Eredivisie
07/01/2021

Voorspel uitslag PEC Zwolle tegen AZ bij VoetbalGokken en scoor de hoogste odd!

Voorspel uitslag PEC Zwolle tegen AZ bij VoetbalGokken en scoor de hoogste odd!
Dit weekend gaat de Eredivisie weer beginnen. Voor AZ Alkmaar betekent dit meteen een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Zwollenaren hebben het moeilijk om in de middenmoot te blijven en de ploeg uit Alkmaar wil niet liever dan de top twee bijbenen. Welke ploeg slaagt daar aanstaande zaterdag in het MAC3PARK Stadion een klein beetje in door drie punten te scoren? Speel slim mee via VoetbalGokken.nl en win!

John Stegeman: “Zwakke punten AZ blootleggen”

PEC Zwolle-trainer John Stegeman kreeg begin dit jaar te horen dat zijn taak als coach bij de Zwolse ploeg na de tweede seizoenshelft wordt beëindigd. Met nog een half jaar in het geschied moet Stegeman zijn focus snel weer op zijn team hebben. Zaterdag komt AZ naar Zwolle toe. Desondanks gelooft Stegeman dat PEC kan winnen van AZ. “Waarom zou dat niet kunnen? Elke ploeg heeft haar zwaktes”, zegt Stegeman tegenover De Stentor. “AZ heeft ook zijn zwakke punten en die moeten we bloot zien te leggen. We zijn er klaar voor om een goede ploeg als AZ tegengas te bieden.”

“We gaan keihard werken”

Trainer Stegeman hoopt op een mooie tweede helft van het seizoen dat zaterdag al kan beginnen. “Het gaat erom zo goed als mogelijk te presteren en de stijgende lijn qua spel meer om te zetten in resultaat en punten. De focus heb ik nu dan ook meteen op de tweede seizoenshelft gericht. Daar ga ik samen met de mensen om mij heen de komende maanden dan ook keihard voor werken.”

Pascal Jansen: “PEC Zwolle wordt heel belangrijk”

AZ Alkmaar heeft een zware eerste maand van het jaar af te werken. Volgende week spelen de Alkmaarders uit bij PSV, een week later volgt de thuiswedstrijd tegen Ajax en een uitwedstrijd bij Feyenoord. Het is voor AZ-interim trainer Pascal Jansen dan ook van groot belang om drie punten te rapen bij PEC in Zwolle. “Zaterdag komen we alweer in actie. Dan gaan we naar Zwolle en die ploeg mogen wij ook niet onderschatten. Dit is een hele belangrijke wedstrijd”, zegt Jansen.

“Deze maand wordt cruciaal”

Net voor de jaarwisseling speelde AZ de inhaalwedstrijd bij FC Utrecht en de Alkmaarders hebben dus net als de rest van de teams veertien wedstrijden gespeeld. De ploeg van interim trainer Jansen staat nu vijfde, maar als het aan Jansen ligt, kan dat snel veranderen. “We spelen om de eerste vier plekken, dat blijft het doel. We zitten er vlakbij. Ik geloof er echt in. Ik denk dat deze maand cruciaal wordt. Het seizoen is nog lang. De top 3 is zeker mogelijk, geen twijfel daarover, maar dan moeten we wel goed van start gaan bij PEC Zwolle”, aldus Jansen aan het einde van zijn bespiegelingen voorafgaand aan de wedstrijd in Zwolle.

Statistieken

Na veertien speelronden staat PEC Zwolle op de elfde plek van de Eredivisie. De Zwollenaren raapten zestien punten bijeen en wordt op de hielen gezeten door Heracles Almelo dat vijftien punten heeft. AZ staat op de vijfde plek met 27 punten en dat zijn zeven punten minder dan van koploper Ajax.

Head 2 Head

De laatste keer dat AZ een bezoekje nam aan PEC in Zwolle was eind 2019. De Alkmaarders hadden toen geen kind aan PEC en won met 0-3. Een seizoen eerder bleef het 0-0 in het MAC3Stadion.De Zwolse formatie won eind 2015 voor het laatst in eigen huis van AZ. Het werd toen 2-1 in het voordeel van de ploeg uit Zwolle.

Huidige vorm PEC Zwolle

PEC Zwolle wist voor de jaarwisseling nog een driepunter binnen te slepen bij ADO Den Haag. De ploeg van trainer Stegeman won in Den Haag met 0-2 van de nummer zeventien in de Eredivisie. Een wedstrijd daarvoor speelden PEC thuis tegen de nummer laatst FC Emmen en die wedstrijd werd met 0-0 gelijkgespeeld. Midweeks ging de KNVB Beker wedstrijd tegen Excelsior ook nog verloren 2-0.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ Alkmaar krabbelt met trainer Jansen aan het roer weer terug in de top van de Eredivisie. Toch lieten de Alkmaarders in de laatste wedstrijd voor de jaarwisseling nog punten liggen. Bij FC Utrecht werd er gelijkgespeeld met 2-2. Een duel eerder kwam AZ uit tegen Vitesse en versloeg de Arnhemmers met 3-1. Ook het taaie Willem II kreeg het er in het AFAS-stadion goed van langs 5-3.

Lappenmand

Bij PEC Zwolle zijn er tot zo ver geen geblesseerde spelers bekend. Wel moet centraal middenvelder Dean Huiberts oppassen niet geschorst te raken. Met vier gele kaarten achter zijn naam dreigt er een schorsing.AZ zal waarschijnlijk nog zonder Bruno Martins Indi naar Zwolle moeten. De verdediger van AZ herstelt van een jukbeen operatie en wordt snel terugverwacht. Voor Dani de Wit (enkelblessure) en Jeremy Helmer (beenblessure) komt de wedstrijd van zaterdag nog te vroeg.

Prognose

Way is onze wedtip bij de bookmaker? Speel op een gelijkspel. Zwolle is thuis vaak sterk, ook zonder publiek. En AZ heeft moeite met het gevarieerde, snelle aanvalsspel. Iets wat de Alkmaarders normaal gesproken zelf graag spelen. Je pakt hiermee niet de hoogste odd bij Toto, maar de winstkansen zijn wel groot en de uitkering een stuk hoger dan bij een voorspelbare zege van AZ.

Odds voor PEC Zwolle - AZ Alkmaar

De quoteringen voor de wedstrijd in het Zwolse MAC3PARK zijn in het 1X2 spelsysteem als volgt voor je ingedeeld. De hoogste odd van deze wedstrijd x 4.25 keer jouw speelbedrag wordt uitgekeerd als PEC Zwolle wint.Een gelijkspel wordt bij Koning TOTO gemiddeld op een hoge odd van x 4.05 keer je inleg ingeschaald. Wint AZ? Dan kun je rekenen op een quotering van x 1.67 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zaterdag 9 januari om 20:00 uur in het MAC3PARK Stadion te Zwolle. Ga jij voor de hoogst mogelijke beloning in deze eerste speelronde van het jaar? Speel dan mee via VoetbalGokken.nl en knal het voetbaljaar af met een dikke beloning van Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers