Eredivisie
22/04/20212 reacties

Voorspel uitslag Eredivisie duel Feyenoord Rotterdam vs Vitesse Arnhem

Voorspel uitslag Eredivisie duel Feyenoord Rotterdam vs Vitesse Arnhem
Aanstaande zondag spelen Feyenoord en Vitesse tegen elkaar in de Kuip te Rotterdam. Het wordt een ontmoeting tussen de nummer vier (Vitesse) en vijf (Feyenoord). Beide teams kunnen nog een plek in de top drie verzilveren dit seizoen. Welk team pakt er drie punten in de Havenstad? Via VoetbalGokken.nl vind je de hoogste pre-odds voor de dertigste speelronde van de Eredivisie. Laat er dus geen gras over groeien en speel mee.

Dick Advocaat: “Vitesse een goed voetballende ploeg”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat heeft nog vijf speelronden te gaan met onder andere de Klassieker begin mei tegen Ajax. Maar aanstaande zondag staat er volgens de trainer met Vitesse al een sterke tegenstander op de stoep van de Kuip. “We weten dat Vitesse een goed voetballende ploeg is”, zegt de Hagenees over de thuiswedstrijd tegen de bekerfinalist uit Arnhem.

“Tannane en Bazoer zijn bepalende spelers”

De trainer is zondag vooral op zijn hoede voor Vitesse-spelers Oussama Tannane en Riechedly Bazoer. Volgens trainer Advocaat hebben de twee Arnhemmers kwaliteiten om voor een topclub te kunnen spelen en is dat vooral te danken aan Vitesse-coach Thomas Letsch. “Die trainer heeft dat echt heel goed gezien, de posities waarop hij Tannane en Bazoer heeft neergezet. Het zijn twee belangrijke spelers in de as van het veld, die daarnaast nog heel goed kunnen voetballen. Het zijn de bepalende spelers van Vitesse. Zoals ze nu spelen, kunnen ze ook bij Ajax spelen”, zegt de Kleine Generaal.

Thomas Letsch: “Ogen zijn gericht op Feyenoord”

Vitesse speelde afgelopen weekend in de Kuip de bekerfinale tegen Ajax. De Arnhemse ploeg verloor met 2-1 van de Amsterdammers en dat viel rauw op het dak van de Arnhemse formatie. Vitesse-trainer Thomas Letsch keert een week later weer terug in het stadion, nu voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. “We stonden in de finale tegen Ajax en kunnen daar trots op zijn, maar we waren in de Kuip maar voor één ding en dat is helaas niet gelukt. Maar alle ogen zijn nu weer volledig gericht op Feyenoord”, stelt Letsch vast.

“Iedereen staat weer scherp”

De trainer verwacht dat zijn team er zondag weer klaar voor is. “De accu opladen voor Feyenoord hoeft niet. Een wedstrijd tegen zo’n grote club zorgt vanzelf voor energie. Iedereen staat voor zo’n duel op scherp”, zegt trainer Letsch die met zijn ploeg de vierde plek verdedigt tegen de Rotterdammers. “Wij willen bijblijven in de top van de Eredivisie. We moeten onze ambities ook kracht bijzetten”, aldus de Duitse trainer aan het slot van zijn voorbeschouwing.

Statistieken

Feyenoord staat op de vijfde plek van de competitie met 54 punten. De ploegen vanaf plek vijf tot acht mogen play-offs spelen voor de Conference League dat volgens seizoen voor het eerst gehouden wordt.Vitesse staat met 56 punten op de vierde plek en de nummer vier speelt rechtstreeks kwalificatie voor dit nieuwe Europese toernooi.

Head 2 Head

Omdat het vorige seizoen door de coronamaatregelen niet is afgemaakt, dateert de laatste wedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse in de Kuip al van 30 september 2018. Feyenoord won toen met 2-1 van de Arnhemse formatie. De Rotterdammers verloren eind december vorig jaar nog met 1-0 van Vitesse dat toen in de eigen Gelredome speelde.

Huidige vorm Feyenoord

De laatste competitiewedstrijd die Feyenoord speelde, was de uitwedstrijd bij FC Utrecht. De ploeg van trainer Advocaat won met 1-2 van de Domstedelingen. Een week eerder werd ook van Fortuna Sittard gewonnen: 2-0. De ploeg uit Rotterdam is vijf duels op rij ongeslagen.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse verloor afgelopen zondag de bekerfinale met 2-1 van Ajax, maar liet de laatste weken weinig punten liggen in de Eredivisie. De ploeg van trainer Letsch is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste competitiewedstrijd was thuis tegen ADO Den Haag. De Arnhemse ploeg kwamen niet verder dan een puntendeling 0-0 tegen de nummer achttien van de Eredivisie.

Lappenmand

Feyenoord komt zonder Nicolai Jörgensen (enkelblessure), Christian Conteh en Bart Nieuwkoop (beiden hamstringblessure) in actie. Het is nog afwachten of Justin Bijlow zondag helemaal hersteld zal zijn van zijn knieblessure.Aan de kant van Vitesse zijn geen geblesseerde spelers te melden. Letsch kan dus na de domper in de bekerfinale op volle oorlogssterkte terugkeren naar de Kuip.

Prognose

Wij verwachten gelijkwaardige teams in de Kuip. Mocht deze voorspelling uitkomen dan scoren we de hoogste odd van deze wedstrijd! In onderstaand odds-overzicht vind je de gemiddelde pre-odds voor het duel van zondag in de Rotterdamse Kuip.

Quoteringen Feyenoord – Vitesse

De pre-odds in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers zijn gelijkwaardig ingedeeld voor deze wedstrijd in de Kuip. De hoogste odds staan genoteerd bij een gelijkspel x 3.45 keer je inleg.De odd voor een overwinning van Vitesse staat bij Koning TOTO net iets hoger ingeschaald dan de quotering voor winst van Feyenoord. Gemiddeld ontvang je x 2.85 keer je inleg terug als Vitesse wint. Een zege van Feyenoord levert je x 2.26 keer het speelbedrag op.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – Vitesse wordt gespeeld op zondag 25 april om 16:45 uur in de Kuip te Rotterdam. Herstelt Vitesse zich na de verloren bekerfinale of wint Feyenoord thuis van de Arnhemse ploeg? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers