Europa League
19/08/20195 reacties

Feyenoord, AZ en PSV in laatste voorronde Europa League

Feyenoord, AZ en PSV in laatste voorronde Europa League
Feyenoord, PSV en AZ zijn de drie Nederlandse ploegen die donderdag in de laatste voorronde van de UEFA Europa League van start gaan. Feyenoord krijgt thuis het IsraĂŤlische Hapoel Beer Sheva op bezoek. PSV start in het Phillips Stadion tegen, net als Ajax tegen een Cypriotische tegenstander, Apollon Limasol en AZ speelt in De Grolsch Veste tegen het Belgische Royal Antwerp. De pre-wedstrijdquoteringen rijzen de pan uit bij TOTO voor deze thuiswedstrijden van AZ, Feyenoord en PSV.

Feyenoord – Hapoel Beer Sheva

Feyenoord wist zich de vorige voorronde goed staande te houden tegen het Dinoma Tbilisi. Het team van trainer Jaap Stam kijkt dan ook met vertrouwen uit naar de dubbele ontmoeting met Hapoel Beer Sheva dat begint in de Kuip: “Ik merk dat de jongens er klaar voor zijn”, zegt Stam met een glimlach. “In dit soort wedstrijden gaat het om kleine dingen, maar als we het veld opgaan met de wil om te winnen en we gaan er vol voor dan moeten wij als Feyenoord die klus gewoon kunnen klaren”, aldus de trainer op YouTube.

Hasselbaink (Harpoel Beer Sheva): “We gaan voor resultaat tegen Feyenoord”

Bij Hapoel Beer Sheva komen we nog een oud-bekende uit de Eredivisie tegen. Nigel Hasselbaink is voormalig speler van Excelsior kijkt uit naar de wedstrijd in Rotterdam. Hasselbaink heeft al eerder een feestje in Rotterdam-Zuid gedwarsboomd. Dit gebeurde in zijn laatste wedstrijden in dienst van Excelsior tegen Feyenoord. De aanvaller was namens Excelsior met een goal medeverantwoordelijk voor het uitstellen van het kampioensfeest van Feyenoord in het seizoen 2016/2017. “Dat was een topmiddag”, lacht Hasselbaink.

“Hapoel Beer Sheva underdog”

Inmiddels is Hasselbaink begonnen aan zijn derde seizoen bij Harpoel. “Het gaat persoonlijk ook goed. Ik speel alle wedstrijden”, zegt de aanvaller van de Israëlische ploeg. Hapoel Beer Sheva heeft al zes voorronden overleefd en volgens Hasselbaink wordt de Kuip in Rotterdam niet het eindstation. “We zijn goed op elkaar in gespeeld en we gaan voor een resultaat”, stelt de aanvaller vast.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – Hapoel Beer Sheva

De pre-wedstrijdquoteringen voor de thuiswedstrijd van Feyenoord zijn zeer hoog ingeschaald. Bij TOTO is de hoogste odd van dit duel te vinden bij een zege van Hapoel x 8.00 keer de inleg. Een gelijkspel levert je in het 1X2 spelsysteem met x 4.00 keer de inleg ook een aardige duit op. Een thuisoverwinning van Feyenoord is goed voor een quotering van x 1.44 keer het speelbedrag.

AZ Alkmaar – Royal Antwerp

AZ kan ook dit keer zijn tegenstander in Europa League niet in eigen stadion ontvangen. De ploeg van trainer Arne Slot spelen hun ‘thuiswedstrijd’ bij FC Twente in de Grolsch Veste. Met het Belgische Royal Antwerp heeft AZ geen gemakkelijke tegenstander getroffen in de laatste voorronde. Slot wil zijn team op alles voorbereiden voor een ploeg die bij de trainer niet geheel onbekend is. “Ik ken een aantal namen van Antwerp, zoals Sinan Bolat die in 2009 nog tegen AZ wist te scoren. Maar we moeten komende dagen met onze video-analisten nog eens goed gaan herbekijken wat de sterke en zwakke punten zijn van Antwerp. Ons elftal draait alvast lekker met in elke linie spelers die voor elkaar willen werken en meeverdedigen als dat nodig is. Die dynamiek zorgt ervoor dat wij met vertrouwen naar het tweeluik met Antwerp kijken”, aldus Slot na de 4-0 winst op Marioepol.

Royal Antwerp

Royal Antwerp kent een wat roerige tijd aan het begin van het seizoen. Het aantal geblesseerde spelers maakte het niet gemakkelijk voor trainer LĂĄszlĂł BĂślĂśni, maar Antwerp wist wel het taaie Viktoria Plzen uit te schakelen om een ronde verder te komen. In BelgiĂŤ is de competitie een week eerder begonnen dan in Nederland en van de vier duels die er gespeeld zijn verloor The Great Old er slechts ĂŠĂŠn. Royal Antwerp speelde deze zomer nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Utrecht dat met 3-2 winst van Antwerp was.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – Royal Antwerp

De pre-wedstrijdquoteringen zien er ook voor deze wedstrijd zeer goed uit. Winst van Royal FC Antwerp krijgt met x 5.00 keer de inleg de hoogste odd van deze wedstrijd mee. Een gelijkspel wordt met x 3.80 keer de inleg ook hoog beloond. Voor winst van AZ keren de bookiesx 1.66 keer de inleg uit.

PSV – Apollon Limasol

Met een Europese wedstrijd in Rotterdam en in Enschede wordt er in Eindhoven ook uitgekeken naar de tegenstander van donderdag. Apollon uit Cyprus is de ploeg die PSV nog uit de Europa League kan houden. Het heenduel wordt gespeeld in het Phillips Stadion en daarin wil Van Bommel alvast een goed resultaat zetten. “Wij gaan nu spelen tegen Apollon en het is niet per se zo dat ze beter zijn dan wij, maar ze hebben wel meer ervaring”, zegt Van Bommel. “Het is ook niet zo dat als je drie spelers van 33 haalt, dat je dat in een keer hebt”, licht Van Bommel de situatie van PSV toe.

“We smijten teveel met onze krachten”

Van Bommel verwacht wel dat zijn jonge ploeg sterk genoeg moet zijn om tegen Apollon te kunnen spelen. “We hebben veel potentie in onze groep. De spelers zijn jong en forceren soms zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Ik probeer ze te helpen en raak niet gefrustreerd. Als wij de bal veroveren, sprinten er een paar van ons naar voren. Dat is mooi en goed dat iedereen het wil, maar brengt soms ook onrust. En we smijten soms met onze krachten”, stipt Van Bommel de verbeterpunten nog even aan.

Overtuigend optreden Apollon

Apollon Limasol is in de voorrondes nog geen grote club tegen het lijf gelopen, maar de tegenstanders die er wel stonden werden gemakkelijk gepasseerd. Apollon speelde de vorige ronde tegen het Oostenrijkse Wien en dat werd zowel thuis als uit gewonnen: 1-2 en 3-1. Ook de Stamrock Rovers werden met 2-1 en later 3-1 overtroffen. De eerste wedstrijd om voor de Europa League groepsfase geloot te kunnen worden was tegen Kauno Zalgiris. Beide keren was Apollon te sterk: 0-2 en 4-0 winst.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV – Apollon

Bij TOTO worden de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd van PSV als volgt ingedeeld. Winst van Apollon wordt met x 8.50 keer je inleg het hoogst ingedeeld. Een gelijkspel is goed voor een odd van x 5.00 keer je speelbedrag. Verwacht je een thuisoverwinning van PSV? Kruis dan een 1 aan in het 1X2 spelsysteem en ontvang je inleg x 1.33 keer terug als de Eindhovenaren thuis een voorsprong weten te boeken op de club uit Cyprus.
De laatste voorrondes van de UEFA Europa League worden gespeeld op donderdag 22 augustus. De Europa League wedstrijd Feyenoord – Harpoel Beer Sheva start om19:30 uur in de Kuip te Rotterdam. AZ Alkmaar – Royal Antwerp beginnen diezelfde avond om20:30 uur. Ook PSV Eindhoven – Apollon Limasol staan rond die tijd aan de aftrap in het Phillips Stadion te Eindhoven. Grijp de kans om te scoren met deze Europa League duels voor de boeg en speel mee via TOTO en pak de beste deal.

De beste Online Bookmakers