Eredivisie
23/10/2020

Wedden op Eredivisie: hoge odds bij topduel Vitesse – PSV

Wedden op Eredivisie: hoge odds bij topduel Vitesse – PSV
Voor PSV Eindhoven staat er na de Europa League wedstrijd tegen Granada CF een uitwedstrijd tegen Vitesse gepland in de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben al jaren niet meer verloren in de Gelredome. Vitesse draait tot nu toe een goed seizoen en hopen dat tegen PSV ook vol te houden. Bij de TOTO levert dit duel in Arnhem hoge quoteringen op. Speel je mee via VoetbalGokken.nl?

Thomas Letsch: “Plan hebben als PSV komt”

Vitesse draait mee in de top drie van de Eredivisie. De ploeg van trainer Thomas Letsch verloor dit seizoen alleen maar punten toen het bij Ajax in Amsterdam op bezoek was. Met de komst van PSV aanstaande zondag hoopt Letsch met zijn team wel te kunnen winnen van een Nederlandse topploeg. “We moeten een plan hebben om PSV te bestrijden. Ik wil een hoge intensiteit zien. Een pro-actieve mentaliteit. Veel sprints, veel beweging. Ook als we de bal niet hebben”, zegt de Duitse trainer van Vitesse.

“Druk programma”

De ploeg moet het zonder fans in de Gelredome gaan opnemen tegen de koploper van de Eredivisie. Dat is een heel gemis en trainer Letsch hoopt dan ook dat al zijn spelers inzetbaar zijn in de coronatijd. “De clubs moeten elke week maar afwachten wie er precies beschikbaar zijn. Spelers worden twee keer per week getest. Er is altijd angst dat spelers zo wegvallen. Als er door een druk programma dan ook nog blessures bijkomen, dan worden de problemen voor de clubs alleen maar groter. Ik kan alleen maar hopen dat zondag iedereen er tegen PSV bij kan zijn”, aldus Letsch.

Roger Schmidt: “Vitesse wordt zware wedstrijd”

PSV had weinig succes in de eerste groepswedstrijd van de Europa League. Van Granada werd thuis in Eindhoven verloren met 1-2. Toch moet de ploeg van trainer Roger Schmidt de rug weer rechten, want zondag moet de koppositie van Eredivisie verdedigd worden tegen Vitesse in Arnhem. “Zondag naar Vitesse wordt weer een zware wedstrijd” zegt Schmidt in zijn voorbeschouwing op de clubwebsite.

“Hopen dat ze erbij zijn”

Schmidt wisselde Mario Götze al aan het eind van de eerste helft tegen Granada. De trainer zei dit in voorzorg te doen, maar weet nog niet of de Duitse schutter zondag tegen Vitesse weer inzetbaar is. Naast Götze is het ook nog onbekend of Eran Zahavi, Jordan Teze, Pablo Rosario en Cody Gakpo dan in actie kunnen komen. “Ik hoop dat ze erbij zijn, maar we moeten eerst de testen afwachten. Over Mario ben ik heel tevreden en hij is belangrijk voor onze ploeg. Dat hij twee goals al heeft gemaakt, geeft hem zelfvertrouwen en ik zie dat hij graag hier is. Het is niet zeker dat hij er al uit ligt voor de wedstrijd tegen Vitesse.”

Statistieken

Na de overwinning op PEC Zwolle staat PSV bovenaan de lijst van de Eredivisie. De Eindhovenaren hebben dertien punten en Ajax en Vitesse volgen met twaalf punten. Feyenoord en FC Twente zitten de top drie op de hielen. Beide teams hebben elf punten.

Head 2 Head

In Arnhem weet Vitesse altijd goed van zich af te bijten, maar tegen PSV kan de ploeg in de Gelredome meestal geen vuist maken. Vorig jaar wonnen de Eindhovenaren er met 1-2 en in 2017 werd het zelfs een keer 2-4 voor de Boeren uit Eindhoven. In seizoen 2018-2019 werd het 3-3 . De laatste keer dat Vitesse thuis won van PSV is ruim 23 jaar geleden. In februari 1997 werd het 1-0 voor de Arnhemmers.

Huidige vorm Vitesse

Vitesse wist vier van de vijf Eredivisie duels van dit seizoen te winnen. Alleen van Ajax in de Johan Cruijff Arena werd er met 2-1 verloren. Afgelopen weekend speelde de ploeg van trainer Letsch bij ADO Den Haag en werd er met een 0-2 zege gewonnen al kreeg Oussama Tannane wel een rode kaart (twee keer geel) waardoor de sleutelspeler de wedstrijd tegen PSV moet missen. Vitesse heeft van alle Eredivisieclubs nog de minste doelpunten tegen gekregen.

Huidige vorm PSV

In de Eredivisie veroverde PSV vorige week de koppositie van de Eredivisie. PEC Zwolle werd afgelopen zondag met 0-3 verslagen, maar de ploeg uit Eindhoven wist geen goed begin te maken aan de groepsfase van de Europa League. Het eerste duel werd thuis gespeeld tegen het Spaanse Granada en ging verloren met 1-2.

Lappenmand

Vitesse kan zondag niet beschikken over Matus Bero (spierblessure) en Jacob Rasmussen (corona). Oussama Tannane is geschorst voor de wedstrijd tegen de Eindhovenaren.PSV komt nog zonder Érick Gutiérrez, Maximiliano Romero en Marco van Ginkel (alle drie knieblessures) naar de Gelredome. Ook is het nog afwachten of de spierproblemen van Mario Götze op tijd hersteld zullen zijn. Daarnaast kan trainer Schmidt ook niet beschikken over Eran Zahavi en Jordan Teze, Cody Gakpo en Pablo Rosario omdat zij in thuisquarantaine moeten verblijven.

Prognose

Onze voorspelling is dat het een gelijkspel wordt in Arnhem. De verloren wedstrijd tegen Granada hakt er volgens ons wel in bij PSV en daar kan Vitesse van profiteren. Bovendien moeten beide teams een aantal sterkhouders missen. Onze wedtip is 1-1 in de Gelredome.Bekijk onderstaand odd-overzicht om te berekenen wat jouw voorspelling waard kan zijn als je meespeelt via VoetbalGokken.nl.

Quoteringen Vitesse – PSV

De TOTO heeft hoge quoteringen in het 1X2 spelsysteem opgenomen voor de wedstrijd in de Gelredome. De hoogste odd van dit duel keert de Nederlandse bookmaker uit als het een gelijkspel wordt in Arnhem. Jouw inleg op een puntendeling wordt x 3.80 keer meer waard als de teams gelijk spelen.Voorspel je een overwinning van Vitesse bij de bookies? Als de ploeg uit Arnhem winnen, keren zij gemiddeld x 3.00 keer je inleg uit. Een zege van PSV levert je met x 2.08 keer het speelbedrag ook een hoge beloning op.
De Eredivisie wedstrijd SBVVitesse Arnhem – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 25 oktober om 14:30 uur in de Gelredome te Arnhem. Denk jij te weten welk team drie punten zondagmiddag verdient? Maak dan alvast een deal met de TOTO en ga voor de hoogst mogelijke quotering!

De beste Online Bookmakers