenik (voetblessure), Leroy Fer (hamstring), Sven van Beek (enkel operatie) en Luis Sinisterra (knieblessure) zullen er zondag niet bij zijn als Feyenoord naar Fortuna reist.

Prognose

Feyenoord wint volgens ons met 0-1 van de Limburgse ploeg. Denk jij hier anders over? Geen probleem, want bij de TOTO is geen voorspelling te gek. Bekijk in onderstaand odd-overzicht de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor Fortuna Sittard – Feyenoord.

Quoteringen Fortuna Sittard – Feyenoord

De hoogste quotering voor deze wedstrijd wordt uitgekeerd als Fortuna Sittard thuis wint van Feyenoord. Jouw inleg wordt x 5.35 keer beloond als jij op een zege van Fortuna inzette en zij zondag het duel ook echt winnen.Een gelijkspel is goed voor een hoge odd van x 4.35 keer je speelbedrag. Koning TOTO schaalt de odd voor een overwinning van Feyenoord op x 1.51 keer je inleg in. Dit zijn de gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers. Houd de meest actuele odds in de gaten via de bookmakerspagina en zet in als de odds voor jou het meest gunstig zijn.
De Eredivisie wedstrijd Fortuna Sittard – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 22 november om 14:30 uur in het Fortuna Sittard Stadion te Sittard. Verwacht jij een stunt van Fortuna of keert Feyenoord met drie punten terug naar Rotterdam-Zuid? Laat de TOTO via VoetbalGokken.nl weten wat jouw voorspelling is voor dit competitieduel en scoor hoge bonussen bij een winnende weddenschap!

De beste Online Bookmakers