Europa League
14/05/2018

Europa League-finale: Olympique Marseille vs. Atletico Madrid

Europa League-finale: Olympique Marseille vs. Atletico Madrid
Aanstaande woensdag is Parc Olympique Lyonnais te Lyon het decor van de finale van de Europa League. Atlético Madrid en Olympique Marseille zijn de twee teams die in deze eindstrijd staan. De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen weer spectaculair ingedeeld en zijn te vinden op de bookmakers pagina. VoetbalGokken.nu blikt alvast vooruit met je naar een spannende finale van de Europa League 2017/2018.

Atlético Madrid zonder trainer Diego Simeone: ”Hartstochtelijk juichen vanaf tribune”

Na een zeer goede halve finale tegen Arsenal staat Atlético Madrid komende woensdag als één van de finalisten in het Parc Olympique Lyonnais te Lyon. Olympique Marseille moet nog verslagen worden om zich winnaar van de Europa League 2017/2018 te mogen noemen. Atlético moet die klus zonder trainer Diego Simeone gaan doen. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA schorste de Argentijn voor vier wedstrijden wegens het beledigen van een official in het eerste duel van de halve eindstrijd tegen Arsenal. Assistent-trainer Germán Burgos zal ook tijdens de eindstrijd de touwtjes in handen nemen. Simeone: “Ik ben trots op mijn spelers”, zegt de geschorste coach in El Mundo. “In de halve finale hebben we getoond dat ons stadion een onneembare vesting is. We zullen tonen dat we nog pijnlijker kunnen zijn en ik zal – als gezicht van de club – mijn ploeg hartstochtelijk toejuichen tijdens de finale!”

“Hard gevochten voor deze finaleplaats”

Simeone blikt bij de Franse sportkrantLes Echosook nog even terug op de totale Europese campagne die dus deze woensdag eindigt met een finaleplaats: “Het was geen gemakkelijk seizoen en na de eliminatie van de Champions League moest het team zichzelf opnieuw uitvinden. We gaan naar de Europa Leaguefinale met verantwoordelijkheid en vastberadenheid. Voor deze finaleplaats hebben ze hard gevochten. Alleen de feiten tellen. We zullen met Olympique een heel goed team onder ogen zien. We zullen een laatste keer tot het gaatje moeten gaan als de finale wordt betwist.”

Antoine Griezmann: “Voor mij is Marseille de grootste club in Frankrijk”

Ondanks dat heeft Antoine Griezmann al ontzettend veel zin in de finale dat in Lyon wordt gespeeld. De spits van Atlético kent Olympique Marseille nog uit de tijd dat hij bij Paris St. Germain speelde. De Fransman weet dan ook wat zijn team te wachten staat in de finale. “Ze zijn een team vol zelfvertrouwen”, zegt de Atlético-speler. “Voor mij is Marseille de grootste club in Frankrijk, nu nog steeds. Voor mij is het Marseille dat van oudsher de grootste is”, aldus Griezmann. De aanvaller die deze zomer waarschijnlijk de overstap naar FC Barcelona gaat maken hoopte dit Franse team al eerder tegen te komen in de Europa League. “Ik wilde tegen Marseille spelen in de achtste finales, de kwartfinales of de halve finales, maar het is niet gebeurd. Ik vind het mooi dat we ze nu in de finale treffen.”

Atlético start finaleweek goed

Afgelopen weekend moest Atlético in de laatste speelronde van La Liga nog flink aan het werk om de tweede plek in de ranglijst te bestempelen. Van Getafe werd nipt met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Koke die een voorzet van Griezmann kreeg. Hier bleef het dan ook bij, maar het was voor Atlético genoeg om Real Madrid net achter zich te houden.

Marseille-coach Garcia: “Atlético is de favoriet”

Hoewel Marseille min of meer een thuiswedstrijd speelt omdat de finale in Frankrijk wordt afgewerkt positioneert Olympique Marseille-coach Rudi Garcia zich maar wat graag in de underdog positie: “Atletico is het gewend om dit soort grote matches te spelen. Zij wonnen dit toernooi in 2012 en stonden daarnaast twee keer in de Champions League-finale. De druk ligt bij hen, omdat iedereen verwacht dat Atletico dit wel even gaat winnen. Voor ons is het spelen van de finale al geweldig. Uiteraard willen wij heel graag winnen, maar beseffen ook dat dergelijke grote namen uit het Spaanse en internationale voetbal lastig zijn te verslaan”, aldus de hoofdcoach op depersconferentie.

Kopzorgen bij Rudi Garcia om spelerskern

Naast de zorgen om de tegenstander heeft Garcia ook kopzorgen om zijn spelerskern. De trainer spaarde afgelopen weekend in de Lique1 zijn aanvoerder Dimitri Payet. De middenvelder kampt met een spierblessure. “We wilden geen risico's lopen. Laten we eens kijken of hij beschikbaar is voor woensdag”, zegt Garcia na afloop van de wedstrijd tegen Guingamp (3-3). Van de laatste vijf Europa Leagueduels scoorde Payet drie keer.Nog meer slecht nieuws voor Marseille is dat de rechts-back Peter Sarr kampt aan een schouderblessure. De middenvelder scoorde in de Europa League nog tegen RB Leipzig en was ook tegen Red Bull Salzburg beide duels van de partij. Nog een speler die tegen de Oostenrijkse club nog scoorde, maar die tegen Atlético Madrid niet kan aantreden in de Portugees Rolando. De 32-jarige verdediger kampt met een kuitblessure. Daarnaast heeft Garcia met Konstantinos Mitroglou nog een aanvaller geblesseerd op de bank zitten. “We staan in deze finale dankzij het hele team. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ook de invallers er zullen staan. We weten dat het een belangrijke match is. Deze uitzonderlijke gebeurtenis mogen we niet verpesten. Het is woensdag te doen”, zegt hij tegen Mundo Deportivo.

Wedstrijdoverzicht

Het is niet de eerste keer dat de teams elkaar treffen in het Europese voetbal. In 2008 speelde de teams in de Champions League ook al tegen elkaar. In oktober van dat jaar werd het 2-1 in Madrid. Sergio Aguero (die momenteel uitkomt voor Manchester City) scoorde al in de vierde minuut van de wedstrijd. Marseille-speler Mamadou Niang zette in de zestiende minuut de score weer gelijk met zijn treffer (1-1), maar in de 22 minuut was het Raul Garcia (nu speler bij Atlético Bilbao) die het net van Marseille wist te raken. Met het voordeel van 2-1 winst trok Atlético twee maanden later naar Marseille waar uiteindelijk geen enkel doelpunt werd gemaakt (0-0) en Atlético door ging naar de volgende ronde van de Champions League.

Quoteringen voor Europa League finale:

De online bookmakers zetten de finale van de Europa League hoog in. De pre-wedstrijdquoteringen zijn zeer winstgevend ingedeeld voor beide ploegen. Zo wordt winst van de aangewezen favoriet van deze finale Atlético Madrid met een quotering van x 1.69 keer de inleg nog zeer hoog beloond. Weet finalist, maar underdog Olympique Marseille de Spaanse topploeg te verslaan? Er is wat lef voor nodig, maar de spectaculaire quotering van x 6.15 keer de inleg is waarschijnlijk meer dan de moeite waard. De bookies hebben voor een gelijkspel na negentig minuten speeltijd met x 3.70 keer het speelbedrag ook hoge odds genoteerd in het 1X2 spelsysteem. Welke uitkomst voorspel jij voor de Europa League finale?18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De finale van de Europa League Olympique Marseille – Atlético Madrid wordt gespeeld op woensdag 16 mei om 20:45 uur in Parc Olympique Lyonnais te Lyon. Welk team de winnaar van de Europa League 2017/2018 ook wordt, zorg dat jezelf wint door de juiste voorspelling achter te laten bij één van de bookmakers.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers