Eredivisie
01/10/2020

Voorspel Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar!

Voorspel Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam - AZ Alkmaar!
Aanstaande zondag speelt Sparta op Spangen tegen AZ Uit Alkmaar. Beide teams hebben in dit huidige Eredivisie seizoen nog geen overwinning weten te boeken en azen op elke punt. Gaat Ă©Ă©n van de clubs dit weekend die felbegeerde driepunter pakken of worden de punten (weer) netjes verdeeld? Laat via VoetbalGokken.nl jouw voorspelling achter bij Koning TOTO en wordt zelf de grootste winnaar bij Sparta - AZ!

Henk Fraser: “AZ is een zware opdracht”

Het wil bij Sparta Rotterdam nog niet echt vlotten. De ploeg van trainer Henk Fraser bungelt onderaan het rechterrijtje van de Eredivisie. Met de wedstrijd tegen het ook wankelende AZ op de kalender is Fraser niet gerust. “Ik vind AZ een heel lastige ploeg om te bespelen. Het wordt voor ons een zware opdracht”, zegt de Sparta trainer.

“Onze huid duurder verkopen”

Vorig jaar pakte de thuiswedstrijd tegen AZ heel goed uit, maar of dat er dit keer weer in zit moet volgens Fraser nog blijken. “AZ is een ploeg die redelijk compact speelt en ook vaak veel mensen achter de bal heeft. Dit is een ploeg die weleens inzakt en jou lekker het spel laat maken. Maar in deze wedstrijden willen wij onze huid duurder verkopen”, moedigt Fraser aan.

Arne Slot: “We zullen er zondag weer staan”

AZ krijgt deze zondag bij Sparta Rotterdam opnieuw de kans om de eerste overwinning van dit seizoen te boeken. In de laatste twee gespeelde duels is dat niet gelukt, maar trainer Arne Slot is hoopvol. “We verloren tot nu toe hele dure punten, maar zondag tegen Sparta zullen wij er weer staan”, zegt Slot.

“Ook Sparta vecht om punten”

Vorig jaar gingen de Alkmaarders flink de mist in na hun duel op Spangen. Nu het ook met AZ nog niet vanzelf gaat is Slot op zijn hoede voor de Rotterdamse ploeg. “Ik ben heel benieuwd hoe we zondag spelen. Elke ploeg dus ook Sparta is ongelooflijk hard aan het vechten om punten te pakken, want juist nu is winnen écht moeilijker dan wanneer je goed in vorm bent”, besluit Slot zijn voorbeschouwing op de uitwedstrijd in Kralingen.

Statistieken

Sparta en AZ wisten beide nog geen zege te boeken in de eerste wedstrijden van dit Eredivisie Seizoen. Om Europese verplichtingen mist AZ nog een speelronde tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Slot heeft dus twee punten uit twee duels en staat op de dertiende plek. Sparta Rotterdam verloor drie wedstrijden en staat met lege handen op de laatste plaats van de Eredivisie.

Head 2 Head

Sparta Rotterdam bewaart goede herinneringen aan de ontmoeting met AZ op Het Kasteel. Vorig jaar wonnen de Spartanen met 3-0 van de Alkmaarders. Een jaar eerder waren de rollen omgedraaid. Toen won AZ met 0-2 in Rotterdam. In seizoen 2016/2017 werd het voor het laatst een gelijkspel op Spangen: 1-1.

Huidige vorm Sparta Rotterdam

Sparta zit momenteel in een vormdip. De ploeg van trainer Fraser moest een drietal verloren duels slikken aan het begin van dit seizoen. Van Ajax werd er met 0-1 verloren. Op bezoek bij Vitesse werd het 2-0 en ook in Zwolle bij PEC 4-0 viel voor de Spartanen niet te halen.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Bij AZ loopt het ook nog wat stroef. De ploeg van trainer Slot werd al snel uit het Champions League toernooi geknikkerd. Dynamo Kiev, dat afgelopen week ook het Belgische KAA Gent klopte, was met 2-0 te sterk voor AZ. In de Eredivisie wisten ook PEC Zwolle 1-1 en Fortuna Sittard 3-3 een punt over te houden aan de wedstrijd tegen de Alkmaarders.

Lappenmand

Trainer Fraser kan tegen AZ geen beroep doen op doelman Tim Coremans en spits Reda Kharchouch. Beiden kampen met een knieblessure.AZ komt zondag zonder de al lang geblesseerde Jeremy Helmer (beenblessure) naar Spangen, maar kan verder beschikken over een fitte selectie.

Prognose

Het wordt lastig voorspellen bij de wedkantoren welke ploeg dit duel gaat winnen, maar dat is nou juist het leuke van gokken bij TOTO. Onze wedtip is een gelijkspel 2-2 op Spangen. Daar staat een hoge quotering voor klaar bij Koning TOTO, maar ook de overige odds zijn niet mis. Hieronder vind je alvast een overzicht van de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar

De quoteringen van Koning TOTO zijn hoog ingeschaald voor de wedstrijd in Het Kasteel. De hoogste odd van dit duel x 4.45 keer je inleg wordt uitgekeerd als Sparta de drie punten in eigen huis houdt.Een gelijkspel belooft met een quotering van x 3.90 keer je inleg ook een hoge beloning te worden. Verwacht jij een klinkende zege van AZ? Zet dan in op winst van de ploeg uit Alkmaar en ontvang jouw inleg x 1.67 keer terug als AZ inderdaad overwint.
De Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 4 oktober om 14:30 uur op Spangen te Rotterdam. Wil jij meespelen via VoetbalGokken.nl en leuke geldprijzen winnen? Ga dan via ons bookmakers overzicht naar Koning TOTO en zet in op jouw favoriet van dit duel.

De beste Online Bookmakers