Europa League
27/11/20192 reacties

Europa League AZ ontvangt FK Partizan in speelronde vijf

Europa League AZ ontvangt FK Partizan in speelronde vijf
In de Europa League bruist het deze week weer van de topduels die donderdagavond gespeeld zullen worden. Voor AZ Alkmaar staat er die avond een thuiswedstrijd tegen FK Partizan gepland. De Alkmaarders staan er goed voor in Poule L, maar een overwinning op de Servische ploeg is het doel dat trainer Arne Slot met zijn mannen voor ogen heeft. Bij Koning TOTO lopen de quotering hoog op voor de thuiswedstrijd van de Alkmaarders dus maak de beste deal en pak de hoogste odd die past bij jouw voorspelling.

Arne Slot: “Wij maken goede kans tegen Partizan”

AZ-trainer Arne Slot krijgt wedstrijd na wedstrijd, week na week veel complimenten voor het spel van zijn ploeg. Ook in de Europa League baarde AZ al opzien door goede uitslagen neer te zetten. Slot heeft dan ook vertrouwen in een goede afloop van het duel tegen Partizan: “Als wij donderdag in staat zijn ons eigen spel te spelen, dan maken wij een goede kans tegen Partizan”, aldus Slot op AZ.nl.

“Partizan heeft mix van ervaring en talent”

De trainer vervolgt zijn voorbeschouwing op het duel van aanstaande donderdag met een analyse van de tegenstander: “Wij kennen Partizan goed”, aldus Slot. “We hebben veel beelden bekeken en er was iemand van ons bij de laatste uitwedstrijd. We weten dat ze een mix van ervaring en talent in de selectie hebben en verwachten dat zij – net als in Belgrado - fanatiek beginnen.”

Teun Koopmeiners: “Wedstrijd leeft enorm”

Aanvoerder Teun Koopmeiners vertelt op diezelfde clubwebsite dat de motivatie in de AZ-selectie groot is. “Als je kijkt hoe wij de Europa League wedstrijden tot nu toe hebben beleefd: het enthousiasme spatte ervan af. Voor het spelen van Europees voetbal hebben we vorig jaar ook het hele seizoen gespeeld. Deze belangrijke wedstrijd tegen Partizan leeft dus enorm.”

Trainer Partizan: “AZ is een serieuze tegenstander”

Ook in Belgrado weten ze inmiddels dat AZ Alkmaar veel kwaliteit bezit. Het debuut van Calvin Stengs en Boadu in Oranje is ook bij Partizan-trainer Savo Milosevic niet onopgemerkt gebleven. In zijn voorbeschouwing in de Servische media spreekt hij van een zeer geduchte tegenstander voor zijn elftal: “AZ is een serieus sterk team dat uitzonderlijke kwaliteit heeft getoond in de Europa League. Het is jammer dat we in Belgrado niet verder dan 2-2 zijn gekomen, want dat had de opdracht een stuk gemakkelijker gemaakt.”

“Het zal buitengewoon moeilijk worden”

Milosevic beseft dat het lastig wordt, maar gooit de handdoek nog niet in de ring: “Het blijft voetbal. Het zal buitengewoon moeilijk zijn, maar we bereiden ons al mentaal voor omdat we er allemaal rekening mee houden dat we ook na de winterstop nog actief zullen zijn in de Europa League. Dit team heeft de afgelopen maanden veel vooruitgang geboekt en ik denk dat onze tijd nog komt.”

Statistieken

Met acht punten uit vier wedstrijden staat AZ op de tweede plek in Poule L. AZ kan daardoor koploper Manchester United - dat tien punten heeft - nog altijd prima bijbenen. De Engelse voetbalploeg is al geplaatst en bij United is de druk dus van de ketel. De Alkmaarders moeten er nog wel wat voor doen om die belangrijke tweede plek te behouden. Partizan is met vier punten nog altijd niet afgestopt. Slot en zijn ploeg kunnen daar donderdag een definitieve einde aan maken. Voor de nummer vier FC Astana is het Europa League avontuur bekeken. Astana heeft nog geen enkele punt kunnen veroveren in deze poule.

Head 2 Head

De uitwedstrijd van AZ in Partizan staat ons nog vers in het geheugen. De wedstrijd die in september gespeeld werd, leverde de Alkmaarders een punt op doordat het daar gelijkspeelde (2-2). Dat is niet de eerste keer dat de ploegen elkaar tegen het lijf liepen in de Europa League. In 2015 gebeurde dat ook al, maar AZ verloor toen beide wedstrijd. In Partizan werd het 3-2 en thuis in Alkmaar bleken de Serviërs met 1-2 opnieuw te sterk voor de ploeg uit de kaasstad.

Huidige vorm FK Partizan

In de Servische competitie staat FK Partizan op de vierde plek. Afgelopen weekend werd er gewonnen van Javor. De nummer tien van de Super Liga werd met 6-2 compleet van het veld gespeeld. Ook in de weken ervoor wist Partizan met overtuigende zeges te winnen: Indjija (3-0) en Vojvodina (4-0). In de Champions League speelden de Serviërs twee loodzware wedstrijden achter elkaar. Er werd uit verloren van Manchester United (3-0) en ook thuis kon de ploeg geen vuist maken tegen de Engelse grootmacht (0-1).

Huidige vorm AZ

De uitwedstrijd tegen FC Utrecht (0-3) heeft AZ vertrouwen gegeven voor de ontmoeting met Partizan. De ploeg van Slot verloor midden september nog van SC Heerenveen (2-4), maar heeft sindsdien geen punten meer laten liggen in de Eredivisie maar ook in de Europa League. Zo werd FC Astana met 6-0 aan de kant geveegd, won AZ moeiteloos van PSV (0-4) en FC Twente (3-0). Ook de uitwedstrijd bij FC Astana werd begin deze maand met 0-5 overladen, kreeg FC Emmen er met 3-0 goed van langs alvorens Slot met zijn ploeg tegen FC Utrecht speelden.

Lappenmand

AZ kan met een fitte selectie de Servische tegenstander ontvangen in het Cars Jeans Stadion dat nog altijd de thuisbasis is van de Alkmaarse ploeg. Bij Partizan is de lappenmand ook te overzien. Voor middenvelder Lazar Markovic is nog de vraag of hij mee kan naar AZ. De Serviër kampt al lange tijd met een liesblessure en speelden de thuiswedstrijd tegen de Alkmaarders ook al niet volledig mee.

Prognose

Gezien de huidige vorm van AZ moet de thuiswedstrijd tegen Partizan geen problemen opleveren voor de ploeg van Slot. Wij verwachten dat de bal regelmatig in het net van de Partizanen te vinden is. Wij noteren 5-0 van AZ bij de TOTO. Denk jij hier ook zo over of heb je een andere voorspelling? Bij TOTO is geen voorspelling te gek dus sluit de beste deal.

Quoteringen AZ Alkmaar – FK Partizan

Voor de wedstrijd van AZ schaalt Koning TOTO de quoteringen weer hoog in. Winst van FK Partizan levert je bij de bookmakers daarbij de hoogste beloning op. Mocht de Servische ploeg winnen in het Cars Jeans Stadion, dan wordt je inleg x 5.00 keer meer waard. Dit is dan ook meteen de hoogste odd van dit duel.Een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem met x 4.50 keer de inleg niet veel minder op. Wint AZ in Den Haag ook dit duel? Zet dan in op de ploeg van Slot en ontvang je inleg x 1.53 keer terug als AZ de Servische ploeg verslaat.
De Europa League wedstrijd AZ Alkmaar – FK Partizan wordt gespeeld op donderdag 28 november om 18:55 uur in het Cars Jeans Stadion te Den Haag. Check de hoogste odd bij Koning TOTO die past bij jouw voorspelling en speel mee op de thuiswedstrijd van AZ in de Europa League.

De beste Online Bookmakers