Europa League
06/08/20196 reacties

Europa League-week met Feyenoord, PSV en AZ

Europa League-week met Feyenoord, PSV en AZ
In de Europa League gaan deze week drie Nederlandse teams aan de bak. Feyenoord, AZ en PSV die uitgeschakeld is in de Champions League, moeten nog een tegenstander uitschakelen alvorens ze geplaatst zijn voor de groepsfase. Feyenoord speelt in de Kuip tegen FC Dinamo Tbilisi en heeft misschien wel de gemakkelijkste prooi van de drie getroffen. PSV trekt naar het Noorse FK Haugesund en AZ gaat naar Oekraïne om daar af te rekenen met FK Mariupol. Bij TOTO levert dat allemaal zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen op en door mee te spelen maak je de duels nog spannender. 

Feyenoord - Dinamo Tbilisi

Jaap Stam begon zijn taak als trainer bij Feyenoord met een stadderby tegen Sparta Rotterdam en dat werd met 2-2 een gelijkspel in de Kuip. Stam besefte dat er nog heel wat gesleuteld moet worden aan de ploeg uit Rotterdam om er een sterke formatie van de maken, maar of de trainer dat voor donderdag recht kan zetten als Dinamo Tbilisi in de Kuip komt is nog de vraag. De trainer denkt vooraf niet te licht over de Georgische tegenstander. “Pas op, dat is een hele sterke ploeg”, weet de nieuwe trainer van Feyenoord te melden aan het AD.

“Niet zo slecht als sommige denken”

Stam weet nog niet over welke spelers hij donderdagavond kan beschikken. Nicolai Jørgensen is nog geblesseerd en Jens Toornstra en Sven van Beek speelden ook tegen Sparta nog niet. Daarbij kwam ook nog dat Eric Botteghin en Dylan Vente zondag geblesseerd uitvielen. De zorgen bij Stam lopen dan ook hoog op. “We moeten de komende dagen even kijken hoe iedereen er voor staat, maar we zijn niet zo slecht als sommigen nu al denken”, benadrukt Stam.

Statistieken

Feyenoord speelde afgelopen weekend zijn eerste serieuze wedstrijd van dit nieuwe seizoen. De Eredivisie starten voor de Rotterdammers met een stadsderby tegen Spart. Het werd met 2-2 een gelijkspel. Bij Dinamo Tbilisi zit het vertrouwen er goed in. De Georgische ploeg is al acht wedstrijden ongeslagen. Dinamo Tbilisi speelde afgelopen weekend ook een stadderby en dat werd met 0-6 gewonnen van Lokomotiv Tbilisi. In de Europa Leaguevoorrondes werden Gabala (thuis 3-0), (uit 0-2) en UE Engordany (uit 0-1), (thuis 6-0) met overtuigende scores aan de kant gezet. Feyenoord speelden in 1981 ook al eens tegen de Georgische club, maar dat duel werd niet gewonnen door de Rotterdammers.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord - Dinamo Tbilisi

Wie naar de hoogste quotering op zoek is in deze drie Europa Leagueduels, zit bij goed de wedstrijd van Feyenoord. Mocht de tegenstander Dinamo Tbilisi een stunt uithalen in de Kuip, dan wordt er x 11.00 keer de inleg uitgekeerd! Een gelijkspel levert met een odd van x 6.00 keer het speelbedrag ook een aardige duit op. Winst van Feyenoord Rotterdam staat in het 1X2 spelsysteem gequoteerd op x 1.20 en dat is altijd reden voor een feestje.

FK Haugesund – PSV Eindhoven

PSV strandde in de voorrondes van de Champions League tegen FC Basel en ook de Johan Cruijff Schaal werd niet gewonnen. De eerste competitiewedstrijd tegen FC Twente 1-1 bracht weinig vertrouwen richting het duel tegen het Noorse Haugesund, maar Mark van Bommel houdt de moed erin. “We krijgen wel elke wedstrijd kansen en mogelijkheden”, zegt de trainer van PSV in het ED. Na drie teleurstellingen op rij wil de trainer met een blanco papier naar Noorwegen afreizen. “We hebben nu moeite om resultaten te halen. Je maakt je altijd zorgen als je in de strijd om de Johan Cruijff Schaal verliest, uit de Champions League ligt en de competitiestart niet wint. Voetbal draait om winnen, maar het is niet slecht. Donderdag tegen Haugesund moeten we er gewoon weer proberen te staan”, aldus Van Bommel.

Statistieken

Na de uitschakeling in de Champions League hoopt PSV het beter te gaan doen in de Europa League. Maar de ploeg van Mark van Bommel boekte met het gelijkspel 2-2 tegen FC Twente afgelopen zaterdag niet veer vertrouwen voor de wedstrijd tegen de Noorse ploeg. Haugesund speelde in de competitie zelf ook een gelijkspel 1-1 tegen en bij Stabaek. De vorige voorronde van de Europa League kwam Haugesund ook maar net door. Van het Oostenrijkse Sturm Graz werd thuis nog met 2-0 gewonnen, maar de uitwedstrijd was met 2-1 verlies kantje boord voor Haugesund. Kevin Martin Krygard maakte in de 68ste minuut een doelpunt voor Haugesund en kon daarmee de schade van het eigen gemaakte doelpunt van teamgenoot Niklas Sandberg nog net wegpoetsen. PSV heeft nog nooit eerder tegen Haugesund gespeeld.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Haugesund – PSV

De bookmakers verwachten een hoop van PSV in deze laatste voorronde voor de Europa League. De pre-wedstrijdquoteringen voor winst van de thuisploeg Haugesund wordt namelijk met x 4.75 keer je inleg zeer hoog beloond. Een gelijkspel levert je met x 3.75 keer de inleg nog een hoge uitkering op. Wil je spelen op winst van PSV? Met een quotering van x 1.61 keer het speelbedrag wordt een uitzege van de Eindhovenaren toch nog altijd goed beloond.

Mariupol – AZ Alkmaar

AZ scoorde in dit nieuwe seizoen al zeven doelpunten en lijkt daarmee de juiste weg te hebben ingeslagen. Volgens trainer Arne Slot zorgt het goede resultaat tegen het Zweedse Häcken en Fortuna Sittard (4-0) voor veel vertrouwen bij zijn ploeg, dat in de derde voorronde FC Mariupol treft. “We kunnen met heel veel vertrouwen naar de volgende wedstrijden toewerken, waarbij we weten dat we in Oekraïne onder heel andere omstandigheden tegen een heel ander team spelen”, zegt Slot in NU.

Statistieken

AZ maakte in Alkmaar een goed begin van het seizoen in de Eredivisie. De AZ-fans werden getrakteerd met vier doelpunten tegen Fortuna Sittard. Na de gewonnen wedstrijd tegen Hacken vorige week donderdag 0-3 heeft AZ als het om scoren gaat de smaak duidelijk te pakken. Daarmee lijkt het team van Arne Slot ook klaar voor de ontmoeting met Mariupol; dat overigens afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Oleksandriya met 2-1 wist te winnen. Hoewel de OekraĂŻense competitie nog maar net is begonnen was dat een flinke opsteker voor trainer Oleksandr Babych want de eerste wedstrijd werd met 2-1 verloren van Kolos Kovalyovka.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Mariupol – AZ

De pre-wedstrijdquoteringen voor de uitwedstrijd van AZ worden bij TOTO zeer interessant ingeschaald. Een overwinning van de OekraĂŻense ploeg Mariupol wordt met x 3.25 keer je inleg hoog beloond. Deze zelfde quotering houden de bookmakers ook aan bij een gelijkspel. Winst van AZ levert je met x 2.10 keer het speelbedrag nog altijd een ruime verdubbeling van je inleg op!
De Europa League-wedstrijd Haugesund – PSV Eindhoven wordt gespeeld op donderdag 8 augustus om19:00 uur in het Haugesund Stadion te Haugesund. Mariupol – AZ Alkmaar trappen op dezelfde tijd af in het Chornomorets Stadion te Odessa. Feyenoord – Dinamo Tbilisi begint om 19:30 uur in de Kuip te Rotterdam. Gaan de Nederlandse teams winnen van hun tegenstanders en komen ze daardoor dichterbij het ticket voor de groepsfase van de Europa League? Voorspel de duels goed en speel mee via TOTO.

De beste Online Bookmakers