Europa League
21/10/20193 reacties

Bookmakers geloven niet in kansen voor Feyenoord in Europa League

Bookmakers geloven niet in kansen voor Feyenoord in Europa League
Young Boys is volgens de bookies favoriet als aanstaande donderdag Feyenoord op bezoek komt bij de ploeg uit de Zwitserse stad Bern. De Rotterdammers hebben al heel lang geen succes meer geboekt in Europa en de knappe zege op FC Porto brengt daar volgens de bookmakers geen verandering in. Tegelijkertijd zorgt dat voor hoge odds als je op Feyenoord inzet, dus verwacht jij dat de ploeg van trainer Jaap Stam opnieuw gaat stunten? Check dan snel onderstaande voorbeschouwing, statistieken en odds!

Jaap Stam: “Young Boys heel belangrijk”

Feyenoord begon de zware week met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo dat met 1-1 een gelijkspel werd. Ook die week ervoor bleven de punten liggen bij Fortuna Sittard (4-2) en komend weekend wacht de Klassieker tegen Ajax in Amsterdam. De Rotterdamse ploeg van trainer Jaap Stam aast dan ook op een overwinning. “De jongens zijn gebrand op herstel en een goed resultaat. Door goede resultaten groeit het vertrouwen weer en daarom is Young Boys heel belangrijk om met een goed gevoel naar Amsterdam te gaan. In onze situatie moeten we kritisch zijn op onszelf en het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. Dat is wat we nu doen”, stelt Stam vast op Feyenoord.nl.

“We hadden meer wedstrijden kunnen winnen”

Met de lastige uitwedstrijden tegen Young Boys en Ajax voor de boeg wacht Feyenoord een loodzware week. Ondertussen neemt de kritiek op Jaap Stam toe. “Dat hebben wij te danken aan onszelf. We hadden meer wedstrijden winnend af kunnen sluiten. Iedereen weet dat in de groep. We balen daar zelf ook enorm van”, zo zegt de trainer van Feyenoord bij RTV Rijnmond.

“Als je bang bent moet je geen trainer worden”

Stam vervolgt met een stukje zelfreflectie op de recente resultaten van de Rotterdamse topclub: “Je kijkt altijd wat je anders kunt doen, ik weet dat ik eindverantwoordelijk ben, als er beslissingen genomen moeten worden weten we allemaal waar dat dan naartoe gaat en wie de schuldige is. Als je daar bang voor bent, moet je niet dit vak in gaan.”

Trainer Young Boys: “Onder de indruk van Feyenoord”

Het Zwitserse Young Boys speelt thuis en weet zich gesteund door een uitverkocht stadion. De sfeer zou dus zomaar gelijkwaardig kunnen zijn aan dat wat Feyenoord in de Kuip gewend is. De thuisploeg houdt desondanks rekening met een zware opgave. Trainer Gerardo Seoane: “Ik was onder de indruk van het Feyenoord-spel tegen de Rangers FC en FC Porto. Ik zag hoge intensiteit, veel tackelen, maar het zal anders zijn omdat Feyenoord nu uit speelt”, zei hij maandag in de internationale pers.

Sleutelen aan basiself

Trainer Seoane moest de afgelopen weken flink sleutelen vanwege een kleine blessuregolf in zijn elftal: Roger Assalé, Noumi Ngamaleu en Guillaume Hoarau zijn echter voor het duel tegen Feyenoord weer fit en kunnen (een deel van de wedstrijd) in actie komen. Seoane: “Dat had niet veel invloed op de voorbereiding. We hebben de afgelopen weken zoveel wedstrijden gehad dat we niet zoveel getraind hebben. Het is een kwestie van goede uitwisseling met het medisch personeel. Sommige spelers hebben de afgelopen weken veel moeten spelen, dus ik probeer dat zo goed mogelijk te beheersen, zodat iedereen zo fit mogelijk aan de aftrap staat”, zo analyseert de trainer van Young Boys de recente blessuregevallen in zijn selectie.

Statistieken

Young Boys is de eerste achtervolger van Feyenoord in Poule G. Alle teams hebben Ă©Ă©n keer gewonnen en Ă©Ă©n keer verloren. Het draait dus om onderling resultaat en doelsaldo. Feyenoord komt dan het beste uit de bus en is dus koploper, maar Young Boys zit op het vinkentouw en wipt bij winst over de Rotterdammers heen. Daarentegen kan Feyenoord juist een mooi gat slaan als ze de uitwedstrijd in Bern winnend afsluiten.

Head 2 Head

Het toeval wil dat Young Boys en Feyenoord elkaar vorig jaar ook troffen. De allereerste onderlinge confrontatie vond plaats tijdens de Uhren Cup. Aan de uitslag willen ze in de havenstad niet graag herinnerd worden, want de Zwitsers wonnen overtuigend met 3-0.

Huidige vorm Young Boys

Het huidige seizoen verloopt de afgelopen weken op rolletjes voor Young Boys. Na een zeer stroeve competitiestart wordt er in de laatste duels telkens gewonnen. Na de nederlaag tegen FC Porto in de eerste speelronde werd er in de Zwitserse Super League nog wel gelijkgespeeld tegen Basel (1-1) en Thun (1-1), maar daarna werden er drie competitiewedstrijden op rij gewonnen: Sion 3-2, Zurich 0-4 en Xamax Neuchatel 4-1. Ook de tweede poulewedstrijd in de Europa League leverde een zege op voor Young Boys. Rangers FC werd met 2-1 opzij gezet. De vorm lijkt dus stijgende!

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord blijft maar zwalken en kan geen zegereeks neerzetten. Na de overwinning op FC Porto (2-0) wisten de Rotterdammers niet meer tot winst te komen. De 4-2 nederlaag in Sittard tegen Fortuna was een absoluut dieptepunt, maar ook de 1-1 afgelopen weekend tegen Heracles kwam hard aan. Vooral omdat Stam voor het eerst dit seizoen kon beschikken over een volledige fitte selectie. Maar of de jongens die zijn teruggekeerd uit de lappenmand tegen Young Boys het verschil gaan maken valt te bezien. Voorlopig lijkt het elftal van Stam allesbehalve consistent en op elkaar ingespeeld. Wellicht volgt donderdag de ommekeer?

Prognose

Onze verwachtingen zijn niet hoog gespannen als het gaat om de kansen voor Feyenoord. We volgen dus de gedachtegang van de bookies, maar we spelen niet op een overwinning voor de Zwitsers. Ondanks alles denken wij dat Feyenoord een gelijkspel uit de brand kan slepen en met 1-1 uit Bern vertrekt. Weet jij het beter of ben je benieuwd hoeveel een gokje op een gelijkspel kan opleveren? Check dan de onderstaande quoteringen van TOTO.nl.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Young Boys – Feyenoord Rotterdam

De enige officiële erkende Nederlandse bookmaker, TOTO.nl, heeft voor de wedstrijd Young Boys – Feyenoord de volgende odds in petto: Wint Young Boys dan komt de actuele quotering uit op x 1,92 keer je inleg. Wint Feyenoord? Dan is de uitkering een stuk hoger: x 3,50. Een gelijkspel, onze wedtip, levert de hoogste odd op. Eindigt het duel van donderdagavond onbeslist, dan krijgen spelers op die uitslag x 3,90 keer het inlegde spelbedrag uitgekeerd.
De Europa League-wedstrijd Young Boys – Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld op donderdag 24 oktober en begint al om 18:55 uur in het Stade de Suisse gelegen in Bern. Wie gaat er met de bloemen zwaaien? Is het thuisclub Young Boys of gaat Feyenoord ook in deze Europa Leaguewedstrijd verrassen? Zet nu via VoetbalGokken.nl en scoor die hoogste odd!

De beste Online Bookmakers