Eredivisie
22/12/20202 reacties

Voorspelling uitslag van Eredivisietopper: AZ – Vitesse

Voorspelling uitslag van Eredivisietopper: AZ – Vitesse
Aanstaande woensdag speelt AZ in Alkmaar tegen Vitesse Arnhem. De teams willen dit jaar zo goed mogelijk afsluiten en een overwinning net voor de feestdagen zal niet slecht uitkomen. Wat ook vast en zeker niet slecht uitkomt is een beloning van de bookmakers. Als jij de juiste voorspelling hebt ingevuld voor de wedstrijd AZ – Vitesse wordt jij de winnaar!

Pascal Jansen: “Vitesse is de ploeg in vorm”

Het wordt een belangrijke week voor AZ. De Alkmaarders spelen deze week twee wedstrijden en met zes punten kan de ploeg van interim-trainer Pascal Jansen aansluiten bij de top drie van de Eredivisie. Er moet dan wel gewonnen worden van Vitesse en zondag van FC Utrecht. “Als, als..”, zegt Jansen met een glimlach. “Eerst moeten we die maar eens zien te winnen. Dat begint met Vitesse, een ploeg in vorm met een interessante speelwijze en het is aan ons om daar een antwoord op te gaan geven”, aldus de interim-trainer van AZ.

“Top-drie is absoluut mogelijk”

Maar interim-trainer Jansen houdt deze ambitie wel in het vizier. “Ik geloof dat alles nog mogelijk is. De competitie duurt nog heel lang. We kunnen absoluut nog in de top-drie eindigen. Daar denk ik zeker nog aan, geen twijfel over mogelijk”, zo laat de trainer weten tegenover NH Nieuws.

Thomas Letsch: “Als wij ook nog bij AZ winnen”

Vitesse draait al mee in de top-drie waar trainer Jansen van droomt. De Arnhemmers wonnen afgelopen week van Feyenoord en dat geeft de ploeg van trainer Thomas Letsch veel vertrouwen voor de reis naar Alkmaar. “Als wij ook nog bij AZ winnen, hebben we natuurlijk een super jaar. Op voetbalgebied, want al het andere is wat vreemder zonder publiek en dergelijke.”

“Laten zien wie Vitesse is”

Met Letsch aan het roer haalt Vitesse de ene na de andere punt binnen. “Dat we zo'n reeks eindigen van Feyenoord, zegt wel wat over ons team en hoe we voetballen. We hebben bij Willem II en tegen Feyenoord laten zien wie Vitesse is. Echt, chapeau voor het team. Het is extra lekker dat wij Feyenoord de eerste nederlaag bezorgen. Het zegt wat over hoe wij dit seizoen als team voetballen” zegt de Duitse trainer tegen Omroep Gelderland.

Statistieken

AZ Alkmaar en Vitesse draaien beide mee in de top zeven van de Eredivisie. De Alkmaarse ploeg staat zevende met 23 punten uit twaalf wedstrijden. De inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht wordt een dag na kerst gespeeld.Vitesse staat derde met 29 punten en heeft er daarmee vier minder dan koploper Ajax en slechts één punt minder dan nummer twee PSV (30).

Head 2 Head

In de Eredivisie heeft AZ al jaren niet meer verloren van Vitesse. Vorig seizoen werd het nog wel een gelijkspel 2-2 in het AFAS Stadion. Begin 2018 wonnen de Alkmaarders met 4-3 van de ploeg uit Arnhem. In 2009 was het Vitesse die tweemaal kwam winnen. Beide keren werd het 1-2 voor de bezoekers.

Huidige vorm AZ

De ploeg van trainer Jansen lijkt weer op het goede pad te zijn beland. Met twee overwinningen op een rij werden er zes punten geraapt. Bij FC Twente werd het 1-3 voor de Alkmaarders en afgelopen weekend werd er met 5-3 gewonnen van Willem II.

Huidige vorm Vitesse

Na wat hokken en stoten won ook Vitesse afgelopen weekend haar thuisduel. De ploeg van trainer Letsch nam het op tegen Feyenoord en won met 1-0 door een treffer van Oussama Darfalou. De twee duels die daaraan vooraf gingen werden niet gewonnen. Bij PEC Zwolle werd het 2-1 en thuis tegen SC Heerenveen 1-1.

Lappenmand

AZ zal woensdag aantreden zonder Jeremy Helmer (beenblessure), Dani de Wit (enkelblessure), Bruno Martins Indi (jukbeen operatie) en Jordy Clasie (gezondheidsklachten).Vitesse Arnhem komt zonder hun centrumspits Armando Broja (gezondheidsklachten) naar Alkmaar toe. Verder zijn er geen spelers absent. Er zijn bij beide teams ook geen schorsingen te melden.

Prognose

Vitesse wint niet gemakkelijk in het AFAS Stadion, maar verliezen zit er volgens ons ook niet in. Onze wedtip is een gelijkspel 2-2 in Alkmaar. Check onderstaand odd-overzicht voor de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren.

Quoteringen AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem

De quotering voor een overwinning van Vitesse staat in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers het hoogst ingeschaald. De TOTO keert gemiddeld x 3.70 keer je inleg uit als Vitesse wint.De odd voor een gelijkspel is ongeveer evenveel waard. Worden de punten gedeeld in de Kaasstad dan wordt jouw inleg op een gelijkspel x 3.65 keer meer waard. Een zege van thuisploeg AZ wordt met een quotering van x 1.86 keer het speelbedrag ook goed beloond.
De Eredivisie wedstrijd AZ Alkmaar – Vitesse Arnhem wordt gespeeld op woensdag 23 december om 16:30 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Wint AZ van Vitesse of neemt de ploeg van trainer Letsch drie punten mee naar de provincie Gelderland? Speel mee en trakteer jezelf op een kerstbonus bij VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers