Europa League
05/11/20193 reacties

AZ maakt lange trip naar Astana in Europa League

AZ maakt lange trip naar Astana in Europa League
Voor AZ Alkmaar staat er deze week een wel heel verre reis in de planning. De ploeg van trainer Arne Slot gaat naar FC Astana in Kazachstan voor de vierde Europa Leaguewedstrijd van dit seizoen. In eigen huis wisten de Alkmaarders de Kazakse ploeg te kloppen. De Alkmaarders hebben de punten hard nodig in Poule L, want de concurrentie ligt op de loer. De TOTO heeft het goed voor met de Alkmaarders in de Astana Arena en dat resulteert zich in hoge odds!

Arne Slot: “De druk neemt toe”

Met de zeer ruime thuisoverwinning op Astana op zak reist AZ-trainer Arne Slot met zijn mannen af naar de Astana Arena in Nur-Sultan om daar donderdagavond de Kazakse ploeg opnieuw te treffen. De trainer van AZ beseft dat dat een heel andere wedstrijd kan gaan worden. “Elke Europese wedstrijd staat druk op, maar de druk op winnen neemt wel toe naarmate je verder in de competitie komt”, aldus Slot bij NH nieuws.

“Astana is een ploeg met lengte”

De trainer neemt zijn opgedane ervaring van twee weken geleden mee naar het duel van donderdag. “Wat we vooral van ze gezien hebben is dat ze op de counter spelen. De gemiddelde leeftijd is bijna dertig jaar. Het is een ploeg met veel lengte. Ik verwacht een wedstrijd zoals we die vaker in de competitie en Europees spelen”, zegt Slot.

Ron Vlaar: “Astana is geduchte tegenstander”

Ook Ron Vlaar is op zijn hoede voor Astana dat donderdagavond in eigen huis en voor eigen publiek zal spelen. “We willen door en als we dat willen dan moeten we donderdag winnen”, zegt de verdediger van AZ die verder kijkt. Na de wedstrijd tegen Astana volgt de zware uitwedstrijd tegen Manchester United. Slot sluit zich dan ook direct aan bij de woorden van zijn speler. “Donderdag is er maar één opdracht en dat is winnen. Astana is wel een geduchte tegenstander. Daar ligt de uitdaging.”

Roman Hryhorchuk: “Veel werk te doen tegen AZ”

De ruime overwinning van AZ in Den Haag kwam bij FC Astana als een mokerslag binnen. De ploeg van trainer Roman Hryhorchuk kan niets anders doen dan de rug rechten voor de komst van de Alkmaarders in hun eigen Astana Arena. Donderdagavond moet het dan ook echt gaan gebeuren wil Astana nog iets in de melk te brokkelen hebben in het huidige Europa League-seizoen. “We hebben veel werk te doen tegen AZ”, zegt de coach tijdens zijn wekelijkse persconferentie.

“AZ doet veel dingen goed”

De trainer weet ook waaraan gewerkt dient worden. “AZ doet veel dingen goed. Zij zijn goed georganiseerd en een hebben goede structuur. M maar thuis hebben we een goed kunstgrasveld, een mooi stadion en onze supporters dus je weet nooit wat je dan kunt verwachten”, analyseert Hryhorchuk

“Thuis hebben we een grote kans tegen AZ”

Voorafgaand wil de trainer de handdoek dan ook niet in de ring gooien. “Bij uitwedstrijden weet je niet echt wat je tegenkomt, maar ik denk dat we thuis een grote kans hebben tegen AZ. Natuurlijk is het een romantisch idee, maar je weet nooit wat er in het voetbal kan gebeuren”, zo besluit de trainer van Astana.

Statistieken

In Poule L staat Manchester United bovenaan met zeven punten. AZ volgt de Engelse ploeg op de voet met vijf punten uit drie wedstrijden. FK Partizan is de ploeg die het de AZ nog het lastigste kan maken, want de Servische ploeg heeft vier punten. Donderdagavond speelt Partizan in en tegen United. FC Astana staat op de vierde plek en heeft nog geen enkele wedstrijd naar zich toe kunnen trekken waardoor de ploeg nul punten heeft.

Head 2 Head

Het was een ware doelpuntenregen in het Cars Jeans stadion toen AZ de thuiswedstrijd tegen Astana speelde. De Alkmaarders wisten het net van de Kazakse ploeg wel zes keer te raken. Met deze monsterzege gaat AZ – Astana ook de geschiedenisboeken in als de allereerste onderlinge ontmoeting tussen beide elftallen.

Huidige vorm Astana

In de Kazakse Premier League doet Astana het een stuk beter dan in de Europa League. De ploeg van trainer Hryhorchuk staat in de competitie bovenaan de lijst en houdt met 69 punten eerste achtervolger Almaty, dat 65 punten heeft, ruim achter zich. Agelopen weekend werd er weer gewonnen. De nummer vier van de Premier League Tobol werd thuis afgestraft: 0-1 winst voor Astana. In de Europa League zijn de rollen dus omgedraaid. Astana verloor bij Manchester United met 1-0, thuis tegen Partizan 1-2 en later van AZ met maar liefst 6-0.

Huidige vorm AZ Alkmaar

Het doelpuntenkanon van Slot heeft ook afgelopen weekend weer toegeslagen. FC Twente moest eraan geloven: 3-0. Eerder werd PSV in Eindhoven al van de mat geveegd met een 0-4 overwinning van AZ. Astana kreeg die donderdag daarvoor ook de volle lading van de ploeg van Slot. Daarmee greep AZ de eerste driepunter in Poule L. Tegen Manchester United werd het thuis 0-0 en bij Partizan 2-2.

Lappenmand

Bij Astana is de lappenmand nog te overzien. Met Zarko Tomasevic heeft Hryhorchuk een verdediger minder ter beschikking. Tomasevic was er wegens een blessure in het thuisduel van AZ ook al niet bij. Aan de kant van AZ is het nog altijd de IJslandse Albert Gudmundsson die door een enkelblessure niet mee reist naar Kazachstan. De aanvaller van AZ is inmiddels al ruim een maand geblesseerd.

Prognose

Onze prognose is luid en duidelijk. AZ wint ook deze uitwedstrijd zonder problemen. De ploeg van Slot krijgt steeds meer zelfvertrouwen en dat is ook op het veld van de Astana Arena het sterkste wapen dat Slot bezit. Wij vullen zonder twijfel 0-3 in voor een zege van de Alkmaarders. Mee eens of juist niet? Schroom niet en laat de TOTO vandaag nog jouw voorspelling weten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Astana – AZ Alkmaar

De pre-wedstrijdquoteringen bij de voetbal bookmakers mogen er zijn voor de uitwedstrijd van AZ tegen Astana. In het 1X2 spelsysteem wordt winst van de Kazakse ploeg het hoogst beloond. Winst van Astana staat genoteerd op x 6.00 keer je inleg.Voor een gelijkspel heeft de TOTO.nl een interessante hoge quotering van x 4.33 keer je inleg gereedstaan voor deze vierde Europa League poulewedstrijd. Verwacht je een (moeiteloze) zege van AZ? Speel dan op winst van de Alkmaarders en ontvang je inleg x 1.53 keer terug als je donderdagavond gelijk krijgt.
De Europa League-wedstrijd FC Astana – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 7 november om 16:50 uur in de Astana Arena te Nur-Sultan. Wint AZ deze wedstrijd met dezelfde overtuiging als twee weken geleden in het Cars Jeans stadion? Of weet Astana nu hoe ze de Alkmaarders over de knie moeten krijgen? Speel mee met de wedstrijd van AZ door je voorspelling achter te laten bij Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers