Europa League
25/02/20204 reacties

Ajax wacht loodzware opgave in thuiswedstrijd tegen Getafe CF

Ajax wacht loodzware opgave in thuiswedstrijd tegen Getafe CF
Komende donderdag worden er wonderen verwacht van Ajax als de Amsterdamse formatie in de Johan Cruijff Arena een 0-2 achterstand moet proberen weg te poetsen. Met coach Erik ten Hag als tovenaar aan het roer moet Ajax proberen het vege lijf te redden in het Europa League toernooi. De bookmakers verwachten dat de Spaanse ploeg stand houdt. Wat verwacht jij?

Erik ten Hag: “We moeten niet opgeven”

Ajax coach Erik ten Hag zoekt het probleem bij zijn eigen spelers als het gaat om de 2-0 verloren wedstrijd bij Getafe. Volgens de oefenmeester moet zijn ploeg beter voor de dag komen in eigen huis om uitschakeling alsnog af te wenden: “Het perspectief is niet goed, maar we moeten niet opgeven”, vertelt hij voor de camera van Ajax TV.

“Het zal vreselijk zwaar worden”

Ten Hag benadrukt dat Ajax onder haar niveau speelde in Getafe en dat een beter spelend Ajax in staat moet zijn om Getafe te breken: “We zijn niet in ons spel gekomen en dat is ook niet gemakkelijk tegen deze ploeg. Er zijn momenten dat je wat opportunistisch moet spelen of direct via Tadic de aanvallers op zoeken. Maar als je niet goed in de wedstrijd zit, moet je soms ook kiezen voor een rustige opbouw. Als we in Amsterdam ons eigen spel spelen, dan kunnen wij de wedstrijd beheersen. Als de spelers ons plan uitvoeren, dan is er nog van alles mogelijk. Maar het wordt vreselijk zwaar.”

Getafe coach Bordalás: “Ajax is nog steeds favoriet”

Volgens Getafe coach José Bordalás hoeven de Nederlandse voetbalsupporters nog niet te wanhopen. Hij weet zich gesterkt door een 2-0 voorsprong, maar weet heel goed dat Ajax in eigen stadion – met de steun van de eigen supporters – behoorlijk kan huishouden. Getafe begon de week zelf niet al te best. Zondag werd er thuis met 0-3 verloren van Sevilla. Bordalás: “Het gaat fysiek gezien prima met de ploeg”, liet hij weten. “Dit moet ons terugbrengen bij de realiteit. Sevilla heeft het vierde budget van Spanje en spelers van hoog niveau. Een fout bepaalde de wedstrijd en donderdag hebben we weer een lastige wedstrijd, waarin Ajax de favoriet is.”

“Er is nog niks beslist”

Die constatering moet de druk er een beetje afhalen bij zijn spelers, die volgens Bordalás een heet avondje te wachten staat in Amsterdam. Bordalás: “Het is normaal dat er euforie is, maar we mogen de realiteit niet uit het oog verliezen. Het is een goed resultaat, maar er is nog niks beslist. Ajax maakte vier doelpunten tegen Real Madrid en drie tegen Valencia. Het is een geweldig team, maar we gaan erheen met het maximale als droom.”

Statistieken

Ajax staat in de Eredivisie nog altijd aan de leiding. Hoewel AZ afgelopen weekend dichterbij kwam mogen de Amsterdammers zich nog altijd koploper van Nederland noemen.Getafe vinden we in La Liga terug op een vijfde plaats. De ploeg van Bordalás verzamelden in de eerste 25 speelronden in totaal 42 punten en kwalificeert zich daarmee voorlopig voor een nieuwe deelname aan het Europa League toernooi in het volgende seizoen.

Head 2 Head

Naast de 2-0 van vorige week hebben de ploegen geen onderlinge historie. Vooralsnog kan dus gesteld worden dat Ajax nog nooit won van Getafe, maar ook dat Ajax in Amsterdam nog nooit verloor van Getafe. Maar iedere speler van voetbalgokken.nl weet dat dit non-statistieken zijn, dus gaan we snel door naar de meer nuttige informatie: het huidige vormpeil van beide formaties.

Huidige vorm Ajax

Ajax heeft het moeilijk in de afgelopen weken. Drie van de laatste zes wedstrijden gingen verloren. Afgelopen weekend versloeg Heracles de regerend landskampioen met 1-0 dankzij een wonderschone goal van Eredivisie topscoorder Cyriel Dessers.En als we de bekerzeges op Vitesse en Spakenburg niet meerekenen, werd er in 2020 alleen gewonnen van PSV en RKC. En dat waren beide ook geen sterke optredens.

Huidige vorm Getafe

De problemen bij Getafe zijn wellicht nog groter. De ploeg van trainer Bordalás stond lange tijd keurig derde achter Real en Barcelona. Inmiddels is de ploeg afgezakt naar een vijfde plaats. Dit komt door nederlagen tegen Barcelona (2-1) en Sevilla (0-3). Vooral die laatste nederlaag doet pijn, omdat het afgelopen weekeinde plaatsvond. Hierdoor zal Getafe komende donderdag minder vertrouwen hebben dan vorige week nog het geval was.

Lappenmand

Nog steeds moet Ten Hag wekelijks puzzelen vanwege een groot aantal blessuregevallen in zijn selectie. Hakim Ziyech deed afgelopen weekeinde niet mee, maar zal donderdag wel weer kunnen spelen.Dat geldt niet voor David Neres (knie), Zakaria Labyad (knie), Quincy Promes (hamstring), Joel Veltman (knieoperatie) en rechtsback Noussair Mazraoui. Tot overmaat van ramp zal ook Tagliafico ontbreken bij de Amsterdammers. Hij ontving vorige week in de heenwedstrijd geel en is derhalve geschorst voor de return.Bij Getafe ontbreekt niemand. Er zijn wel diverse schorsingen binnen de ploeg, maar die gelden enkel voor La Liga en de Copa del Rey. In het Europa League toernooi heeft de formatie van trainer Bordalás geen schorsingen of blessuregevallen waar rekening mee gehouden dient te worden.

Prognose

Wat wordt onze voorspelling bij de bookmaker? Ajax gaat dit rechtzetten! Maar wel met de groots mogelijke moeite. Wij spelen op een 2-0 zege in Amsterdam. Dit betekent verlenging. Hierin zal Ajax aan het langste einde trekken, maar gemakkelijk wordt het dus niet.Wat verwacht jij donderdagavond in Amsterdam? Check de gemiddelde odds in onderstaand overzicht en bezoek ons bookmakerspagina voor de actuele odds en deals van TOTO.nl!

Quoteringen Ajax Amsterdam – Getafe CF

Koning TOTO houdt de moed erin voor Ajax en schaalt de quotering voor een zege van Getafe het hoogst in. Mocht de Spaanse club ook in Amsterdam winnen, dan wordt jouw inleg hierop x 4.05 keer meer waard. Voor een gelijkspel heeft de TOTO met x 3.50 keer je inleg nog een hoge quotering voor je klaargezet. Denk je dat Ajax wint? Dan is de odd van x 1.82 keer de inleg op een Amsterdamse overwinning ook zeker de moeite van het meespelen waard.
De Europa League wedstrijd Ajax Amsterdam – Getafe CF wordt gespeeld op donderdag 27 februari om 21:00 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Denk jij dat Ajax de heenwedstrijd in Getafe nog goed kan maken door thuis met minimaal drie doelpunten te winnen? Of slaat de Spaanse ploeg ook toe in onze hoofdstad? Maak via VoetbalGokken.nl de beste deal bij Koning TOTO en grijp die hoge odd.

De beste Online Bookmakers