Europa League
01/10/2019

AZ treft Manchester United in Den Haag

AZ treft Manchester United in Den Haag
Deze week worden in de Europa League de tweede poulewedstrijden gespeeld. AZ treft daarin in Poule L het grote Manchester United. Geen gemakkelijke opgave voor de Alkmaarders, maar United bivakkeert momenteel niet in de beste vorm en daar speelt de TOTO met haar odds direct op in. De pre-wedstrijdquoteringen zijn hoog ingeschaald, maar wel met het idee dat AZ best eens zou kunnen winnen van deze Engelse topclub. Hoe denk jij dat AZ het gaat doen tegen Man. United?

Arne Slot: “Manchester United is enorm sterk”

AZ-trainer Arne Slot is de eerste trainer van AZ die in zo’n korte tijd al zo ver is gekomen: in de Eredivisie staan de Alkmaarders keurig op de derde plek met een punt minder dan de koplopers PSV en Ajax. Ook het avontuur in de Europa League is een goede weg ingeslagen en met de komst van Manchester United aankomende donderdag lijkt het licht nog lang niet te doven. Slot: “Als je drie voorrondes overleeft, dan hoop je er in ieder geval één tegenstander bij te hebben die echt tot de verbeelding spreekt. Dat is met United zeker gelukt. Het is een enorm sterke tegenstander. Ik hoop dat we straks kunnen vaststellen dat we daarmee kunnen concurreren voor een mooie plek in de poule”, aldus de AZ-coach bij FOX Sports.

“We moeten er donderdag weer staan”

Ook De Telegraaf citeerde wat doelen van Slot in de aanloop naar de match van donderdagavond tegen de Mancunians. “Waar het eindigt voor AZ dit seizoen weet ik niet. Wij moeten ervoor zorgen dat we er weer staan donderdag tegen Manchester United. Die wedstrijd is ook een fase in de ontwikkeling van de ploeg waar we benieuwd naar zijn”, aldus Slot.

Slot: “Je weet nooit wat Stengs gaat doen”

De trainer hoopt donderdag weer te mogen rekenen op de kunsten van de talenvolle jongeling Calvin Stengs. De speler werd tegen Heracles afgelopen weekend in de tweede helft ingebracht, terwijl hij eigenlijk rust zou krijgen met het oog op het duel tegen United. “Ook als Calvin vermoeid is, is hij een fantastische speler, maar wij als staf zullen voorzichtig met hem moeten zijn. Hij heeft de kwaliteit. Hij kan op doel schieten, maar hij kan ook op het laatste moment een steekpass geven of een lange pass naar de zijkant. Dat is hartstikke lastig voor tegenstanders en een keeper. Je weet eigenlijk tot het laatste moment nooit wat hij gaat doen.”

Stengs: “Een uurtje spelen voel je in de benen”

Steng zelf denkt dat het goed geweest is dat hij tegen Heracles alvast wat wedstrijdminuten heeft kunnen maken. “Ik denk dat het een verstandige beslissing was om niet de hele wedstrijd te spelen. Een uurtje spelen voel je ook wel in je benen, maar een stuk minder dan negentig minuten”, aldus Stengs op de clubwebsite van de Alkmaarders.

Ole Gunnar Solskjaer: “Met vertrouwen naar AZ”

Manchester United-coach Ole Gunnar Solskjaer krijgt de laatste flink wat kritiek over zich heen. Het wil dit seizoen op alle vlakken niet echt vlotten. In de Premier League staat de ploeg van Solskjaer tiende en dat is voor de United-begrippen wat te laag. De thuiswedstrijd tegen Arsenal dat afgelopen maandag is gespeeld werd een gelijkspel 1-1 op Old Trafford. Solskjaer vindt dat Manchester United met veel vertrouwen kan toewerken naar het Europa League-duel met AZ dat nu op het programma staat. “Er zijn heel veel dingen waar we ons aan vast kunnen houden en die me heel veel vertrouwen geven. We kunnen het over de manier van spelen hebben, maar het is uiteindelijk het resultaat dat telt”, aldus de coach van United tegenover diverse media.

“Alleen tegen West Ham slecht gespeeld”

De coach van United vindt dat de kritiek door de media ook wat opgeblazen wordt. “We hebben in zes van de laatste zeven wedstrijden ook goed gespeeld. Alleen tegen West Ham United (waarvan met 2-0 werd verloren, red.) zakten we door de ondergrens, maar ook toen was het niet zo slecht als de media deden geloven”, besluit de trainer zijn betoog.

Statistieken

Manchester United is koploper in Groep L. De Engelsen haalden het volle pond tegen FC Astana. AZ en Partizan Belgrado deelden de punten en staan op een gedeelde tweede plaats met beide Ă©Ă©n punt uit Ă©Ă©n wedstrijd. De komende speelronden kan alles op de kop gooien. Bij winst van United is de ploeg uit de Premier League los van de rest, zeker wanneer Partizan en FC Astana ook uitkomen op een gelijkspel.

Huidige vorm AZ

De statistieken geven een goed beeld van de gespeelde wedstrijden van afgelopen weekend. Zoals al eerder werd aangegeven heeft AZ maar weinig wedstrijden verloren dit seizoen. Nog altijd is het alleen Vitesse gelukt om het team van Slot te breken. Die verloren wedstrijd (2-1) werd in de duels daarna al weer vergeten. In de Eredivisie won AZ met 5-1 van Sparta, ging ADO Den Haag over de knie (0-1) en moesten Feyenoord  (0-3) en Heracles (2-0) het bezuren. De Europa League werd in de poule tegen Parizan Belgrado met 2-2 een gelijkspel uit het vuur gehaald, maar of de ploeg van Slot in staat is om dan ook in Den Haag Manchester United aan de haak te rijgen, is nog maar de vraag.

Huidige vorm United

De resultaten van United zijn best wel mager te noemen. Van FC Astana werd met 1-0 gewonnen en in de Premier League worstelt het team in elk duel met zichzelf. Met de tiende plek en negen punten is blijdschap bij de ploeg van Solskjaer ver te zoeken. De thuiswedstrijd tegen Arsenal werd een gelijkspel 1-1 en van West Ham United wisten The Red Devils zelfs niet te winnen (2-0) en ook de start van de EFL Cup verliep bijzonder stroef. Er moesten penalty’s aan te pas komen voordat United het Rochdale eindelijk wist uit te schakelen. Al met Al dus niet zo’n gek idee dat AZ best kans maakt tegen deze ploeg die bij de grootste voetbalclubs ter wereld behoord.

Head 2 Head

Over de onderlinge ontmoetingen kunnen we heel kort maar krachtig zijn. Die zijn er namelijk niet. De wedstrijd die uitgerekend in het Cars Jeans-stadion zal plaatsvinden is de eerste wedstrijd tussen AZ en Manchester United die de geschiedenisboeken in zal gaan.

Prognose

Het is een hele gok, maar wij verwachten dat AZ in staat is om te winnen van Manchester United. Het zal geen stortbui van doelpunten gaan worden, want daar is United niet de partij voor. Een 1-0 overwinning van AZ moet te doen. zo zijn denken wij en dat doen we vooral omdat we hopen dat ze winnen en omdat de odds voor een AZ-stunt zal zorgen voor een goed gevulde portemonnee!

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – Manchester United

Bij de TOTO zijn de pre-wedstrijdquoteringen voor de thuiswedstrijd van AZ wel heel fascinerend ingedeeld. De hoogste odds bij de bookmakers worden weleens waar uitgekeerd als AZ wint, maar de verschillen zijn niet heel groot. De TOTO heeft duidelijk vertrouwen in de ploeg Slot. Winst van AZ levert je x 3.30 keer de inleg op.Een gelijkspel wordt met x 3.25 keer de inleg op ongeveer dezelfde waarde gehouden. Bij winst van United wordt je inleg hierop ruim verdubbeld, want de TOTO is bereid x 2.25 keer de inleg uit te betalen als de Engelse grootmacht met drie punten op zak de overstap naar de andere kant van de grote plas gaat maken.
De Europa League-wedstrijd AZ Alkmaar – Manchester United wordt gespeeld op donderdag 3 oktober om 18:55 uur in het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag. Weten de Alkmaarders het grote team van Solskjaer te slim af te zijn door te winnen in Poule L? Bij de TOTO zijn ze klaar voor de allereerste keer van AZ tegen Manchester United dus speel ook mee.

De beste Online Bookmakers