Eredivisie
15/01/20202 reacties

Zege van Feyenoord op Heerenveen zorgt voor vijftig procent winst!

Zege van Feyenoord op Heerenveen zorgt voor vijftig procent winst!
Ben je van plan om in te zetten op de wedstrijd van Feyenoord die ze zaterdag spelen tegen SC Heerenveen? VoetbalGokken.nl heeft via TOTO een quotering van x 1,50 keer je inleg klaarstaan als de Rotterdammers thuis winnen van de Friezen. Een gelijkspel of winst van SC Heerenveen levert zelfs nog vele malen meer op! Lees de voorbeschouwing, check de stats en speel mee!

Dick Advocaat: “Heerenveen heeft technisch vaardig elftal”

In Rotterdam-Zuid wordt er na de winterbreak uitgekeken naar de thuiswedstrijd van zaterdag, maar volgens trainer Dick Advocaat wordt dat geen gemakkelijke klus. “Tegen Heerenveen gaan we voor een zege. Dat zal niet gemakkelijk worden, want Heerenveen is een heel technisch vaardig elftal met een gevaarlijke voorhoede. We moeten ze dus goed in de gaten houden en wij zullen zelf ook scherp moeten spelen”, aldus Advocaat in zijn bespiegelingen vooraf.

“Zelfde opstelling als in 2019”

Advocaat had gehoopt tegen Heerenveen al te beschikken over twee nieuwe aanwinsten: een middenvelder en een extra spits. Maar die zijn er nog niet, dus gaat de oefenmeester zeer waarschijnlijk met dezelfde elf basisspelers als in 2019 starten tegen Heerenveen: “Dat is wel de verwachting, ja. Maar er komen zeker nog spelers bij, daar twijfel ik niet over”, besluit Advocaat stellig.

Johnny Jansen: “Het wordt zeker geen makkie”

SC Heerenveen trainer Johnny Jansen kijkt al sinds het begin van de winterstop uit naar de hervatting tegen Feyenoord. Hij hamert er bij de gehele ploeg continu op om vooral te genieten. Hij hoopt dat ze spelers hieruit vrijuit durven te spelen om wellicht voor een stuntje te zorgen: “Pakken we drie punten, dan gaat de vlag uit. Pakken we een punt, dan zijn we alsnog tevreden. Het wordt zeker geen makkie.”

“Strijdbaar elftal tegenover Feyenoord”

Jansen vertelde verder tegenover de lokale media dat de Rotterdammers niet moeten denken dat er nog cadeautjes gegeven gaan worden, de decembermaand is immers al voorbij: “Er zal een strijdbaar elftal moeten staan tegen Feyenoord. We gaan onszelf goed verkopen”, zo besluit Jansen zijn voorbeschouwing op dit Eredivisieduel.

Rodney Kongolo: “Vertrouwen terugbetalen tegen Feyenoord”

Oud-Feyenoorder Rodney Kongolo is dit seizoen bij SC Heerenveen uitgegroeid tot basisspeler. Met de Friese ploeg bezet de middenvelder halverwege de competitie de achtste plaats. “Ik denk dat we het voor de winter als team redelijk hebben gedaan. We hebben goede wedstrijden gespeeld, maar ook mindere. Ik hoop ook na de winter goed spel op de mat te leggen en hoe mooi is het dat wij tegen Feyenoord mogen beginnen aan het tweede deel van het seizoen. De trainer geeft me veel vertrouwen. Zijn vertrouwen wil ik tegen Feyenoord al terugbetalen.”

Statistieken

Feyenoord begint dit duel vanaf een vijfde plek. De Rotterdammers behaalde in de eerste seizoenshelft 31 punten. De bezoekers uit Heerenveen staan op een achtste plaats. De Friezen wisten in de eerste 18 Eredivisie duels van dit seizoen zeven keer te winnen. Dankzij ook nog eens zeven gelijke spelen heeft SC Heerenveen nu 28 punten, precies drie minder dan Feyenoord.

Head 2 Head

De laatste keer dat Feyenoord bezoek kreeg van SC Heerenveen boekte de Rotterdammers een 3-0 overwinning. Dat was ook wel even nodig, want de vier voorgaande edities leverde geen drie punten op. Heerenveen vertrok in 2015, 2016 en 2017 met een gelijkspel uit Rotterdam. Bovendien werd in begin 2016 zelfs gewonnen in de Kuip: 1-2. Feyenoord heeft het dus bijna altijd lastig met de Friese formatie.

Huidige vorm Feyenoord

Na de 3-2 nederlaag tegen FC Porto in de Europa League heeft Feyenoord een indrukwekkende reeks neergezet. In de competitie werd gewonnen van PSV (3-1) en FC Utrecht (1-2). Naast deze twee knappe zeges in de Eredivisie plaatste de Rotterdammers zich ook voor de volgende bekerronde. Cambuur werd met 1-2 verslagen.In de aanloop naar dit duel werden er met wisselend resultaat oefenwedstrijden tegen Hoffenheim en Borussia Dortmund afgewerkt. Hoffenheim werd met 2-3 geklopt, maar Dortmund bleek enkele dagen later een maatje te groot: 2-4 verlies voor Feyenoord.

Huidige vorm SC Heerenveen

De Friezen waren voor de winterstop uitblinker in wisselvallige resultaten. Begin december won de ploeg van trainer Jansen simpel van hekkensluiter RKC Waalwijk: 1-3. Vervolgens werd er thuis met 1-2 verloren van Willem II. In de KNVB beker herpakte men zich door in het eigen Abe Lenstra-stadion Roda JC uit te schakelen: 2-0, maar het jaar eindigde in mineur toen de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Heracles in 1-1 eindigden.

Lappenmand

De blessuregolf bij Feyenoord lijkt ten einde. Er zitten nog drie man in de lappenmand. Sven van Beek ontbreekt al het hele seizoen vanwege een enkelblessure. Rick Karsdorp lijkt ook tegen Heerenveen niet inzetbaar. De 24-jarige rechtervleugelverdediger liep begin november een liesblessure op en daarvan is hij nog altijd niet hersteld. Ook Ridgeciano Haps ontbreekt in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De linkervleugelverdediger mistte al acht duels en daar lijkt de wedstrijd van komende zaterdag bij te gaan komen. Wouter Burger is fit, maar speelt niet mee vanwege een rode kaart in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Prognose

Dit duel kan werkelijk alle kanten op, maar thuisploeg Feyenoord is toch echt favoriet bij de bookmakers! Wij verwachten dat de ploeg van trainer Advocaat haar favorietenrol waarmaakt en noteren op het TOTO-formulier een 1. Benieuwd naar de odds uit het 1x2 spelsysteem? Check onderstaand overzicht!

Quoteringen Feyenoord – SC Heerenveen

In het 1X2 spelsysteem van Koning TOTO staan voor de wedstrijd in De Kuip hoge odds voor jou geselecteerd. De hoogste odds die er te vinden zijn, wordt uitbetaald als Heerenveen als winnaar uit Rotterdam-Zuid vertrekt. Winst van de Friesen levert jou x 6.00 keer de inleg op. Voor een gelijkspel wordt er een quotering van x 4.33 keer het speelbedrag gehanteerd. Een thuiszege van Feyenoord is goed voor een gemiddelde beloning van x 1.50 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord Rotterdam – SC Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 18 januari om 19:45 uur in De Kuip te Rotterdam. Kan de Friese ploeg het leven van de Rotterdammers in eigen huis zuur maken of slaat Feyenoord toe en trekt het zijn ongeslagen reeks ook na de winterbreak gewoon door. Laat het de TOTO weten en verdien een beloning met Feyenoord tegen Heerenveen.

De beste Online Bookmakers