Europa League
27/11/20192 reacties

Erop of eronder voor PSV tegen Sporting Lissabon

Erop of eronder voor PSV tegen Sporting Lissabon
In de Europa League wordt het voor PSV Eindhoven donderdagavond erop of eronder. De ploeg van trainer Mark van Bommel moet winnen om kans te blijven maken op Europese overwintering. Om dat doel te bereiken moeten de Eindhovenaren groepsleider Sporting Lissabon in eigen huis verslaan. Geen gemakkelijke klus, maar de thuiswedstrijd in het Phillips stadion liet weten dat de mannen van trainer Van Bommel het kunnen. Koning TOTO is dol op dit soort voetbalwedstrijden en beloond de juiste voorspelling met hoge quoteringen.

Mark van Bommel: “Sporting nu beter op elkaar ingespeeld”

Het moet donderdagavond gebeuren wil PSV de kansen om de knock-outfase van de Europa League te bereiken in eigen hand houden. Hoofdtrainer van Bommel kan zich weer wapenen met zijn sterspelers Donyell Malen en Steven Bergwijn. Zij lieten tegen SC Heerenveen - afgelopen zondag - alweer zien zeer waardevol te kunnen zijn. Op PSV.tv kijkt Van Bommel alvast vooruit naar de wedstrijd tegen Sporting. “We kijken eigenlijk altijd alleen naar onszelf, maar uiteraard moet je ook rekening houden met de tegenstander. Toen we in het begin van de poulefase tegen ze speelden, hadden ze net een nieuwe coach en waren er veel spelers vertrokken tijdens het transferwindow. Inmiddels zijn die beter op elkaar ingespeeld en dat maakt het voor ons natuurlijk niet gemakkelijker”, aldus de trainer van de Eindhovense ploeg.

“We willen altijd winnen”

Met goede moed vertrekt de trainer naar Lissabon. “We willen altijd winnen en het publiek iets bieden. Daarom zullen we daar ook vechten tot en met de laatste minuut”, belooft Van Bommel aan de fans.

Jorrit Hendriks: “Sporting de sterkste uit de poule”

Ook ‘stormram’ Jorrit Hendrix is er klaar voor. De middenvelder maakten tegen Heerenveen weer wat speelminuten. “Op papier is Sporting misschien wel de sterkste tegenstander uit de poule, maar LASK en zelfs Rosenborg hebben ook al bewezen daar niet voor onder te hoeven doen”, aldus de verdedigende middenvelder van de Eindhovenaren op PSV.nl.

Jorge Silas: “PSV niet onderschatten”

Sporting is de trotse koploper van de poule, maar trainer Jorge Silas is op zijn hoede voor de komst van de ploeg die zijn team in de eerste poulewedstrijd nog uitschakelde. Silas weet ook dat PSV de laatste weken niet in vorm is, maar verbindt daar geen conclusies aan: “Voetbal heeft me geleerd dat als we iemand onderschatten, dan betalen we daar achteraf altijd de prijs voor. Ik zal dus nooit iemand onderschatten”, stelt Silas vast.

“Het elftal staat nu iets beter”

Ook Sporting moest een moeilijke periode door te zien komen. Voor de interlandbreak liep de ploeg van Silas ook niet gesmeerd, maar de break heeft zijn ploeg volgens eigen zeggen goed gedaan: “Alles wat tijd geeft voor ons om extra te trainen is gunstig”, zegt Silas. “Het elftal staat nu iets beter en spelers ondersteunen elkaar meer dan voorheen. Dat geeft vertrouwen richting de belangrijke Europa wedstrijden die volgen”, zo besluit de trainer van Sporting.

Statistieken

De stand in Poule D is voor PSV momenteel niet gunstig om Europees te kunnen overwinteren. De ploeg van trainer Van Bommel staat derde en heeft zeven punten. De nummer twee LASK Linz heeft ook zeven punten en door het onderlinge resultaat staat de Oostenrijkse ploeg er net even iets beter voor. SCP Sporting is met negen punten de leider van de poule en het Noorse Rosenborg sluit het rijtje op de vierde plek met nul punten.

Head 2 Head

Sporting heeft deze eeuw pas twee keer gespeeld tegen PSV. Eén daarvan was de Europa League wedstrijd in Eindhoven afgelopen september (3-2). De eerdere ontmoeting was in de zomer van 2016 toen de Eindhovenaren zich voorbereide op het nieuwe seizoen. PSV won dat duel met 5-0.

Huidige vorm Sporting Club du Portugal

Sporting Lissabon heeft in zijn laatste zes gespeelde wedstrijden er een verloren en de rest gewonnen. In de Portugese competitie was Tondelo thuis te sterk voor de ploeg van Silas (1-0) en dat terwijl de tegenstander van Sporting op de achtste plek staat van de Primeira Liga. De ploeg van Silas staat daarin vierde. Na de interlandbreaks heeft Sporting nog geen wedstrijd meer gespeeld en heeft dus al een ruime week de tijd en rust gehad om zich voor te bereiden op het duel tegen PSV.In de Europa League won de Portugese ploeg drie van de vier wedstrijden en het was juist PSV die in Eindhoven de punten in eigen huis hield (3-2) waardoor Silas en zijn mannen niet best aan de Europa League groepswedstrijden begonnen. Bij die wedstrijd zat Silas overigens nog niet op de bank, hij werd pas later als vervanger van de ontslagen Marcel Keizer aangesteld en wist in die drie duels dat hij wel aan het roer stond die nederlaag snel weg te poetsen.

Huidige vorm PSV Eindhoven

Na die overwinning op Sporting wist PSV ook Rosenborg in eigen stadion (1-4) aan de zegekar te knopen. Thuis tegen LASK ging het wat minder gemakkelijk voor de ploeg van trainer Van Bommel. Er werden in het Phillips stadion geen doelpunten gemaakt (0-0) en daarmee hield PSV een punt aan deze wedstrijd over. Bij de Oostenrijkse ploeg in Linz ging het dan helemaal mis. Er werd met 4-1 verloren van LASK dat daardoor de tweede plek kon veroveren.Niet alleen in de Europa League begon PSV te walken. Ook in de Eredivisie werden punten verspild. Met zes wedstrijden die niet gewonnen werden achtereen leek het bijna crisis te worden in Eindhoven. Afgelopen weekend leek het tij gekeerd te zijn, want PSV won ten koste van SC Heerenveen (2-1) op eigen grasveld.

Lappenmand

Dat PSV een mindere periode had, had mede te maken met de blessures van sterkhouders Donyell Malen en Steven Bergwijn. De twee spelers zijn inmiddels hersteld en kunnen er tegen Sporting weer tegenaan. Voor Sam Lammers geldt dat nog niet. De aanvaller blijft wegens een knieblessure nog dit hele kalenderjaar aan de kant.Sporting heeft begin deze week nog een trainingssessie gehouden, maar het is nog onduidelijk of Silas een beroep kan doen op Renan Ribeiro en Sebastián Coates. Ook Jovane Cabral blijft zeer waarschijnlijk door een heupblessure nog aan de kant. Fernando en Rodrigo Battaglia zijn ook hard op weg naar hun comeback, maar of dat donderdagavond tegen PSV al gaat lukken is nog de vraag. Silas heeft daarom de jonge centrale John Ricciulli opgeroepen voor de eerste teamtraining.

Prognose

Nu Malen en Bergwijn weer terug in de selectie van PSV zijn, hebben wij de volte vertrouwen in een overwinning van PSV. Het zal niet gemakkelijk worden voor de ploeg van trainer Van Bommel en daarom noteren wij een voorzichtige 1-2 zege voor de Eindhovenaren. Ben jij het met ons eens of weet je nog niet wat je voorspelling is? Tot donderdagavond negen uur - als het eerste fluitsignaal klinkt in Lissabon - kan je nog meespelen via Koning TOTO door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!

Quoteringen Sporting CP – PSV

Koning TOTO is voor de uitwedstrijd van PSV weer erg gul met de bonussen voor spelers die de wedstrijd goed voorspellen! De hoogste odd bij dit duel in de Portugese hoofdstad wordt uitbetaald bij een gelijkspel: maar liefst x 3.40 keer de inleg!In het 1X2 spelsysteem wordt winst van PSV met x 3.25 keer je speelbedrag ook zeer goed beloond. Een thuiszege van Sporting staat genoteerd op x 2.20 keer de inleg.
De Europa League wedstrijd Sporting Lissabon – PSV Eindhoven wordt gespeeld op donderdag 28 november om 21:00 uur in het José Alvalade stadion te Lissabon. Pakken de Eindhovenaren de kans om de tweede plek te veroveren door de Portugese koploper te overmeesteren? Laat de juiste voorspelling achter bij VoetbalGokken.nl, want goede voorspelling zijn hier geld waard! Profiteer van de hoogste odds bij Koning TOTO en doe mee met deze EL-wedstrijd van PSV!

De beste Online Bookmakers