Europa League
23/11/20202 reacties

AZ Alkmaar ontvangt voor Real Sociedad voor Europa League in AFAS Stadion

AZ Alkmaar ontvangt voor Real Sociedad voor Europa League in AFAS Stadion
Aanstaande donderdag gaat AZ Alkmaar het in de UEFA Europa League opnemen tegen Real Sociedad. De Alkmaarders spelen thuis in het eigen AFAS Stadion. Denk jij dat de ploeg van trainer Arne Slot gaat winnen of verwacht jij opnieuw een zege van de Spaanse ploeg? Ga naar onze bookmakerspagina en scoor de hoogste odds via VoetbalGokken.nl!

Arne Slot: “Real Sociedad is beste team in de poule”

In de groepsfase van de Europa League zijn nog drie wedstrijden te spelen. Voor AZ betekent dit nog twee thuiswedstrijden en een uitwedstrijd. AZ-trainer Arne Slot en zijn team ontvangen eerst Real Sociedad en daarna Napoli. “Van de komende thuiswedstrijden moeten we er sowieso eentje winnen. Dat is een uitdaging, want Real Sociedad is als team nóg beter dan Napoli en daarmee – op papier - de sterkste ploeg in de poule”, zegt Slot in zijn voorbeschouwing op het duel van donderdag.

“Sociedad zou favoriet zijn”

In de Spaanse La Liga wint Real Sociedad de één na de andere wedstrijd en staat het trots op de eerste plaats. Ook Slot is dat niet ontgaan. “Als je kijkt waar Sociedad staat, dan zouden ze favoriet zijn, maar mijn spelers hebben me vaker verrast. Wellicht kunnen ze ook gelijke tred houden met deze tegenstander. Soms heb je een beetje geluk nodig, maar ik hoop vooral dat we ons eigen spel kunnen spelen”, besluit Slot zijn analyse over de Spaanse tegenstander.

Imanol Alguacil: “Goed voorbereiden op AZ”

Real Sociedad doet het in de Spaanse La Liga tot nu toe verrassend goed. De ploeg uit San Sebastian staat eerste in La Liga. In de groepsfase van de Europa League wil trainer Imanol Alguacil nog wat meer gas gaan geven. De puntensaldo met AZ en Napoli zijn nog altijd hetzelfde en daar moet volgends Alguacil donderdag verandering in komen. “We moeten ons heel goed voorbereiden op de wedstrijd tegen AZ, want als wij donderdag verliezen wordt het nog moeilijk”, stelt de trainer van Real Sociedad vast.

“AZ kan veel schade aanrichten”

De trainer van de Spaanse ploeg onderschat AZ dat in eigen huis speelt ook niet. “AZ speelt met veel diepgang en kan heel veel schade aanrichten. Ze zijn aanvallend en in staat om het ons moeilijk te maken, maar ze krijgen ook veel doelpunten tegen. Daar liggen onze kansen”, aldus Alguacil.

Statistieken

In Groep F van de Europa League staat Napoli op de eerste plek met zes punten. Ook nummer twee AZ en de nummer drie Real Sociedad hebben zes punten. Rijeka heeft nog geen duel gewonnen en heeft op de vierde plek nul punten. Napoli krijgt donderdag bezoek van de Kroatische ploeg.

Head 2 Head

Begin deze maand ging de ploeg van trainer Slot voor het eerst sinds het clubbestaan naar Real Sociedad. AZ wist in stadion Reale Seguros niet te winnen. De Spaanse middenvelder Portu scoorde voor de ploeg uit San Sebastian. Daar bleef het ook bij. De Alkmaarders verloren met 1-0 van Real Sociedad.

Huidige vorm AZ Alkmaar

AZ begon deze Europa League week met een overwinning op FC Emmen. In het AFAS Stadion won de ploeg van trainer Slot met 1-0. Een wedstrijd eerder werd SC Heerenveen in eigen huis verslagen met 0-3 door de Alkmaarders.

Huidige vorm Real Sociedad

Ook Real Sociedad won afgelopen weekend in de Spaanse La Liga. Uit bij Cadiz werd er met 0-1 gewonnen door de ploeg van trainer Alguacil. Real Sociedad staat nog altijd op de eerste plek van de Spaanse competitie.De laatste keer dat de ploeg uit San Sebastian verloor was de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Napoli. De ploeg uit Napels was met 0-1 net iets te sterk voor Real Sociedad.

Lappenmand

AZ kan donderdag waarschijnlijk niet beschikken over Jordy Clasie. Hij heeft al langere tijd last van een blessure. Deze houdt hem ook donderdag aan de kant.Ook trainer Alguacil kan donderdag niet over al zijn spelers beschikken. Verdediger Andoni Gorosabel (spierblessure) reist niet af naar Alkmaar. Asier Illarramendi (adductorspier) en Luca Sangalli (knieblessure) blijven in ook San Sebastian achter door eerder opgelopen blessureleed.

Prognose

Wij voorspellen – helaas - geen zege van de Alkmaarders, maar zij zullen naar onze verwachting wel gaan scoren. Onze wedtip is 1-2 voor Real Sociedad. Hieronder vind je de gemiddelde quoteringen die de bookmakers hanteren bij deze wedstrijd in de vierde speelronde van de Europa League.

Quoteringen AZ Alkmaar – Real Sociedad

De quotering voor een overwinning van AZ staat in het 1X2 spelsysteem met x 3.70 keer de inleg het hoogst ingedeeld voor deze wedstrijd. Een gelijkspel levert met x 3.55 keer het speelbedrag een gelijkwaardige odd op.Denk je dat Real Sociedad – net als in San Sebastian - ook in Alkmaar wint van AZ? Vul dan de 2 in op het wedstrijdformulier van Koning TOTO en ontvang x 1.89 keer je inleg terug als de Spaanse ploeg donderdagavond wint bij AZ.
De UEFA Europa League wedstrijd AZ Alkmaar – Real Sociedad wordt gespeeld op donderdag 26 november om 21:00 uur in het AFAS Stadion te Alkmaar. Denk jij dat AZ kans maakt om te winnen van de Sociedad? Laat je voorspelling achter bij de TOTO en win via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers