Europa League
05/11/20193 reacties

Feyenoord ontvangt Young Boys in Europa League

Feyenoord ontvangt Young Boys in Europa League
Rotterdam is donderdag gastheer als Feyenoord in Stadion de Kuip Young Boys ontvangt in het kader van de Europa League. De nieuwbakken coach Dick Advocaat begon zijn avontuur in Rotterdam goed door VVV te verslaan, maar donderdag begint het echte werk. Bij Young Boys werd Feyenoord weggespeeld, Advocaat hoopt nu dat Feyenoord in haar thuiswedstrijd hetzelfde gaat doen met de bezoekers.

Dick Advocaat: “Initiatief tonen tegen Young Boys”

Advocaat: “Ik zet spelers op de plek waarvan ik denk dat ze het beste functioneren, maar dan is het aan hen om het ook te laten zien. We zijn wel Feyenoord en dat moeten we tegen Young Boys laten zien. Niemand speelt hier omdat hij aardig is, maar wel omdat ze goed kunnen voetballen. Ik wil een elftal dat defensief goed staat en zodra we de bal hebben initiatief durft te nemen. Dus dat wil ik donderdag ook zien.”

“Berghuis is aanvoerder tegen Young Boys”

Én van de belangrijkste spelers in de plannen van Advocaat is Steven Berghuis. De aanvaller is gepromoveerd tot sleutelspeler van Feyenoord en zal donderdag tegen Young Boys dan ook de aanvoerdersband dragen. Advocaat: “Hij is verreweg de beste speler van Feyenoord en ik wil dat hij dat op het veld ook laat zien. Ik heb hem die aanvoerdersband gegeven zodat hij zich nog meer verantwoordelijk gaat voelen en dat moet zich uiteindelijk gaan uitbetalen in overwinningen met het hele team.”

Trainer Young Boys: “Feyenoord en Young Boys aan elkaar gewaagd”

Young Boys komt dus gehavend aan in de havenstad. Coach Gerardo Seoane blaast dan ook niet te hoog van de toren op de persconferentie in de aanloop naar dit duel. Sterker nog: hij prijst Feyenoord de hemel in: “Ik denk dat Feyenoord agressiever en sterker verdedigt dan Ajax, maar ze zijn zwakker in de aanval. Voor mij is het niet belangrijk wat men over Feyenoord zegt. Ik heb een goed Feyenoord gezien toen ze bij ons op bezoek kwamen. We zijn aan elkaar gewaagd en zullen dus op onze hoede moeten zijn.”

“Feyenoord is Hollandse School-voetbal”

Seoane denkt dat de komst van Advocaat gaat zorgen voor een nog beter Feyenoord: “Advocaat speelt volgens de Hollandse School: naar voren spelen en met snelle en behendige vleugelaanvallers de wedstrijd domineren. Dat moeten wij proberen te voorkomen”, aldus de 41-jarige trainer uit Luzern.

Statistieken

Young Boys is de trotse koploper in Groep G. De Zwitsers verzamelden tot nu toe zes punten uit de drie tot nu toe gespeelde poule-duels. Feyenoord bungelt onderaan en moet genoegen nemen met drie uit drie en staat daarmee achter FC Porto en Rangers FC (beide vier punten) vierde.

Head 2 Head

De twee voorgaande ontmoetingen tussen Young Boys en Feyenoord gingen verloren voor de Rotterdamse formatie. Op 24 oktober jongstleden werd het 2-0, dat zal iedereen nog vers in het geheugen staan. Maar ook op 11 juli 2018 verloor de ploeg uit de Havenstad van Young Boys. Het werd toen zelfs 3-0 in het voordeel van de Zwitsers. Eerlijkheidshalve moeten we daarbij wel vermelden dat de komende onderlinge ontmoeting de eerste zal zijn op Rotterdamse bodem en dat scheelt met het hondstrouwe Legioen een flinke slok op een borrel.

Huidige vorm Feyenoord

Over de huidige vorm van Feyenoord is al veel gezegd en geschreven, maar feit is dat de ploeg met de ervaren Dick Advocaat aan het roer wel een andere koers is gaan varen. De laatste vier wedstrijden onder Jaap Stam verliepen dramatisch, terwijl afgelopen weekend onder Advocaat vrij simpel (en zakelijk) werd afgerekend met VVV uit Venlo: 0-3.

Huidige vorm Young Boys

Young Boys zat lange tijd in een flow. De ploeg van trainer Seoane won sinds 25 september zeven keer op rij, maar afgelopen weekend ging het mis. Uit bij Servette verslikte het elftal zich flink: 3-0 verlies. Een onverwachte nederlaag die bovendien ook nog zorgden voor een overvolle lappenmand.

Lappenmand

Young Boys kampt dus met nog al wat geblesseerde spelers. De lijst lijkt haast oneindig, want na de eerste seizoensnederlaag moesten er flink wat wonden gelikt worden. Vedette Gianluca Gaudino is niet fit genoeg voor komende donderdag nadat hij tegen Servette geblesseerd raakte. Het lijkt er ook op dat Sandro Lauper, Fabian Lustenberger, Vincent Sierro, Christopher Martins, Miralem Sulejmani, Guillaume Hoarau en Mohamed Ali Camara de wedstrijd tegen Feyenoord missen. Zij waren zondag ook al niet van de partij in de verloren wedstrijd tegen Servette en zullen nu ook moeten toekijken hoe hun ploeg het er in de Kuip vanaf gaat brengen.Het blessureleed bij Feyenoord lijkt daarentegen juist grotendeels achter de rug. Trainer Dick Advocaat kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen de langdurig uitgeschakelde Sven van Beek neemt donderdag plaats in de lappenmand. Uiteraard ontbreekt ook Leroy Fer in de wedstrijdselectie: hij is geschorst vanwege een optelling aan gele kaarten.

Prognose

Wij geloven sterk in het Advocaat-effect. Gecombineerd met de personele problemen bij Young Boys en de fanatieke Feyenoord-aanhang moet er dit keer weer een vette vis inzitten. Wij zetten ons geld bij deze wedstrijd dan ook op een 2-0 overwinning voor de Rotterdammers. En dat levert ook nog een mooie geldbonus op. Check onderstaande odds maar!

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – Young Boys

De odds bij de TOTO zijn weer om van te smullen. Nederlands grootste en betrouwbaarste bookmaker heeft voor winst van Feyenoord een pre-wedstrijdquotering van x 2,18 klaarstaan. Zet je dus nu in en wint Feyenoord dat verdubbel je sowieso je money!Gaat Young Boys winnen? Dan dompelt het Rotterdam in rauw, maar maak jij een vreugdedansje, want dan wordt jouw inzet maar liefst x 2,90 (!) zoveel waard. En alsof dat allemaal nog niet mooi genoeg is, moet de hoogste odd nog komen! Want als het donderdagavond in een gelijkspel eindigt dan is de actuele odd bij TOTO op x 3,60 (!) gezet. Een megaquotering die je niet kan laten liggen!
De UEFA Europa League-wedstrijd Feyenoord Rotterdam – Young Boys wordt gespeeld op donderdag 7 november 21:00 uur in Stadion de Kuip te Rotterdam. Gaat Feyenoord de weg omhoog verder inzetten of zet Young Boys het team van Dick Advocaat weer met beide benen op de grond? Laat je voorspelling nu achter bij VoetbalGokken.nl en profiteer van de ultra hoge quoteringen bij TOTO.nl!

De beste Online Bookmakers