Eredivisie
19/11/2020

Voorspel of AZ Alkmaar thuis wel of niet wint van FC Emmen

Voorspel of AZ Alkmaar thuis wel of niet wint van FC Emmen
In het AFAS Stadion ontvangt AZ zondagavond de Drentse ploeg FC Emmen. Deze negende speelronde van de Eredivisie zit bomvol torenhoge pre-wedstrijd quoteringen. Ook voor de wedstrijd in Alkmaar zijn de odds heel interessant. Denk jij dat FC Emmen stunt in de Kaasstad of wint AZ haar thuiswedstrijd gewoon ? Speel mee via VoetbalGokken.nl en win!

Arne Slot: “Eerst winnen Emmen, dan pas verder kijken”

AZ Alkmaar hervat de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. Volgende week staat ook de loodzware thuiswedstrijd tegen het Spaanse Real Sociedad in de Europa League gepland, maar AZ-trainer Arne Slot richt zijn pijlen op het duel van zondag. “We spelen eerste tegen Emmen en dan kijken we weer verder”, aldus Slot in zijn voorbeschouwing op de wedstrijd tegen de Drentse ploeg.

“We hopen iedereen zondag beschikbaar te hebben”

Teun Koopmeiners en Dani de Wit haakten vorige week geblesseerd af bij het Nederlands elftal en Jong Oranje. Jonas Svensson kon vanwege een blessure niet meereizen met de nationale ploeg van Noorwegen. “We verwachten dat ze vrijdag weer aan kunnen sluiten. Misschien is dat bij één van de drie nog een twijfelgeval. Maar we hopen ze zondag weer beschikbaar te hebben. Daar ga ik ook wel een beetje vanuit”, laat Slot weten aan NH Nieuws.

Dick Lukkien: “Tegen AZ dezelfde filosofie en speelwijze als altijd”

FC Emmen heeft een paar moeilijke weken achter de rug. Drie Eredivisie-duels achter elkaar werd er verloren en dat geeft Emmen-trainer Dick Lukkien niet veel hoop als hij zondag met zijn ploeg naar Alkmaar afreist voor de lastige uitwedstrijd bij AZ. “Het zit nu allemaal even tegen, maar we blijven ook zondag tegen AZ wel vasthouden aan onze filosofie en speelwijze”, zegt de trainer van de Drentse ploeg in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite van FC Emmen.

“Verbeteren om kans te maken tegen AZ”

Volgens de trainer zit het probleem vooral in het vasthouden van de bal. “Als je een voetballend idee of concept hebt en je hebt daar de spelers ook voor, dan moet je ook gaan voetballen. Wij lijden te vaak knullig balverlies. Overigens staan we daarna achterin nog gewoon met evenveel spelers als de tegenstander met aanvallers, maar verdedigen we niet goed. We moeten veel te veel leergeld betalen en daar ben ik inmiddels wel flauw van. Dat moeten wij zo snel mogelijk verbeteren om kans te maken tegen ploegen als AZ”, aldus Lukkien aan het einde van betoog.

Statistieken

AZ Alkmaar vinden we pas terug op de achtste plek van de Eredivisie. Met elf punten doen de Alkmaarders (nog) niet mee in de titelstrijd. FC Emmen staat er nog wat belabberder voor. De ploeg uit Emmen staat zeventiende en heeft tot nu toe nog maar drie punten weten te behalen.

Head 2 Head

Normaal gesproken moet AZ dit duel kunnen winnen. Het is FC Emmen de laatste vier jaar niet Ă©Ă©m keer gelukt om in het AFAS Stadion te winnen. Vorig jaar wonnen de Alkmaarders met 3-0 en een seizoen eerder werd het zelfs 5-0 voor de topploeg uit Alkmaar.

Huidige vorm AZ Alkmaar

De elfde plaats op de ranglijst geeft wel aan dat AZ niet in bloedvorm steekt. De ploeg van trainer Slot liet veel punten liggen in de Eredivisie, maar krabbelt de laatste weken wel wat op. Ook doet de ploeg uit Alkmaar het uitstekend in de Europa League. Net voor de interlands van het Nederlands elftal wist AZ nog drie punten te halen bij SC Heerenveen (0-3). Ook tegen RKC Waalwijk werden drie punten gepakt (3-0) door de ploeg van trainer Slot.

Huidige vorm FC Emmen

FC Emmen verloor begin deze maand van Vitesse met 3-1 en moest die nederlaag zien te verwerken in de tijd dat Oranje haar drie interlands afwerkte. Voor de zeperd in Arnhem werd er ook van Feyenoord (2-3) en SC Heerenveen (4-0) verloren. Met drie verloren duels op een rij hunkert Emmen naar een duel waarin drie punten gepakt worden, maar of AZ daar de meest ideale ploeg voor is voor te betwijfelen.

Lappenmand

De medische staf van AZ heeft met Jeremy Helmer de handen vol om de middenvelder weer op de been te krijgen. De 23-jarige Helmer kampt sinds eind vorig jaar al met een beenblessure.Trainer Lukkien kan zondag niet beschikken over Sergio Peña. De aanvallende middenvelder heeft last van een gescheurde spiervezel.

Prognose

Wij gaan met de verwachting van de bookmakers mee en voorspellen ook dat AZ wint. Onze wedtip is 2-0 voor de Alkmaarse formatie. Bekijk in onderstaand odd-overzicht van Toto.nl wat de juiste voorspelling waard kan zijn en zet vandaag alvast in om de beste deal te scoren!

Quoteringen AZ Alkmaar – FC Emmen

Het zou je niet verbazen dat de hoogste winstbonussen worden uitgekeerd als FC Emmen wint in het AFAS Stadion. Je wordt x 9.15 keer de inleg beloond als de Drentse ploeg zondag wint. Een gelijkspel levert bij Koning TOTO ook een leuke bonus op. Als de punten worden gedeeld in Alkmaar, dan wordt jouw inleg x 6.05 keer meer waard. Een zege van AZ staat in het 1X2 spelsysteem op gemiddeld x 1.24 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – FC Emmen wordt gespeeld op zondag 22 november om 20:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Speel jij ook mee via Koning TOTO en ga jij voor de hoogst hogelijke odd? Ga via de bookmakerspagina naar de TOTO en maak een deal op de wedstrijd AZ – Emmen!

De beste Online Bookmakers