Europa League
06/04/20214 reacties

Ajax treft AS Roma in kwartfinale Europa League

Ajax treft AS Roma in kwartfinale Europa League
Aanstaande donderdag wordt in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam de kwartfinale van de UEFA Europa League Ajax – AS Roma gespeeld. Kunnen de Amsterdammers in de heenwedstrijd een voorsprong boeken op de Italiaanse ploeg en volgende week de klus af gaan maken in Rome? VoetbalGokken.nl heeft de hoogste odds alvast voor je opgezocht. Speel jij mee?

Erik ten Hag: “Vorm van de dag bepalend tegen AS Roma”

Sinds de loting van de kwartfinales van de Europa League kijkt Ajax-trainer Erik ten Hag uit naar de ontmoeting in Amsterdam met AS Roma. “Dit had een affiche van de Champions League kunnen zijn, met deze twee mooie clubs”, zegt Ten Hag die een ijzersterke tegenstander verwacht. “AS Roma heeft eerder al zeer goede resultaten neergezet, we weten wat ons staat te wachten. Ik verwacht dat de vorm van de dag bepalend zal zijn”, aldus de trainer van Ajax.

“Onze ambities zijn hoog”

Ten Hag legt de lat dan ook hoog als er donderdag tegen Roma gespeeld gaat worden. “We zijn blij er in deze fase weer bij te zijn. Onze ambities zijn hoog. De laatste jaren doen we mee in Europa, er zit continuïteit in onze prestaties. Maar we willen volhouden en doorgaan. Goed is niet goed genoeg voor ons, we willen steeds beter”, aldus de trainer van de Amsterdamse ploeg aan het slot van zijn voorbeschouwing op deze belangrijke wedstrijd.

Paulo Fonseca: “Ajax een van de sterkste teams in Europa”

AS Roma-trainer Paulo Fonseca komt niet met knikkende knieën naar de Arena, maar weet wel dat Ajax een lastige tegenstander is om door te kunnen stoten naar de halve finales. “Ajax heeft een geweldige ploeg, een van de beste in Europa. Ze hebben een geweldige geschiedenis in Europa en hebben alle wedstrijden in de knock-outfase van de Europa League gewonnen. We verwachten dat het lastige wedstrijden worden”, aldus Fonseca op het clubkanaal.

“Ik verwacht dat het een gelijkopgaande ontmoeting wordt”

Ook bij AS Roma is er veel zelfvertrouwen binnen de spelerskern dat net als Ajax sterke tegenstanders heeft verslagen. “We moeten Ajax goed bestuderen, maar ik verwacht dat het een gelijkopgaande ontmoeting wordt. We hebben twee sterke wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk gespeeld, wat ook een sterke ploeg is. We hebben goed gespeeld, hebben veel vertrouwen en zijn zeer gemotiveerd om tegen Ajax te spelen”, aldus Fonseca die met Rick Karsdorp ook een Nederlander onder de hoede heeft.

Statistieken

Ajax wist in de voorgaande ronde af te rekenen met Young Boys. De Zwitserse ploeg werd in Amsterdam met 3-0 verslagen en uit met 0-2. Ook het Franse Lille moest eraan geloven met twee zeges van de Amsterdammers 2-1 en 1-2. AS Roma trog het sterke Shakhtar en won tweemaal van de Oekraïense ploeg. In Rome werd het 3-0 en uit 1-2 voor de ploeg van trainer Fonseca. Een ronde eerder speelden Roma tegen Braga en won die tweeluik met 0-2 en 3-1.

Head 2 Head

Het is al heel wat jaren geleden dat Ajax en Roma tegen elkaar speelden. In 2003 troffen de teams elkaar voor het laatst. In de tweede fase van de Champions League werd er met 1-1 gelijkgespeeld in Rome dankzij een goal van Andy van der Meyde. De heenwedstrijd op 10 december 2002 in Amsterdam scoorde Zlatan Ibrahimovic en Jari Litmanen. Roma maakte met Gabriel Batistuta nog een doelpunt, maar dat was niet genoeg om Ajax uit te schakelen (2-1).

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax is sinds de Champions League wedstrijd tegen Atalanta Bergamo niet meer verslagen. De Italiaanse ploeg won in Amsterdam met 0-1. In de Eredivisie staat Ajax nog altijd op de eerste plek en won het afgelopen weekend met 1-2 van SC Heerenveen.

Huidige vorm AS Roma

AS Roma begon de week met een uitwedstrijd in de Serie A bij Sassuolo. De ploeg van trainer Fonseca wist niet te winnen (2-2) van de nummer negen in de Italiaanse competitie. Roma staat zelf op de zevende plek. Voor de uitwedstrijd bij Sassuolo werd er verloren van Napoli 0-2 en Parma 2-0, maar won Roma wel de uitwedstrijd bij Shakhtar met 1-2 in de Europa League.

Lappenmand

Ajax kan niet beschikken over Maarten Stekelenburg. De doelman heeft knieklachten en wordt vervangen door Kjell Scherpen. Ook Daley Blind is er door een gescheurde enkel niet bij. Ook Noussair Mazraoui kan er door een oogblessure niet bij zijn.Donderdag zien we geen Rick Karsdorp in Amsterdam. De verdediger van AS Roma is geschorst en moet een wedstrijd brommen. Daarnaast heeft trainer Fonseca een lange lijst met geblesseerde spelers: Nicolò Zaniolo, Marash Kumbulla, Henrikh Mkhitaryan, Juan Jesus, Chris Smalling en Stephan El Shaarawy zijn allen geblesseerd.

Prognose

Wij verwachten dat Ajax de thuiswedstrijd gaat winnen van AS Roma en daardoor met één been in de halve finale komt te staan. Onze bookmaker wedtip is 2-1 voor de Ajacieden. In onderstaand odd-overzicht vind je de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren voor Ajax – AS Roma.

Quoteringen Ajax Amsterdam – AS Roma

De hoogste odd van de kwartfinale van Ajax tegen Roma wordt uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in de Johan Cruijff Arena. Gemiddeld ontvang je bij de TOTO een quotering van x 3.55 keer de inleg terug als er geen winnaar van het veld zal stappen in de Johan Cruijff Arena.De quotering voor een zege van AS Roma staat in het 1X2 spelsysteem ingedeeld op x 3.38. De bookies hebben dus veel vertrouwen in een zege van Ajax. Gemiddeld krijg je x 1.99 keer de inleg terug als Ajax wint en jij dit vooraf al had voorspeld.
De UEFA Europa League wedstrijd Ajax Amsterdam – AS Roma wordt gespeeld op donderdag 8 april om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wint trainer Ten Hag met zijn succesvolle elftal deze heenwedstrijd in de kwartfinales van het Europa League toernooi? Laat jouw voorspelling(en) achter bij de bookmakers op VoetbalGokken.nl en scoor de beste deals!

De beste Online Bookmakers