Europa League
17/09/2019

Feyenoord naar Glasgow voor Europa League clash tegen Rangers

Feyenoord naar Glasgow voor Europa League clash tegen Rangers
Het wordt weer nagelbijten de komende dagen, want het voetbalcircus draait op volle toeren. Na de Champions Leaguewedstrijden volgt donderdag een vol Europa League programma en Feyenoord is Ă©Ă©n van de gelukkige teams die zich heeft weten te plaatsen voor de groepsfase. Veel mensen hadden vooraf gegokt dat Feyenoord het wel even zou halen tegen Tbilisi, vooral na de ruime thuisoverwinning in de Kuip. Maar diezelfde mensen zullen wel twee keer nadenken nu de Rotterdammers het donderdagavond in Glasgow moeten opnemen tegen Rangers. Beide clubs verwachten een pittig duel. Welke uitslag voorspel jij?

Jaap Stam: “Kijk uit naar duel tegen Rangers”

Feyenoord mag komende donderdag eindelijk aan de bak in de groepsfase van de Europa League. De Rotterdamse formatie wist het hoofdtoernooi te bereiken door zeges op Hapoel Beer Sheva en Dinamo Tbilisi. Trainer Jaap Stam kan dan ook niet wachten tot het eerste duel, komende donderdag in Glasgow: “We kijken enorm uit naar het duel tegen Rangers”, vertelt hij in diverse binnen- en buitenlandse media vooruitblikkend op het openingsduel van dit Europa League seizoen.

“Donderdag wordt enorm moeilijke wedstrijd”

Stam is echter nog niet vergeten wat hem zondag overkwam: 3-0 voorkomen tegen ADO en het vervolgens zelf nog spannend maken door twee eigen doelpunten binnen te werken: “Die tweede helft tegen ADO was zo slecht nog niet, maar mensen onthouden natuurlijk alleen de twee goals die we zelf maken. Het is heel belangrijk dat mijn spelers daarvan hebben geleerd, want donderdag wacht ons een hele moeilijke wedstrijd in Glasgow. Daar kunnen we het ons absoluut niet permitteren om twee verschillende type voetbal te spelen. Daar moeten we negentig minuten lang maximaal presteren.”

“Blessure Berghuis niet ernstig”

Een zorg minder is de terugkeer van Steven Berghuis. Zat Berghuis zondag nog op de tribune. Tegen Rangers is de sterkhouder van Feyenoord er normaal gesproken gewoon weer bij: “De blessure van Berghuis is niet ernstig, dus donderdag verwacht ik hem er weer bij”, zei Stam na de wedstrijd tegen ADO Den Haag waarin ook Nicolai Jorgensen en Rick Karsdorp hun rentree maakten na een tijdje in de lappenmand te hebben gezeten.

Steven Gerrard: “Feyenoord heeft een jong en atletisch elftal”

Jaap Stam en Steven Gerrard – de trainer van Rangers – kennen elkaar nog uit hun actieve voetbalcarrière. Gerrard wist zelf een keer Stam af te troeven in een kopduel en zo de winnende treffer te maken. Die wedstrijd in Istanbul komt direct als herinnering naar boven als de trainer gevraagd wordt naar de kansen van Rangers tegen Feyenoord: “Stam was een echte topper. Je speelt niet voor niks jaren bij Manchester United om vervolgens ook bij AC Milaan prijzen te pakken. Zijn trainersstijl is ook van een hoog niveau, volgens de Hollandse school. Het elftal van Feyenoord is jong en atletisch. Maar zoals elk team zijn er ook zwaktes in het elftal van Feyenoord en die proberen we donderdag op Ibrox bloot te leggen”, zo vertelt Gerrard in de Herald Schotland.

“Feyenoord is goede test voor ons”

Gerrard durft zich vooraf niet uit te spreken over hun kansen of een uitslag te voorspellen: “Het wordt een goede test voor ons, waarin we moeten proberen onze eigen krachten te tonen en die kwaliteiten van Feyenoord onder controle te krijgen”, blijft hij enigszins op de vlakte.

“Keihard gewerkt om hier te staan”

Voor de Schotse fans is de ontmoeting tegen Feyenoord eigenlijk helemaal niet zo belangrijk. Hoewel Ibrox strak uitverkocht zal zijn, willen de supporters met Gerrard aan het roer voor de landstitel gaan en grote rivaal Celtic eindelijk eens aftroeven in de eigen Schotse competitie. “Europees voetbal spelen is het mooiste wat er is, daarom ben ik coach geworden. Onze spelers hebben keihard moeten werken om hier te mogen staan, daar moeten we gewoon vol voor gaan. Dat wil niet zeggen dat we de Schotse competitie vergeten of minder belangrijk vinden. We willen op beide fronten scoren, dit elftal is daartoe in staat. Het publiek zal en mag donderdag veel van ons verwachten. Er zal een gejuich door het stadion gaan als we donderdagavond tegen Feyenoord aftrappen voor dit avontuur”, zo besluit Gerrard zijn voorbeschouwing.

Statistieken

Veel gokkers gebruiken de statistieken om te bepalen op welk team ze hun geld zetten. Voor de Europa League ontmoeting tussen Rangers en Feyenoord zetten we de onderlinge ontmoetingen, huidige vorm en blessuregevallen op een rijtje. Ook wagen wij ons aan een voorspelling. Denk jij het beter te weten? Check dan de pre-wedstrijdquoteringen en speel mee!

Head 2 Head

Rangers en Feyenoord troffen elkaar in 2002 ook al in Europees verband, ook toen in de UEFA Europa League. De achtste finale wedstrijd in Glasgow eindigden in 1-1, maar dankzij een 3-2 overwinning op Rotterdam-Zuid ging Feyenoord door naar de volgende ronde. Daarna kwamen beide elftallen elkaar niet meer tegen op het veld.

Huidige vorm

Rangers gaat het duel tegen Feyenoord in met een 3-1 overwinning op Livingston. Deze zege was hard nodig, want vlak voor de interlandbreak leed het team van Gerrard een gevoelige thuisnederlaag. Op 1 september bleek aardsrivaal Celtic namelijk met 0-2 te sterk voor Rangers.Feyenoord won zijn laatste vier duels, waaronder de twee wedstrijden tegen Hapoel Beer Sheva (tweemaal 3-0). In de Eredivisie werd ook twee keer op rij gewonnen, zij het beide keren met slechts Ă©Ă©n doelpunt verschil. Tegen Willem II werd het 0-1 en afgelopen weekend thuis tegen ADO dus 3-2.

Prognose

Onze voorspelling voor Rangers – Feyenoord luidt: 1-1. Hiermee voorspellen we een herhaling van 2002, want als Feyenoord thuis tegen Rangers speelt lijkt een Rotterdamse zege het meest logisch. Op Ibrox zal het echter een heksenketel zijn en de jonge ploeg van trainer Jaap Stam zal dat best even voelen in de benen. Vandaar onze gok op een gelijkspel. Een uitslag waar beide ploegen waarschijnlijk na afloop ook wel mee kunnen leven. Verwacht jij een andere uitslag of ben je benieuwd naar de quotering voor een draw? Ga dan naar onze Nederlandse bookmakers, check de actuele odds en doe mee!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Rangers Glagow – Feyenoord Rotterdam

De TOTO ziet geen reden waarom Feyenoord geen resultaat kan halen uit de wedstrijd tegen Rangers in Glagow. Het wordt alleen geen makkie en dat zorgt ervoor dat winst van Feyenoord goed wordt beloond door de voetbalkoning. De quotering voor een zege van de Rotterdammers staat op x 3.00 keer je inleg, maar dit is niet de hoogste odd van de wedstrijd.In het 1X2 spelsysteem wordt een gelijkspel het hoogst ingedeeld. Je inleg wordt x 3.30 keer zoveel waard als Feyenoord er met een gelijkspel vanaf komt in het Schotse Glagow. Voor een thuiszege van  Rangers is de TOTO bereid je er x 2.30 keer je inleg voor terug te geven.
De Europa League-wedstrijd Rangers Glagow – Feyenoord Rotterdam wordt gespeeld opdonderdag 19:00 uur in het Ibrox stadion te Glasgow. Krijgen de Rotterdammers een kans om te slagen met hun trip naar Schotland of is Rangers thuis niet te breken door de ploeg van Stam? Neem de pre-wedstrijdquoteringen nog even rustig door voordat je meespeelt en sla via VoetbalGokken.nl toe op het juiste inzetmoment.

De beste Online Bookmakers