Europa League
02/10/2019

Feyenoord ontvangt FC Porto in UEFA Europa League

Feyenoord ontvangt FC Porto in UEFA Europa League
Aanstaande donderdag speelt Feyenoord in Poule G van de UEFA Europa League tegen het Portugese FC Porto. De ploeg van trainer Jaap Stam liet in de eerste poulewedstrijd punten liggen bij de Schotse Rangers in Glasgow. Het wordt nu tijd dat er een overwinning geboekt wordt en de Rotterdammers krijgen deze week die kans tegen FC Porto dat al wel drie punten heeft door van de Young Boys gewonnen te hebben. Bij de TOTO wordt deze wedstrijd hoog aangestipt als duel waarin weleens een verrassing uit de bus kan rollen!

Jaap Stam: “FC Porto wordt weer leuke wedstrijd”

Trainer van Feyenoord zijn, was de afgelopen weken geen leuk baantje. De Rotterdammers verloren van Rangers FC en speelden met 3-3 gelijk tegen Emmen. Afgelopen weekend kwam er herstel door winst op FC Twente. Die overwinning zorgt ervoor dat ze er weer zin in hebben in Rotterdam, trainer Jaap Stam voorop: “FC Porto wordt weer een leuke wedstrijd en weer een wedstrijd waarin we volle bak moeten gaan. Het is wel een ploegje met aardige kwaliteiten. Het wil niet zeggen dat we kansloos zijn tegen een club met die historie en die kwaliteiten. Alleen valt het weer bij wat je zelf gaat leveren.”

“Kwaliteit leveren en wedstrijden winnen”

En leveren dat deed Feyenoord afgelopen tijd te weinig, vindt Stam: “Het was de afgelopen dagen rumoerig rondom de club. De spelers hebben de afgelopen dagen veel met elkaar gesproken. Het is altijd mooi als dat kan. Het is niet alleen de trainer die dat doet. We hebben een staf die ook daarmee bezig is”, aldus Stam tegenover Fox Sports. “Uiteindelijk moeten de spelers doen wat we besproken hebben, dan pas kan je kwaliteit leveren en wedstrijden winnen.”

Vermeer: “Porto is goed, maar niet onverslaanbaar”

Ook doelman Kenneth Vermeer merkt dat het weer de goede kant op gaat bij Feyenoord. Hij kijkt dan ook uit naar de volgende test voor de club: “We gaan nu volop daar naartoe leven. Iedereen weet dat het in De Kuip kan spoken. FC Porto is een goede ploeg, maar niet onverslaanbaar”, blikt Vermeer vooruit op de Europa League-clash met Os Dragões.

Trainer FC Porto: “Wij zijn favoriet voor dit duel”

FC Porto-trainer Sérgio Conceição is niet bang voor de reis naar Rotterdam. Volgens Portugese media verwacht hij dat zijn team Feyenoord wel kan verslaan: “Feyenoord is niet meer het Feyenoord van vroeger. FC Porto heeft momenteel een beter team. Wij zijn favoriet voor dit duel”, klinkt het overtuigende in de Portugese sportkranten.

“Stadion De Kuip is lastige vesting”

Wel erkent hij dat stadion De Kuip altijd sfeervol is en daardoor voor elke tegenstander een lastige plek is om te spelen: “Het enige dat Porto parten kan spelen is het stadion van Feyenoord. De supporters zorgen ervoor dat er altijd een enorme sfeer is in De Kuip. Voor bezoekende ploegen komt dat intimiderend en zelfs een beetje vijandig over. Het is lastig om in die sfeer overeind te blijven”, aldus Conceição .

Statistieken

FC Porto gaat na Ă©Ă©n wedstrijd op kop in Groep G. De Portugezen hebben dankzij de 2-1 winst op Young Boys de eerste drie punten al binnen. Feyenoord staat derde na de 1-0 nederlaag tegen Rangers FC. Als Feyenoord thuis met meer dan Ă©Ă©n goal verschil weet te winnen, dan kan het in ieder geval over Porto heen wippen.

Head 2 Head

De laatste keer dat beide clubs tegen elkaar speelden waren de meeste spelers van de huidige selectie nog niet geboren. In 1993 kwamen beide elftallen tegen elkaar in actie in de Champions League. Porto won zijn thuiswedstrijd met 1-0 en in Rotterdam bleef het zoals het begon: 0-0.

Huidige vorm Feyenoord

De grootste ploeg uit de wereldhavenstad heeft een moeilijke periode achter de rug, waarin het elftal regelmatig met gebogen hoofd het veld moest verlaten. In de laatste vijf wedstrijd won het slechts twee keer: tegen ADO Den Haag (3-2) en afgelopen zondag thuis tegen promovendus FC Twente: 5-1. De nederlaag tegen AZ kwam misschien wel het hardste aan. In De Kuip wonnen de Alkmaarders zonder noemenswaardige moeite met 0-3.

Huidige vorm FC Porto

Wat dat betreft hebben de Portugezen hun zaakjes een stuk beter op orde. Alle zes de wedstrijden die het in september speelde werden in winst omgezet. De duels in de Portugese competitie tegen Benfica (0-2), Guimaraes (3-0), Portimonense (2-3), Santa Clara (2-0) en Rio Ave (0-1) zorgden voor in totaal vijftien punten. Ook in de Portugese beker werd gewonnen. Santa Clara moest er andermaal aan geloven: 1-0. De 1-0 zege op Young Boys zorgt er bovendien voor dat Porto voor het duel tegen Feyenoord in Europees verband nog ongeslagen is dit seizoen.

Lappenmand

Bij Feyenoord ontbreken Sven van Beek en Kokcu. Het meespelen van Nicolai Jorgensen is onzeker, maar waarschijnlijk gaat de Deen wel op tijd fit zijn. Aan Portugese zijde ontbreken Marius en Sergio Oliveira. Die laatste kampt met een enkelblessure en wordt door de medische staf nog klaargestoomd voor donderdag.

Prognose

Onze verwachtingen voor donderdag zijn hoog gespannen. Het herstel dat Feyenoord tegen Twente liet zien, geeft misschien niet direct reden voor een Hosanna-stemming, maar geeft wel aan welke kwaliteiten de ploeg van trainer Jaap Stam herbergt. Daarom spelen we voor deze keer weer op de Nederlandse ploeg en zetten in op een 2-1 overwinning voor de Rotterdammers. Weet jij het beter of verwacht je een nog grotere zege voor Feyenoord? Laat dan je voorspelling achter en check hieronder de odds bij de online bookmakers voor Feyenoord – FC Porto in de tweede ronde van de UEFA Europa League.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – FC Porto

Volgens de TOTO moet Feyenoord toch een kans hebben om te winnen van de Portugese tegenstander die donderdag in De Kuip aanwezig zal zijn. Wel is het de hoogste quotering x 3.30 keer de inleg die er wordt uitgekeerd als de Rotterdammers dit duel overwinnen.Houden de Feyenoorders een punt over aan dit duel dan wordt elke ingelegde euro op een gelijkspel x 3.20 keer zo veel waard. Een zege van FC Porto wordt in het 1X2 spelsysteem met x 2.20 keer de inleg ook goed beloond.
De Europa League-wedstrijd Feyenoord – FC Porto wordt gespeeld op donderdag 3 oktober om 18:55 uur in De Kuip te Rotterdam. Krijgen de Rotterdammers een kans om thuis drie punten te verdienen tegen het Portugese Porto en daarmee het vertrouwen in de poule terug te krijgen? Laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is. Door je voorspelling achter te laten maak je kans op leuke prijzen.

De beste Online Bookmakers