Eredivisie
21/12/2020

Voorspel uitslag Eredivisiewedstrijd: Feyenoord vs SC Heerenveen

Voorspel uitslag Eredivisiewedstrijd: Feyenoord vs SC Heerenveen
Feyenoord krijgt aanstaande woensdag bezoek van het Friese SC Heerenveen. Voor beide teams is dit de laatste wedstrijd van dit jaar en de clubs zullen dan ook met een zege het jaar willen sluiten. Weten de Rotterdammers woensdag te winnen of gaat Heerenveen naar huis met drie punten? Speel mee en laat jouw voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl!

Dick Advocaat: “Nieuwe reeks beginnen tegen SC Heerenveen”

Feyenoord verloor afgelopen weekend voor het eerst in de Eredivisie sinds Dick Advocaat er trainer is. Bij Vitesse werd er met 1-0 verloren, maar de coach wil er echter niet te moeilijk over gaan doen. “We gaan gewoon een nieuwe reeks neerzetten, toch?”, zegt Advocaat. “In de competitie proberen we bij de bovenste ploegen te blijven. We moeten ons nu richten op de wedstrijd tegen Heerenveen.”

“Heerenveen is technisch vaardig elftal”

Het duel zal in de Kuip worden gespeeld en volgens trainer Advocaat moet zijn team scherp blijven om niet nog eens drie punten te moeten missen. “Heerenveen is een heel technisch vaardig elftal met een gevaarlijke voorhoede. We moeten ze dus goed in de gaten moeten houden en scherp moeten spelen”, zegt Advocaat.

Johnny Jansen: “Tegen Feyenoord wat rechtzetten”

Ook SC Heerenveen won afgelopen weekend de wedstrijd niet. De ploeg van trainer Johnny Jansen liet thuis punten liggen tegen Heracles Almelo (2-1). Aanstaande woensdag winnen van Feyenoord zal het een mooie afsluiting van het jaar betekenen vindt Jansen. “We hebben tegen Feyenoord nog wat recht te zetten. Ik zou het hartstikke gaaf vinden als het weer een prachtige pot wordt”, zegt de Heerenveen-coach.

“Spijkerhard knokken voor resultaat”

Dat Feyenoord na een nederlaag snel weer hersteld, weet ook trainer-Jansen. De punten zij in de Kuip nog niet zomaar verdiend. “We moeten spijkerhard knokken om een resultaat binnen te halen en dat gaan we doen. We moeten weer eens een wedstrijd winnen”, aldus Jansen tegen Omroep Friesland.

Statistieken

Feyenoord staat met 26 punten op de vierde plek in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben daarmee zeven punten minder dan koploper Ajax. SC Heerenveen staat achtste met twintig punten.

Head 2 Head

Begin dit jaar speelden Feyenoord voor het laatst tegen SC Heerenveen in de Kuip te Rotterdam. De Feyenoorders wonnen met 3-1 van de Friese ploeg. Ook een seizoen eerder werd er ruim gewonnen: 3-0 door de thuisploeg, maar Feyenoord kent ook moeilijke duels tegen De Superfriesen.In 2017 werd het nog een gelijkspel in Rotterdam: 1-1. In 2016 werden de punten gedeeld 2-2. Begin dat jaar won Heerenveen zelfs nog met 1-2 in De Kuip.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord was lange tijd ongeslagen, maar aan die reeks kwam afgelopen weekend een eind. De ploeg van trainer Advocaat verloor met 1-0 van Vitesse in Arnhem. Die nederlaag kwam hard aan in Rotterdam, want een week eerder werd er nog wel simpel gewonnen van VVV Venlo (0-3).

Huidige vorm SC Heerenveen

Ook SC Heerenveen liet afgelopen weekend dure punten liggen. In eigen Abe Lenstra Stadion kreeg de ploeg van trainer Jansen het ervan langs. Heracles Almelo nam drie punten mee door met 1-2 te winnen van de Friese ploeg. Voor de wedstrijd tegen de Almeloërs speelden Heerenveen viermaal op een rij een gelijkspel en werd begin november de laatste overwinning geboekt.

Lappenmand

De lappenmand van Feyenoord loopt nog altijd niet leeg. Met middenvelder JoĂŁo Carlos Teixeira is er zelfs weer een nieuwe bewoner bijgekomen. De Portugese spits heeft last van een kuitbeenbreuk. Ook doelman Justin Bijlow is nog niet hersteld van een blessure. Dat geldt ook voor Christian Conteh (blessure) en Robert Bozenik (voetblessure).SC Heerenveen kan woensdag niet beschikken over Arjen van der Heide. De linksbuitenspeler van de Friese ploeg heeft een blessure die hem aan de kant houdt. Jan Paul van Hecke heeft vier gele kaarten achter zijn naam en moet oppassen voor nog een prent.

Prognose

De wil om te winnen zal in Rotterdam groot zijn en wij denken niet dat SC Heerenveen dat aan kan. Onze wedtip bij de bookmaker is 2-0 voor Feyenoord Rotterdam! De gemiddelde quoteringen die de bookmakers aanhouden voor deze wedstrijd vind je in onderstaand odd-overzicht.

Quoteringen Feyenoord – SC Heerenveen

De quoteringen zijn het hoogst ingedeeld voor een zege van SC Heerenveen. Wint de ploeg van trainer Jansen volgens jou? Dan is de odd van x 4.95 keer je inleg voor winst van de Friese ploeg niet mis.In het 1X2 spelsysteem van de TOTO sportweddenschappen staat een gelijkspel op x 4.30 keer je inleg ingedeeld. Een overwinning van Feyenoord levert je x 1.55 keer het speelbedrag op.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – SC Heerenveen wordt gespeeld op woensdag 23 december om 21:00 uur in De Kuip te Rotterdam. Denk jij dat Feyenoord wint en dit jaar nog begint aan een nieuwe overwinningsreeks of is het Heerenveen dit met een overwinning het 2020 afsluit? Laat jouw voorspelling tijdig achter bij VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers